Polo-match
Test av Nikkor 105 mm f/1.4. Dette bildet er noe beskåret, men ikke så mye. Generelt er 105 mm for kort for polo med mindre man står kloss oppi. Men banen er stor (som fire fotballbaner) og hvis man vil ha med seg det som skjer rundt på banen trener man mye mer tele enn 105 mm.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-08-30 21:35:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D700
  • 105.0 mm f/1.4
  • Brennvidde105.0mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/6400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger47
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1073743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.
Et flott testbilde, Geir!
Jammen er det fart i polo-gutta og jammen har du "nagla" (you have nailed it!) ren action med et typisk portrett-objektiv! Og det med største blender f/1.4 - utrulig at AF på din litt tilårskomne D700 greide det. En nydelig sløring av bakgrunnen.

For å øke renheten på bildet vil jeg foreslå en Versjon 2 hvor hele den hvite himmelen tas bort - da kommer hestene og rytterne ennå bedre frem.

Mvh,
Walter
Geir B.
Hei Walter. Takk for tilbakemelding. Jeg legger ut en ny versjon i kveld der himmelen er beskåret, slik som du foreslår.
Det ble faktisk en del bomskudd (dvs. ute av fokus eller i hvert fall fokus på feil sted i bildet) med D700. Antagelig var det jeg som ikke valgte de rette AF-instilliingene. Jeg satte Auto Focus Sensor Mode Selector til midterste posisjon, og da tror jeg fokuspunktet kan finne på å flytte seg til subjekter du ikke hadde tenkt å ha i fokus. Neste polo-match er vel ikke før om et år er jeg redd, men da skal jeg prøve med andre innstillinger. Men da har jeg kanskje et nytt hus til 105 mm'ern. ;-)

Samme dag som jeg tok dette bildet, tok jeg en masse bilder med Fuji X-T2 og 55-200 mm.
Der fikk jeg en veldig god treffprosent. Minst ti skarpe bilder for hvert som var ute av fokus. Der brukte jeg AF-C Custom Setting no. 5 som er bra for bane-sport som fotball o.l.
Jeg skal legge ut noen bilder fra denne serien, kanskje i kveld. Fujis 100-400 mm ville nok ha vært det ideelle objektiv til dette formålet.

MVH

Geir
Walter S.
He-he!
Jeg må innrømme at jeg så etter hva JapanPhoto tar for denne Nikon AF-S Nikkor 105mm f/1.4E ED ( http://www.japanphoto.no/nikon-af-s-nikkor-105mm-f-14e-ed...acOyJWQxhE ) - og ble ganske beroliget - så mye kommer jeg ikke til å bruke på et objektiv - selv om det frister noe innmari ...! Har nettopp investert i en Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* ZF.2 for Nikon, så det blir ingen flere investeringer dette året. Dessuten har jeg jo denne Nikon AF-S 105mm f/2.8 IF-ED VRII - uten sammenligning forøvrig når det gjelder IQ ...

Din 105mm koster 100,- mindre enn 20.000,- her i Norge ...
:o/

Når det gjelder AF på Nikon - så må jeg bare innrømme at jeg aldri har brukt AF-C noen gang (har ikke hatt bruk for det heller) og benytter bare AF-S, så jeg kan ikke råde deg der.

Moro og følge med dine 105mm-bildene fremover, Geir!

Mvh,
Walter
Geir B.
Hei Walter. Helt ok at du sjekker prisen. Jeg fikk den en del rimeligere her i Sveits. Jeg betalte 1844 CHF. Det tilsvarer 14933 NOK. Så 5000 NOK spart der. :-)
Jeg kommer til å få testet det skikkelig til uka. Da er det et møte på jobben hvor jeg kommer til å ta noen bilder av foredragsholdere. Dette burde være akkurat det 105 mm'ern bygget for.

Jeg også er for det meste en AF-S-person. Prøver å lære meg litt mer om action-foto.

MVH

Geir
Walter S.
Ja, se der - V2 blir et helt nytt bilde liksom. En ren studie i Polosporten - og en studie i hverdagen til "Pixel Peeperne"
;o)
Er imponert over detaljene i både hester og ryttere!

- Det som er så fint her, er at hestene er forskjøvet sideveis (i riktig retning) i forhold til hverandre, slik at man kan studere begge ekvipasjene og alle 8 hestebein synes (hvorav hele 5 stk befinner seg over bakken)!

Mvh,
Walter

Geir B.
Hei Walter. Morsomt. Du er veldig observant. Den bakre hesten er faktisk ikke nær bakken, så der har du fire av de fem beina i lufta. :-)
Jeg skal se om jeg ikke får lagt ut litt flere bilder snart (da tatt med Fuji).

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu