Aletschhorn
En av 4000-meter-toppene i Bern-Alpene.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-07-17 20:43:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2017-07-17 22:09:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2017-07-18 10:06:17
    Versjon #4
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS
  • Brennvidde134.5mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetKun noen justeringer i LR.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071575} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Bjørnar P.
Storslagent motiv som er umerket gjengitt.
Perfekt eksponert, med glød og smell, men uten utbrente eller gjengrodde parti. Troverdige farger og kontraster. Harmonisk komposisjon.
Mitt eneste ankepunkt er skarphetsinntrykket.
Jeg antar du ikke etterjusterte skarpheten etter nedskalering til web-format?
Det forklarer i så fall at bildet oppfattes som en anelse sløret. Ser at en liten oppskarping korrigerer dette, så det er lett å fikse, om ønskelig.
Anders S. H.
Godt bilete av eit majestetisk fjell med brear og kvasse tindar. Gode fargar og konstrast både i dei lyse og mørke områda.. Godt fotoarbeid
Avsluttet .
Meget velkomponert gjengivelse av et imponerende fjellparti, fint utsnitt, fine farger og fin behandling av lyset. Bjørnar har sikkert rett i sine betraktninger om skarpheten, selv om jeg for min del knapt ville merket meg dette som et problem. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Hans Rich. A.
Mektig og flott gjengitt. Det andre er sagt.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Mektig og røff natur, Alpene i hele sin skjønnhet, med solskinn, litt blå himmel og drivende skyer. Utrolige mengder med snø opp og til siden for toppen. I Østerrike har de fleste høye fjell et kors på toppen. Gammel skikk og bruk. Gipfelkreutz, heter det. Ikke noe sånt i Sveits...?

Mvh,
Walter
Geir B.
Takk for positive kommentarer til dere alle sammen. Til Bjørnar: Jeg er enig med deg. Det mangler litt skarphet. Bildet jeg lastet opp har oppløsning 2560 x 1707 og filstørrelse 1.8 MByte.
Bildet som vises her på foto.no har blitt redusert til 1280 x 854 og filstørrelse 414 kByte.
Ser jeg på disse to versjonene side om side er det tydelig at bildet fremstår som en del mindre skarpt etter å ha vært igjennom filreduksjonen hos foto.no. Hva anbefaler du av pixelantall og filstørrelse for å hindre kvalitetsreduksjon?

MVH

Geir
Geir B.
La først ut en versjon som jeg håpet ikke skulle bli skalert ned, men også denne ble redusert til 1280 pixler langs lengste sidekant. I versjon 3 reduserte jeg lengste sidekant til 1200 pixler. Skarpet opp denne reduserte filen i PS. Denne versjonen er ikke blitt redusert av foto.no, og den ser noe skarpere ut enn originalen og versjon 2.

MVH

Geir
Bjørnar P.
Det er viktig AT du skarper opp på nytt etter nedskalering, men også HVORDAN.
Min teknikk er ikke noen fasit, men kan være greit som et utgangspunkt:
-Skaler selv bildet ned til ønsket størrelse i Photoshop eller tilsvarende. Vanligvis vil det si 1280px i bredden, så fremt dette ikke medfører at høyden overstiger 1024px. Da blir bildet vanskelig å se i sin helhet på mange skjermer.
-Etter nedskalering velger du visning i 100%. Da ser du skarpheten slik den vil bli for oss andre.
-Nå justerer du skarpheten, men vær nøye med valg av radius og mengde. Jeg bruker normalt smart sharpening i Photoshop, men USM vil også fungere.
-Typiske valg for web-bilder er USM i området 0,5-0,8 og mengde i området 100-150. Her må du prøve deg frem til det ser rett ut. Ulike objektiv og ulike bildebrikker kraver ulike innstillinger, og motivet har også betydning.
-Velg så export / save for web, og velg at bildet skal optimaliseres for 600 KB. (Knapp oppe til høyre)
-Lagre bildet. Pass på at at "convert to sRGB" er haket av sli kat fargene på rett på nett.
Hilfred M.
Knallsterk komposisjon og eksponering.
Jeg er enig med Bjørnar i mye her, men ikke i det som har med skarphet å gjøre. På mine skjermer er skarpheten grei, men ikke på versjon #3 som ser overskjerpet ut hos meg.
Geir B.
Hei igjen,

Tydeligvis litt forskjellig oppfatning av hva som er passe mengde oppskarping.
Når jeg betrakter originalen i LR på min laptop (MacBook Pro 15" retina, 2880 x 1800) ser det skarpt ut uten å virke overskarpet. Men her på foto.no blir bildet litt sløret. Versjon 3 og 4 er oppskarpet i PS etter reduksjon i størrelse. I versjon 4 har jeg brukt oppskriften til Bjørnar. Det kan nok lett oppfattes som litt vel over-oppskarpet.

MVH

Geir
Geir B.
Hei Walter,

Joda, det er Gipfelkreuz på mange sveitsiske topper også. I Italia og Frankrike også for den saks skyld. I Norge er det vanlig med varder av sten. Det er nok fordi vi er mindre katolske i Norge. Her er en artikkel om Gipfelkreuz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Summit_cross

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu