Gammel og sliten
Dette huset var så gammelt og slitt at det var nesten utrolig at det sto oppe.

Bilde er tatt med IR filter og jeg er i tvil om dette ble noe bra. Selv syntes jeg at dette bilde ''har noe''. Derfor lurer jeg på hva dere syntes.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 105 2.8 Micro
  • Blender-
  • FilmtypeNEF 200 iso
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger226
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107266} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Inger Lene H.
Enig i at bildet ''har noe'', men for meg blir de lyse partiene litt for lyse. Ellers fin komposisjon og livlig himmel! ;)

-il
Birna R.
IR har bl.a. den egenskap at lyset reflekteres kraftig f.eks. fra gras, dessuten skjer refleksjonen ikke på overflaten av objektet, men ofte noe under overflaten. Alt dette bidrar til den eteriske ''glød'' som er ett av kjennetegnene på IR-bilder.

Masser av ord for å forklare atg ''det lyse'' er helt i orden. Det som derimot ikke er så heldig her er preget av støy på f.eks. himmelen. Kjør litt støyreduksjon, dropp sepiatoningen, legg på litt sløring (som jo også er ''ekte'' for IR-bilder), og vurdér å kutte på venstre side for å få en bedre komposisjon.

Forøvrig anbefaler jeg at D70 (og D100) bør bruke Wratten 87 eller 87C filtre fremfor 89B-typen, som både genererer støy og lett gir overeksponering i rødkanalen. Anbefalingen gjelder spesifikt disse to kameraene, andre modeller både fra Nikon og øvrige merker, kan oppføre seg helt annerledes i IR og de fleste Canon-modeller jeg har prøvd har besvær nok med 89B, så der er de mørkere 97 eller 87C ikke aktuelle alternativer.
Lars Erik N.
Kloke ord Bjørn. Selv syntes jeg faktisk ikke støy'n gjorde noe her, men skal ta å lage en annen variant for å se hvordan den faller i smak. Enig ang. filtret. Skal kjøpe meg et nytt. (Hadde Canon på den tiden jeg kjøpte dette filteret....)


Hilsen
Lars
Inger Lene H.
Mulig ''det lyse'' rent teknisk sett er ''riktig'', syns allikevel at det forstyrrer bildet litt.... ;)

-il
Øyvind A.
Jeg har ikke greie på IR-fotografering, men synes bildet ble ganske stilig. Den lyse veggen blir veldig iøynefallende og kunne med fordel beskjæres vekk. Og når du først skal ha kornstruktur kunne den godt ha vært noe kraftigere.
Ø.
Avsluttet .
Konklusjon:
Ta bort den lyse venstreveggen, ton ned den lyse grana litt, den kornete himmelen skaper som du seier ''noko'', og dette ''noko'' er at den ''gamle'' stilen (både sepiafargen og den kornete framtoningen) står veeeldig godt i stil med det falleferdige huset. Enig med at du då kan AUKE den kornete framtoningen.

-Kjetil-
Kay R.
Knallbilde.. Støyen må være dær for å bevare det kunstneriske preget bilde har.. Dritstilig komponert og hærlige toner.. Dette sitter bra i mine øyne..

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu