Påsken er over - er Pinsen neste ....?
En enkel Pinselilje inne bland en del nesten avblomstrede Påskeliljer gir føling med årstiden ...! Tatt på frihånd og med blender f/2.2 på Plantasjen plantesenter, (eneste måten å få meg inn på et slikt plantesenter på) - mens kona var opptatt med å "shoppe" vårplanter, testet jeg ut min Sigma ART på nærområder og store blenderåpninger, noe som setter AF på prøve. Det ble mange bomskudd ... !
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D7200
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetEgentlig blender f/2.2 - MEN denne verdien finnes ikke i nedtrekslisten her på FOTO.NO - DAVID - Nå må du snart gjøre noe med dette!!!!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1067219} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Harald N.
Men her traff du med fokus, utruleg DOF med f/2,4.
Mvh Harald
Arild T.
Lekkert bilde der bildetittelen underbygger det visuelle uttrykket!

Hilsen Arild
Per L.
Ja, etter påske kommer pinse - også i blomsterverden! Du traff fokus og stø på hånden er du også! Nydelig bilde av pinseliljen! Mvh Per
Anders S.
Fantastisk vakkert fra våren i Østfold. Her har det vørri mye snø og slik vinterdritt i påsken.
Så detta var ett hyggelig bilde å se, med imponerende resultat!

Hilsen Anders
Ragnar S.
Meget god komposisjon med en symbolsk overgang fra påske til pinse fargemessig. Mulig at dybdeskarpheten kunne økes bitte lite slik at mer av bladtuppene også var skarpe. Dette blir imidlertid en smakssak, et godt bilde er det i alle fall.

Mvh Ragnar S
Walter S.
Litt sånn "prøv og se hva vi får til"-modus, mens kona tittet på vårvekster i Plantasjen. Hadde ikke store forhåpninger og presset utstyret til det ytterste med smal DOF, litt upålitelig AF på store blender og ytterst på tele-siden (35mm), samt rett rundt objektivets nærgrense. På toppen av det var det lysforholdene som var nok så variable (jeg fotografere jo bare JPEG) med blanding av dagslys og kunstig lys.

Skulle man ta dette seriøst så kom man ikke utenom et stativ!!

Takker for alle kommentarer, Harald, Arild, Per, Anders og Ragnar!

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg hadde nok bortimot 50% svinn på eksponeringene, hvor enten AF ikke traff eller bommet med noen MM og utbrente høylys.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu