En rad med lyskastere
Ute på nattestid igjen... En flott måne og behagelig vær var motivasjon nok til å finne frem fotosekken min å dra på tur. Dro riktig nok ikke så veldig langt da. Moloen i Vadsø var mitt stoppested. Likte måten alle disse flotte spottene lyste opp sjøen på... Hær kan vi se alt fra fyrlykta til månen... Plasserte kameraet på stativet å tok en røyk mens æ gjorde mange eksponeringer... Dette ble altså et av resultatene... Håper det faller i smak..

MVH Kay:-)
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75mm XR DI F/2.8
  • Brennvidde28 (44)mm
  • Blender-
  • Lukker25s
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - ISO 100
    - Fjernutløser
    - Manuell fokus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger808
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Rune S.
Dette var utrolig stilig!

mvh Rune S.
Tom R.
Hei Kay, ja dette faller i god smak hos meg.
Fint med månelyset som speiler seg i havet samens med
de andre lysen. Skal jeg pirke bittelitegran så ville jeg ha
vipet kameraet litt ned, da har du fått mere luft eller sjø er
vel mere riktig under lysene som speiler seg i sjøen.
Litt mindre av himmelen skader ikke her.
Men for all del, dette er et godt stykke arbeid.

Tom:)
Tone B.
Ja Kay - det faller så absolutt i smak! Flotte farger og herlige speilinger i sjøen. Dette var godt for øyet!

mvh Tone
Ann F.
Litt hardt lys i noen av lyskildene på brygga, men et artig motiv.
Passe lang eksponering til at du ser bevegelsen i vannet uten at speilingene flyter ut.
Synd at det var lys i stolpen på land, den faller på en måte utenfor.
Mvh Ann
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei kay

Dette faller så absolutt i smak ,

kreativ bruk av lyskilder i et foto ,

et stemningsmotiv og fint fargespill på sjøen der.

mvh Inger Anne
Inger-Lise S.
Hei Kay! Her har du et knallstilig bilde,dyktig eksponert. Farger og speiling er helt topp,månen gjør susen. Nattstemningen er lekker. Flot bilde!!


mvh Inger-Lise
Wigdis W.
Herlig Kay !
Kay R.
Takker for fine kommentarer...

Tom: Hadde ikke mulighet å vippe kameraet mer ned. Sto på kantan av moloen å hadde masse steiner rett foran mæ. skjønner ka du mener. Kunne godt vært uten 1 eller 2 cm i himmelpartiet...

Ann: Ja det e nesten ikke til å unngå at noen av lysene blir litt utbrent på en slik eksponering. Resten av bilde hadde nok blitt veldig mørkt hvis æ hadde eksponert helt og fult etter disse lysene... Liker faktisk at lysene e litt sterk sjøl... Lyset på masta står alltid på.. Kunne nok ikke gjøre noe med det nei..

Tusen takk for oppmerksomheta rundt mitt bilde til dåkker andre også. Veldig glad det falt i smak...

MVH Kay:-)
Kjetil S.
Hei Kay.

Stilig bilde og fargekombinasjoner. Kanskje litt Level?støy eller noe slikt i skyene/himmelen, men absolutt severdig.Tiltet bildet litt?

Ha en fin kveld.

K:-)
Avsluttet .
Fantastisk nattbilde. Flott komposisjon med måne og kunstig lys!

Hilsen Jørg
Venche J.
Javisst er det flott. :)

No må du se å komme dæ ut i dagslys mens vi har det. Nattbilder kan du ta i mørketiden. Vi har da herlige lyse dager ennå en stund fremover. ;)

Wenche.
Avsluttet .
Synes det ble temmelig bra. Tror det hadde vært penere om det kun var månebelysning, men det ble bra stemningsfullt likevel.

-Svein Ove-
Kristian S.
Kult. Morsome linjer med lysene. Hadde nok vært enda fetere om moloen var lysere.

KES
Marius F.
Nok et flott nattbildet fra deg Kay. Her har du virkelig fått frem flotte farger. God eksponering. Syntes månen ga det lille ekstra her. Rett og slett flott.
Vegard L.
Flott dette. Kreativt og bra utført. Meget interessant å følge med på dine måneferder...
Mvh Vegard
Tore U.
Bra bilde. Refleksene i vannet gjør at den midtstilte komposisjonen fungerer greit. Litt minus for utbrent månr, men ellers veldig bra.

mvh
Tore
Odd Eirik S.
Dette var jo igjen et strålende nattbilde fra deg.
Det første som slo meg var at her må det være benyttet en ukjent teknikk. Synes alle lysrefleksjonene bøyer av mot venstre. Regner med at det skyldes krusingene i vannflata og måten lyset reflekteres på avhengig av vinkel mellom kamera og lysetkilden. Dritstilig var det uansett.

Angående eksponering og utbrenning av måne, lys etc. Jeg tar et eller flere bilder raskt etterhverandre der jeg stepper meg opp fra 0,5 til 1-2 sek pr. eksp. Disse bildene gir fine ikkeutbrente lyskilder. Så tar jeg et med lang eksponering for å få med landskapet. Dette må gjøres umiddelbart etterpå. Jordrotasjon er høy og plasseringen av himmellegmene endres raskt.
Så bruker jeg Quick mask for å hente ut de ikkeutbrente lyskildene og legger de som et lag over det som er utbrent. Opacity for å blende dette sammen og til slutt Smudge med en svært lav hardhet på penselen. Tror vel egentlig ikke at dette var noe nytt for deg, men hvem vet.

mvh
OddES
Roger K.
Hei hei Kay,
Der var du igjen med dine S av noen flotte mørkebilder. Sagt det tidligere og sier det igjen, du er dyktig her. Linjene på speilingen er nevnt. La spesielt merke til fargen på lyset på h og v side med lik farge. Stilig.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Jan R O.
Synes dettte var bra. Månens utbrenthet er ikke plagsom for meg. Likte alle speilingene i forskjellige farger, og bøyingen gjorde bildet spesielt. Synes komposisjonen er bra, fint med de horisontale skyene i kontrast til de vertikale lysene i sjøen. Ikke mye å utsette her. Dette bildet gir jeg en stjerne!
Hilsen Jan
Janne L.
Nydeligt. Det var utrolig hvor langt ut over vannet lyset lyser. Hele vannet er jo en regnbue i flere farger. Stiligt. Du får ta deg en middagslur om dagen, så du kan gå ut om kvelden. For dette kan du.
Janne
Kay R.
Hei igjen og takk for kommentarer...!

Kjetil: Klarer ikke å se helt sikkert om bilde tilter noe. Har gjordt mitt beste for at det ikke skal gjøre det. Var vanskelig å justere etter den horisontale linjen, så æ valgte å justere etter den vertikale masten du ser på andre siden.. Synes det ser ganske ok ut, men det e mulig man blir litt lurt av linjeføringen i moloen på andre siden..hmmm..ja,ja...

Wenche: He,he... Joda æ skal komme mæ mer ut på dagtid å ta bilder.. Mitt forrige bilde var jo på dagen..!!! Var bare en flott måne hær på lørdag så æ måtte bare.... Blir et høstbilde nestegang.. på dagtid..

Kristian: Flott at du likte det. Blir meget vanskelig å få på mer lys på molen. Det vet du helt sikkert.. Enig i at det absolutt kunne gjordt seg. Hadde vært dødskult med en lysrekke langs hele.. du e inne på en god tanke..

Odd Eirik: Du bruker en fremgangsmåte som absolutt e kjent for mæ. Gjør også mange slike eksponeringer med variert lukker og ellers tekniske innstillinger. Når det kommer til det gjelder det med å hente kilder fra andre bilder prøver æ å la være. Har gjordt dette med noen av mine bilder men så fremt det e mulig prøver æ å holde det orginale bilde 100% å justere deretter. (litt prinsippsak for mæ sjøl, men har absolutt brutt den før ja..he,he.)... Takker for en flott kommentar med god innlevelse. Slike kommentarer med gode forslag e alltid velkommen hos mæ. Liker at det gjøres tanker om mine bilder...

Takk til alle dåkker andre også.. Setter stor pris på tilbakemeldingene. Ekstra artig når bilde faller godt i smak..

MVH Kay:-)
Odd Arild E.
Flott nattbilde - ser og lærer.
Odd A
Bjarne B.
Hei Kay. Fin nattstemning du har her,meget bra dette. Eg har selv fått sansen for nattbilder og liker slike bilder godt, du har fått fram fine reflekser i sjøen og fin belysning på bygningene. Har selv nett vert ute og tatt bilder i fullmånelys men måtte gi meg fordi regnet kom.Fikk noen bilder i kveld, men skal prøve igjen i morgen kveld hviss været er bra og fullmånen viser seg fra sin gode side.

Mvh. Bjarne.

Kurt S.
Hei natteravn-:) At lysene bøyer litt av til siden gjorde faktisk godt for bildet synes jeg. Tror bildet ville blitt mere statisk og litt kjedeligere med lysrefleksene rett frem.
Veldig bra jobba og et kjempestilig bilde.
mvh Kurt
Kjetil S.
Hei igjen Kay.

Mente ikke at bildet er skjevt nå, men om det hadde vært skjevt og du hadde rettet det opp. Tolket at bildet hadde tiltet mot venstre pga. de skjeve lysrefleksene.



K:-)
Allan K.
Lekkert. Mønsteret brytes opp av månen. God fargebruk.

mvh
Allan
Steinulf L.
Lekkert. Mange fine kommentarer man kan lære av også.
Stig B.
Du har fått mye skryt her, jeg må dessverre her si at jeg ikke synes det var av dine beste. Du har lagt lista høyt med dine andre nattbilder. På meg ble dette bare bilder av, som tittelen sier; en del lyskastere (inklusive månen), uten at det ga meg andre interessepunkter. Øyet fant ikke ro i dette bildet.

Ikke et dårlig bilde, men likevel ikke den kvalitet jeg har blitt vant til fra deg :-)

Mvh Stig
Grethe B.
Javel så har du kanskje flottere nattbilder, men jeg synes fargebruken og de stripene var kule! OG månen sef! Nice!

mvh
gt
Kristoffer R.
Dette kan du, Kay...

Liker spesielt hvordan lyset kurver seg. Flotte saker!
Bjørn H.
Hei Kai .... Veldig sent inne, men men ... :)

Bildet er veldig bra gjennomført ...

Det tekniske sitter flott og lysstripene skaper fine linjer i motivet ...

Her er det ikke så mye å rette på ...bare fortsett du, gå ut i nattmørket, fyr opp siggen og eksponer videre ... Dette siwnger :))

Bjørn ;¤
Mariann S.
Veldig flott dette :-)
Nydelige farger og herlig skarphet !

~Mariann~
Odd Tore S.
Hei!
Bildet svarer til tittelen, ingen tvil om det.
Jeg hektet meg opp i hvordan lysrefleksen kurver av i samme retning på alle lysene. Det er stilig, og samtidig litt uventet. Har du noen forklaring?
Lyset i den høye masta kunne gjerne blitt ofret til kloneguden, kan ikke se noen refleks av dette, og det bidrar heller ikke alene i høyden.
Odd Tore
Hans Olav S.
Heisan Kay.
Nå var det lenge si jeg hadde fått tid til foto.no, og ser at du her har blitt hedret for bildene dine (mnds fotograf). Med god grunn, mange flotte blinkskudd her!!!
Kamera har desverre samlet støv en god stund nå. Masse overtid har ikke akkurat gitt energi til de store foto - utfluktene... Men det ser ut til å roe seg noe nå endelig. Får prøve å fange noen høstfarger før vinteren tar over :-)

Mvh Hans Olav
Frode A.
Flott bilde av deg igjen.

Du er en kløpper på slike stemningsbilder. Ellers kan du bare skrive på meg også den rosen du har fått over :)

Mvh: Frode
Nils L.
Stilig bilde. Bra komponert. Fin dynamikk i bildet.
MVh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu