Alpenes største isbre
Aletschgletscher, Alpenes største isbre.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-07-18 23:55:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Fujifilm X-T2
  • Samyang 8 mm fisheye.
  • Brennvidde8mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetTatt med fisheye. Redusert fra 6000 x 4000 pixler til 1260 x 840 i LR. Deretter oppskarpet litt i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071643} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Per L.
Mektig natur med flotte fjell og praktfull isbre! God eksponering med flotte farger og artige "hjulspor" i breen! Mvh Per
Ragnar S.
Mektig skue med isbreen som snor seg nedover i terrenget. Flott utsnitt og utgangspunkt.

Mvh Ragnar S
Walter S.
Herlig i all sin prakt med sol og blå himmel. Vakker natur og spennende isbre. Dette minner meg litt om bilder fra "Horseshoe Bend" i Colorado / USA

Mvh,
Walter
Hilfred M.
Fantastisk spennende bilde.
Helt nydelig komposisjon.
Naturlige farger.
På mine to skjermer er bildet skjerpet i meste laget. Jeg får halotendenser flere steder, men det er mulig jeg er for følsom på kontrast å skarphet ;)
Geir B.
Takk til alle sammen for fine kommentarer. Jeg har lagt ut en versjon 2 uten oppskarping i eksport-prosessen fra LR. Men jeg har skarpet opp litt inne i LR: mengde 51, radius 1.0. Håper Hilfred liker denne versjonen bedre.
Jeg strever med å få bildene til å se bra ut her på foto.no. Versjon 2 har 1280 x 653 pixler. Når jeg ser den på skjermen (Macbook Pro med 2880 x 1880 pixler) er bildet større enn det. Jeg tok en skjermdump, og resultatet ble et bilde med 2554x1300 pixler. Så det betyr at bildet vises i omtrent 200%. Ikke rart det ser litt grøtete ut. Når jeg betrakter bildet i LR ser det skarpt ut, uten at det er unaturlig. Dette gjelder både når jeg betrakter hele bildet og når jeg zoomer inn til 1:1.
Det kan virke som foto.no bør gjøre noe her slik at man kan få optimal visning med retina-skjerm.

MVH

Geir
Hilfred M.
Nå begynner jeg å lure litt her??? Viser nettleseren til dere som synes bildene er uskarpe i 100%, eller viser den i noe annet? Nettleseren må vise i 100 % for at den skal gi et korrekt bilde. Dersom du går inn i menyen, som er oppe i hyre hjørne på Firefox og Chrome, ser du fort om det er gal visning. Dersom det står 200 % der blir det grøtete hos meg også, testet det nå. Når man har stor skjerm går det greit på tekst å bruke 200 %, men bildene mister mye kvalitet.
Geir B.
Hei Hilfred,

Her er du inne på noe interessant. Min browser (Safari, Firefox, Chrome) er i 100%, men bildet jeg ser her på foto.no dekker omtrent 2556 x 1302. Det finner jeg ut ved å ta en skjermdump. Laster jeg bildet ned har det en størrelse på 1278 x 652. Så bildet vises i 200%. Henter jeg det nedlastede bildet inn i Apple's Preview blir det like stort som her hos foto.no. Det betyr at Preview også viser i 200%. Henter jeg det nedlastede bildet inn i PS blir det automatisk vist i 100%, og da er det bare halve lengden og halve bredden (altså 25% av arealet).
Jeg har en retina-skjerm med 2880 x 1800 pixler.

Det er litt frustrerende at et bilde som er sylskarpt i LR (i full oppløsning fra kamera = 6000 x 4000) uten at det ser overoppskarpet ut, blir grøtete når man ser det her på foto.no.

Det spørs om ikke foto.no bør akseptere bilder opp til 6000 x 4000.

MVH


Geir
Hans Rich. A.
Flott og mektig landskap i fine farger. Artig med denne U-svingen på isbreen.
Mvh Hans Richard
Fredrik N.
Imponerende flott bilde av fjellmassivet!
Likte måten det er komponert på.
Mvh Fredrik
Ragnar S.
Litt sent ute med kommentar. men min annerkjennelse for fint fotografisk håndverk - samt et imponerende skue.

Mvh Ragnar S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu