- Sein kveld ved Sognefjorden -
Bilete er noko venstretungt. Skulle gjerne hatt ein båt i høgre delen av biletet, men lite skipstrafikk gjer at få båtar dukkar opp til "rett" tid.
Likar fargespelet i svaberget.
Likar til vanleg best låg himmel for å auke djupna i bilete, men her synest eg at greinene frå treet dannar ei naturleg innramming, som vert borte ved ei beskjæring i toppen.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF23mmF1.4 R
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/45s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 800, behandla i Lightroom, billedstøy fjera i Dfine2.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071992} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Jeg kan ikke si jeg opplever bildet som ubalansert. Her er et klart forsvinningspunkt for fjellene i bakgrunnen, og det bidrar til å skape balanse, slik jeg opplever det. Da er jeg faktisk mer i stuss om greina i øvre kant av bildet. For øvrig synes jeg det er en veldig fin gjengivelse av en utrolig vakker fjell- og fjordnatur hvor farger og lys er utnyttet på en glimrende måte. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald N.
Fin framgrunn og god dybde, eg og saknar ein båt til høgre i biletet. Hadde du venta, kunne det dukke opp ein ubåt.
Mvh Harald
Roar K.
Flott lys og farger på fjellnabben her.
Kanskje litt irriterende med greina som henger ned.
Men kanskje kan en beskjæring oppe på noe sånt som 5 cm før kloning vare en løsning.
Da øker også dybden i og med at blikket senkes.
Men bare tanker jeg gjør meg dette - take it or leave it.

Roar
Per L.
Fint bilde fra en vakker fjord! God dybde fra det fargerike svaberget i forgrunnen til fjellene bak! Jeg føler også for et kutt oppe. Da unngår du at sjølinjen ligger midt i bildet og dybdefølesen øker! Mvh Per
Walter S.
Midt-delingen i bildet av vannets horisontlinje gjør at man fornemmer en litt statisk ro. Slike komposisjoner er alltid vanskelig å beskjære. tar du noe av himmelen for å heve horisonten, så blir "innramminga" med bladverket for liten fordi det ikke henger sammen lenger. Og nederst ville jeg ikke ta noe, fordi det er jo svaberget som ER bildet.

Så ville lat det være slik det er, og bare kose meg med det fine landskapet. Muligens bittelitt lysning, enkelte steder i forgrunnen, men ikke mye, så forsvinner kvelds-stemningen.

Mvh,
Walter

Hans Rich. A.
Vakkert lys og farger i like vakkert motiv. Jeg synes at greiene bare er krydder for motivet. Jo, dybden kunne vært bedre, men jeg sier som Walter, la det være slik det er.
Mvh Hans Richard
Keshav N.
Flott bilde fra Sognefjorden med fine farger. Hvor er det tatt ?Jeg har nettopp vært 5 - 6 dager i sogn , Sogndal, Aurland og Undredal.
Hilsen fra Ålesund Keshav
Arild T.
Takk til Kjell Øyvind, Harald, Roar, Per, Walter, Hans Richard og Keshav for kommentarer!
Kell Øyvind, Roar og Per: Et kutt i toppen vurderte jeg før jeg la ut bildet, og ser i ettertid at det kan fungere fint.
Harald: Det er meir ubåtar i fjorden her enn overflatefarty, truleg.
Walter: Litt heving av skyggene i forgrunnen kan være fornuftig.
Keshav: Bildet er tatt i Vik kommune på veien ut mot Arnafjord, nærmere bestemt Ligtvor. Neste gang tar du en tur innom til meg.

Hilsen Arild
Keshav N.
OK Arild vi proever.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu