- Ved Akerselva -
I venstre billedkant: Glipen som blokka og billedkanten danner, vurderte jeg å beskjære bort. Lot det være da det etter mitt skjønn ikke fungerte så godt. Den røde, halve bilen prøvde jeg å klona bort. Det gikk greitt, men lot den likevel bli. Overlater til Kneppen & co til å vurdere dette.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-04-16 12:52:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2017-04-16 12:57:46
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2017-04-16 12:59:39
    Versjon #4
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/210s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1067132} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Ingrid Milly L.
Stramt og fint utsnitt på dette bildet. Jeg ville ikke forandret noe på bildet da farger også funker fint i helheten for bildet!
Mvh. Ingrid Milly.
Arild T.
Takk for kommentar, Ingrid Milly!

Hilsen Arild
Ingvald Bright N.
En riktig morsom elefant ide. Kan av og til bli over striglet. Ser det ut av mange av mine egne tidligere. Men det var litt fristende her å ta både blokka og bilen i samme klippen ; ) mvh Ibn
Avsluttet .
Elefanten ved Vøyenbrua er en morsom skulptur som du har gjengitt på en fin måte her. Jeg synes utsnitt og komposisjon fungerer helt fint her. Jeg har erfart at det ofte kan være vanskelig å unngå halve eller kvarte biler når man skal fotografere bymiljøer mm. i Oslo. Man må ofte finne seg i å lage noen kompromisser her. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Gunnar F.
Nå vet ikke jeg hvor kjent du er langs Akerselva, et greit motiv, men noe rotete etter min mening. Jeg likte ditt forrige bilde mye bedre. Jeg liker best lavere ståsted langs elva hvor man unngår biler og bebyggelse som ikke forbindes med elva. Dette var muligens litt negativt en påskemorgen, årets gladeste dag. Mvh Gunnar
Knut Georg F.
En litt trist elefant som venter på sommeren?
Litt mye "rot" i bakgrunnen etter mitt syn (trekker mye oppmerksomhet fra hovedmotivet). Kanskje kunne det hjulpet med full blenderåpning, men med 18 mm ville det kanskje ikke gjort store forskjellen.
Mvh Knut
Øyvind B.
Ingvald sitt forslag inn venstre synes jeg ryddet litt og funket bra. De gule og oransje fargetonene gjør mye for bildet. Mye spennende langs elva.
Mvh Øyvind
Walter S.
Meget artig motiv, Arild!

Med slike bymiljøbilder blir det alltid et kompromiss om hvor mye eller hvor lite som skal være med. Rask skiftende trafikk i gata (mennesker + kjøretøy) gjør det enda vanskeligere.

Jeg ville foreslå et 3:5-utsnitt som tar vekk hele den ytre vindusrekken (med balkonger) slik at hele den røde bilen blir borte. Samtidig ville jeg senke øverste linje rett under taket på begge de røde blokkene - da roer himmelen seg og elefantens hode er midt i øvre, høyre gyllne snitt.

Gjorde et forsøk og det "rydder opp" kraftig, når du får rene avslutninger både oppe og på venstre siden.


Mvh,
Walter
Roar K.
Jeg ser det muligens har kommet opplysninger om kunstner etc. på en liten plakett på "fanten" noe jeg har sett etter flere ganger. Får vel ta meg en tur.
Hva beskjæring gjelder så forsøkte jeg bakbilen og tok med den halve reklameplakaten også og oppdaget at jeg måtte ta ørlite til slik at jeg fikk grønnavslutning i kanten istedenfor stolpen.
Om det ikke ble perfekt så tror jeg det kanskje er en bedre løsning enn den du presenterer.

Roar
Ragnar S.
Har ruslet langs Akerselva for en god del år siden, og ser det er mange muligheter for gode bilder.
Synes du har truffet godt med komposisjonen med skulpturen passende plassert i billedflata.

Mvh Ragnar S
Arild T.
Hei!
Takk til Ingrid Milly, Ingvald, Kjell Øyvind, Gunnar, Knut Georg, Øyvind B., Walter, Roar og Ragnar for konstruktiv kritikk og kommentarer! Setter pris på kommentarer som gjør at man kan bli en bedre fotograf! For meg er dette "hyggelige kommentarer". I respekt for de som har kommet med endringsforslag her, så legger jeg ut 3 nye versjoner. Fint om dere også kunne kommentere disse versjonene.
God påske videre!

Hilsen Arild
Keshav N.
Artig bilde. Jeg har sett litt og scrollet litt opp og til sden og syns Walters forslag gir et fint resultat.
mv Keshav
Roar K.
Tror faktisk jeg holder en knapp på den siste her hvor glipa utenfor reklameplakaten slik det fremkommer i V3 er borte - også unngår du den svarte gjerdestolpen akkurat i bildekant.

Roar
Anders S.
Fantastisk bildeserie Arild! Hadde planer om Akerselva nå i påska, men det gikk i vasken. Så dette var flott å se her på dotten. Nydelig bilde med fine farger og spennende motiv. Artig å se de ulike versjonene med grepene du har tatt, lærerrikt!

BRA!

Hilsen Anders
Arild T.
Takk til de siste her: Keshav, Roar og Anders for kommentarer!
Jeg synes at versjon 3 ble den beste her. Takk for vurdering!

Hilsen Arild
Sissel Kleivdal H.
Et artig motiv av elefanten ved Akerselva. Forstår forslag om beskjæring da miljøet rundt skulpturen kan gi et noe 'rotete' uttrykk. Versjon 3 -og 4 bidrar til et roligere uttrykk som gir mer fokus til skulpturen.
Lenge siden jeg har ruslet langs elva i min fødeby. Gleder meg over bilder tatt herfra. Kanskje har du flere...

Sissel
Arild T.
Takk, Sissel for kommentar! Flere bilder fra Akerselva kommer.

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu