135mm (på APS-C)
test på 135mm og største blenderåpning - holder skarpheten? Er dette utsnittet noe jeg har bruk for?
Årsaken er at jeg har så lyst på en Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* ZF.2 med Nikon bajonett - men prøver å finne ut om jeg trives med brennvidden. Forresten, så har Zeiss'en manuell fokus ...
Forresten 2: Har her brukt Fuji sin APS-C 18-135mm på, ja, nettopp: 135mm - MEN, det tilsvarer jo 203mm hvis jeg skal sammenligne utsnittet med Zeiss på min D750 - så da må jeg stille dette her Fuji-objektiv på 90mm - og da blir det riktig! :o)
Versjon 2 har riktig brennvidde i forhold til det jeg tester, og tilsvarer 135mm på FF fordi FocalLength her er 93.20 mm
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-08-19 15:47:09
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon Super EBC XF 18-135mm 1:3.5-5.6 R LM IOS WR
  • Brennvidde135.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1073127} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Per L.
Spørsmålet ditt er vanskelig å besvare! Det kommer an på hva du VIL ha skarpt! 135 mm på største blender har jo liten dybdeskarphet så bakgrunnen blir uskarp, men personene i forgrunnen, som vel er hovedmotivet, er super skarpe! Og dertil er fargegjengivelsen excellent! Mvh Per
Walter S.
Ja, der er jo nettopp det, Per.

Tanken bak innkjøp av Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* er å roe ned fotograferingen min (noe legen har anbefalt etter nylig diagnose på hjerteflimmer!), og denne Zeiss med manuell fokusering vil tvinge meg til det.

Jeg må - og vil - søke nye områder å fotografere. Dagene med sekken full av objektiver og lange turer i naturen på jakt etter landskapsmotiver, er omme. Har i det siste brukt mere tid til stedfest (ikke aktiv søkende) fotografering og lar heller motivene komme til meg, enn omvendt.

Takk for kommentar - og, ja - det er den familiegruppen til høyre som er motivet.

Mvh,
Walter
Roar F.
Høres underlig ut at det er utstyrskjøp som skal få deg til å endre tempo i fotografering. Er du sikker på at dette er grunnen?? ;-)
Walter S.
Joda, Roar F. - dette er godt gjennomtenkt.

- Objektivet jeg snakker om har ikke AF og begrenset brennvidde (selvfølgelig - det er på 135mm) og da blir det å fotografer mere tenking, fundering og bruke tid på finne passe utsnitt og manuell fokusering (mest sannsynlig med stativ).

- Har til nå brukt praktiske zoom-objektiver til mine landskaper / reportasjer / dokumentasjon og vært rimelig uavhengig når det gjelder brennvidde. Jakten på full skarphet over hele sensoren har vært litt for opplagt hos meg.

Nå må det bli en endring, ikke bare i fotografering men også i livsstil ...

Og ...
Hvem har ikke lyst på å prøve kvalitetsglass fra Zeiss?
;o)

Mvh,
Walter
Roar F.
Det hørtes egentlig ut som et tilfelle av GAS, men manuell fokus er jeg også stor tilhenger av, fordi det skaper en ro som gjør at jeg kanskje tar bedre bilder, og iallefall at det gir meg en bedre opplevelse av det å fotografere.

Jeg kjøpte en brukt superzoom i vår, med AF og VR, og brukte den på ferie i sommer, til den gikk i bakken og sluttet å fungere, og selv så praktisk den var, så savner jeg den ikke. Så jeg skjønner hva du mener, og ønsker deg selvsagt lykke til!

Jeg synes det er stor kos å jobbe med manuell fokus, og har også begynt å bruke manuell mode, for full kontroll på eksponeringen. Det er ikke like "effektivt", og det gir noen bomskudd, men når jeg ser gjennom bildene jeg tok med super-zoomen og blender-prioritet, som har vært det jeg alltid har brukt, så ser jeg at det er ikke alle bildene der heller som treffer på fokus og eksponering, for å si det sånn. Enn si komposisjon.

:-)

Jeg må vel innrømme at jeg også kjøper mer optikk enn det jeg som minimum kunne klart meg med, fordi jeg synes linser er vakre og interessante i seg selv, selv om mine favoritter er 30-40 år gamle.
Ingrid Milly L.
Fint utsnitt og fokus på dette motivet.
Mvh. Ingrid Milly
karin s.
Hei walter, 135 mm er fantastisk,har ikke,;) men har hatt en Nikon 135 mm manuell,og den ga fantastiske farger og skarpheten topp,zeiss er bra;) men dyrt....så, spørsmålet er om det er så mye bedre? Har hatt zeiss opptikk på hasselblad,og klaget ikke på filene den ga,men 135 mm er vel ikke det du får mest bruk for til dit bruk? God bedring.
Mvh Karin.
Walter S.
Takk også til Ingrid Milly og Karin, for kommentar!

@ Karin: Vel, du vet - har man egentlig bruk for mer enn en D750 + en god 24-70mm f/2 ? Jeg vet at 135mm er på grensen til det jeg har bruk for i forhold til hvordan jeg har fotografert hittil. Poenget er jo at jeg skal (må) legge om måten og komme meg rundt på og må roen ned tempoet noen hakk.

Det er DER et objektiv med manuell fokus kommer inn i bildet (bokstavelig).

Så skal jeg selge min Nikon AF-S 14-24mm f/2.8 G - som jeg har brukt 2 ganger (!) siden jeg kjøpte den ...

Mvh,
Walter
karin s.
Hei, jeg forstår poenget ditt,og hvorfor du må roe ned,,men tror du selv at det er det som skal til? Tror ikke jeg ville solgt objektivene men lagt de på hylla og sett det an,selvsagt har vi med noen år på baken jobbet mye med manuelt, analogt,men det var med splittskive,og det er noe helt annet å fokusere manuelt med de matskivene som sitter i digitale kamera,vær sikker, du kan selvsagt bytte mattskive,og da blir det ganske annerledes, ja vet den grønne prikken lyser når det er fokus,og landskapsbilder har mer slingringsmonn,men portrett blir noe helt annet.frustrasjon gjør ikke hjerteflimmer bedre;) men men,lykke til walter.!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu