På sykkeltur i nabolaget
På sykkeltur i nabolaget for å teste ut et nytt objektiv.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
Utstyr
  • Nikon D700
  • 105.0 mm f/1.4
  • Brennvidde105.0mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/6400s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt. Full blenderåpning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1073558} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Pål M. S.
Likte dette "gateportrettet". Flott i fargene, bakgrunnsuskarpheten er jo utmerket. Det eneste som kanskje er litt synd, er den skrikende oransje personen...
Geir B.
Hei Pål. En ære å få kommentar fra en portrettmester som deg. Enig i at det er litt sterke farger på de uskarpe personene der. Når jeg får tid kan jeg jo prøve å redusere fargemetningen der.

MVH

Geir
Pål M. S.
Så så, rolig nå Geir:-)
Opplever en del ganger at det er forstyrrende farger på slike bilder, så istedenfor å f.eks klone, så prøver jeg s/hv. Ofte funker det for min del. Særlig på bilder i bymiljø, er der skrikende farger på en del elementer, som kan ta oppmerksomheten fra de menneskene jeg vil portrettere.

Ikke dermed sagt at fargebilder ikke kan fungere, for det kan de definitivt. Har nå et og annet portrett i farger også....

En annen grunn til at jeg bruker mye s/hv, er at jeg synes det forsterker uttrykket. Det er nå mitt tankesett og slik jeg gjør det, uten at det er noen oppskrift:-)
Bjørnar P.
Et godt eksempel på bruk av liten dybdeskarphet.
Siden noe av poenget med liten dybdeskarphet er å få det som er i fokus til å bli mye skarpere enn resten av bildet, ville jeg brukt oppskarpingsverktøyet her.
Bildet genrelt er tjent med noe mer oppskarping (kanskje bare på web-bildet, dersom du ikke har etterjustert det etter nedskalering), og en selektiv oppskarping av personen vil forsterke forskjellen mellom personen og omgivelsene og gi en 3D-følelse.
Ville også kuttet noe oppe, slik at de lyse flekkene (antar det er himmel) forsvant. Det lukker bildet bedre, og gir en økt dybdefølelse.
Personene i bakgrunnen er noe forstyrrende til tross for at de er veldig uskarpe, og dersom poenget ikke er å illustrere bruk av liten dybdeskarphet, ville jeg klonet de bort. I det minste ville jeg fjernet de lyse flekkene, da de drar mest oppmerksomhet.
Geir B.
Takk, Bjørnar, for mange gode råd. Jeg skal prøve disse endringene så snart jeg får tid.
Din mistanke om at hensikten med bildet var å vise bruken av liten dybdeskarphet er korrekt. Undertittelen til bildet tyder vel litt på det, særlig siden bildet er tatt ved f/1.4

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu