Mannnen og Sigaretten
Jeg har kjent til han i mange år men aldri snakket til han inntil i går da jeg spurte om bilde.
Han sitter alltid på den samme benken med en sigarett. Jeg lot han bare sitte akkurat slik jeg først så han. Ba bare om at han løftet hånden slik at sigaretten ble med i bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-07-17 18:51:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2017-07-17 20:39:38
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark IV
  • EF24-70mm f/2.8L II USM
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger125
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071552} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Eli B.
Dette bildet likte jeg veldig godt. Jeg liker det fordi det er tatt så nært, måten han sitter på, blikket han ser på deg med, rynkene, jeg liker også at det er i farger. Dette får frem en stemning som jeg kan føle på.
Fredrik N.
Du verden!
Dette bildet burde stå på sigaretteskene til skrekk og advarsel. Veldig bra portrett med fin skarphet.
Mvh Fredrik
Pål M. S.
Liker slik "ekte vare", tett på og god kontakt. Ikke mye som slår portretter av et levd liv, i motsetning til de pyntede/retusjerte varianter....
Veldig bra dette, og historien rundt gir det lille ekstra. Kjenner meg igjen i din "arbeidsmetode" her:-)

PS Hadde vært moro og sett en s/hv variant....
Oddmund K.
Tøft portrett som hadde gjort seg i s/hv..tror jeg.
Mvh Oddmund
Hjalmar E.
Takk for kommentarene. Prøvde med sort/hvitt først men jeg syntes han ble tøffere i farger og det er heller ingen farger som forstyrrer seeropplevelsen så da ble det som det ble.
Bjørnar P.
Stort pluss for at du ba om lov til å ta bildet. Det er ikke bare god folkeskikk, men det gir også bildet et løft ved at det er direkte kommunikasjon mellom fotografen, og dermed oss betraktere, og personen.
Godt eksponert og fin skarphet.
Miljøet antydes, men tar mye oppmerksomhet fra hovedmotivet.
Mulig f/2,8 hadde vært enda bedre for å sløre bakgrunnen enda et hakk.
Området rett over handa er mest plagsomt, og dernest det hvite feltet oppe til venstre.
Kjetil S.
Veldig fint portrett av en mann med mye karakter! Ellers enig med Bjørnar om at litt dusere bakgrunn kunne hevet bildet et hakk :)
Hjalmar E.
Takk for kommentar og innspill, Bjørnar og Kjetil. Jeg tenker at en helt ren bakgrunn passer best for studiofotografering enn i gatefotografiet. Jeg ser at noen legger på nye bakrunner og får tusenvis av likes på sosiale medier som folk som Lee Jeffries og andre. Kanskje jeg prøver det ut en dag?
Hans Rich. A.
Nært og tøft.
Mvh Hans Richard
Bjørnar P.
I noen portrett er miljøet en viktig del, og da skal det selvsagt ikke gjøres helt uskarpt. I andre situasjoner ønsker en å isolere personen mest mulig fra omgivelsene, og da er et lyssterkt teleobjektiv godt egnet fordi det har liten dybdeskarphet og et trangt perspektiv som undertrykker bakgrunnen.
I ditt tilfelle kunne du brukt f/2,8, noe som ville gitt vesentlig mindre dybdeskarphet. Noen ville sikkert foretrukket et objektiv med blender f/1,4 for å dempe bakgrunnen ytterligere.
Å bytte ut bakgrunnen med en annen er tung manipulering, og det får bli opp til den enkelte om det er akseptabelt eller ikke.
Hjalmar E.
Takk for tilbakemeldinger. Jeg la til et nytt bilde fra den samme serien der personen som sitter på den motsatte siden ikke er tilstede. Jeg har forstått det slik at det ikke var så bra. Gi nytt inspill om det er blitt bedre? Jeg synes det er nok uskarphet i bilde etter min mening. Kanskje vi kan møtes på halvveien?
Pål M. S.
Ang. Bakgrunn, så er jeg på linje med deg, Hjalmar. Hayefotografiet skiller seg nok ut i fra andre typer bilder, da omgivelsene er med på å gi "øyeblikksfølelsen". Liker heller ikke å pynte på slike bilder.
Teknisk er jeg enig ang. uklare bakgrunner, men ikke alltid lett og få det til, da en er mest fokusert på øyeblikket.
Uryddighet er vel også en del av gatefotografiet, da en må ta det en får, der og da.
Med slike tett på bilder, er det greit og ha kommunikasjon med objektet, men for min egen del, så blir det nok tatt bilder både før, under og etter en har tatt en prat:-) Forresten en fin måte å komme i kontakt med folk, når en går rundt med kamera og er åpen på hva en gjør.
Bjørnar P.
V3 ble bedre. Det hvite feltet oppe til venstre forstyrrer meg fortsatt litt, men det merkes mindre enn området du fjernet.
Husk uansett at det er DU som sitter på fasiten her. Du bestemmer hvordan bildet skal være, vi andre har bare rett til å komme med forslag basert på våre egne preferanser. Når du har fått bildet slik DU liker det, er jeg fornøyd.
Pål M. S.
Selvfølgelig ikke noe som heter Hayefotografiet...som jeg henviste til. Skriveleif og orbokkrøll på iPad:-)

Gatefotografiet skal det selvfølgelig være.
Hjalmar E.
Takk, Bjørnar. Jeg er fornøyd når alle er fornøyd. Det er alt om å gjøre å gjøre så godt man kan. På Instagram er det nå over 70 millioner bildeopplastninger daglig!! Facebook har over 300 milioner. Det er helt sykt. Bare det beste er kommer fram i "lyset". Vi vet ikke engang hva vi selv liker, så da må vi spørre andre hva de liker.
Takk til deg også, Pål. Du har mye å komme med.
SveinM M.
Et skikkelig bra portrett-serie med den "rette" kontakten! Liker! :)
Marianne J.
Herlig bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu