Månen skinner gjennom
Kvakk til da jeg så resultatet i fra et objektiv som jeg hadde avskrevet som skrot. http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraad.cgi?id=87118 Etter en behandling i PS med to layers, så fikk jeg frem en fin og klar måne bak et lett skydekke. Ser riktignok ut til at den befinner seg på fremsiden av skyene.
Bildet inngår i albumet Fenomener -
Utstyr
  • Canon D60
  • 75-300mm f4-5,6 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/90s
  • FilmtypeISO 100 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ, speillås, selvutløser. To lag i PS med NI på det ene for vasking av støy på bakgrunn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger704
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107444} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Pål H.

Kjempebilde av månen. Lurer på hvordan dette gjøres. Er selv helt fersk både når det gjelder å ta bilder og å behandlei PS. Får alltid månen bare som en lysende masse når jeg prøver meg på månebilder. Hvordan får du frem det klare bildet av månen.

PH
Thera E.

Jøsses. Fint å finne brukelig skrot. Skyen gir ekstra bra stemming til bildet for min del. Virkelig flott! :)
Daniel P.

Hei!
Meget pent og stemningsfullt månebilde!! Skyformasjonene rundt månen passer perfekt!! Er imponert over hvordan du får dette til!! Jeg har prøvd mye selv.., uten å oppnå et slikt resultat!!

Mvh

Daniel Prpic
Frank K.

Takker for synspunkter!

Pål: Foreslår at du prøver manuelle innstillinger på kameraet ditt. Sett kameraet på et stativ zoom inn, bruk en relativt hurtig lukker (månen går fort over himmelen når du zoomer den inn). Blend ned (høyere verdi)... Du kan se instillingene jeg benyttet og denne kombinasjonen fungerte greit i mitt tilfelle. (Jeg valgte blenderverdi 8 fordi de aller fleste objektivene yter sitt optimale i dette området) Prøv flere eksponeringer mens du varierer instillingene og jeg garanterer at du da til slutt treffer. -Om kameraet ditt lar deg gjøre slike innstillinger da..

T.E: Ja, men det er svært få andre situasjoner dette objektivet lar seg benytte.. Jeg jobbet litt for å få med skyene, av de eksponeringene jeg gjorde var det bare to som hadde ''brukbare'' skyer, samtidig som at månen ikke var utbrent..
Tom R.

Hei Frank, et helt greit og fint månebilde.
Fint at du har fått med noe skyer som gjør bilde mere seerverdig.

Ta en titt på dette månebilde bilde nr. 136831

Tom:)
Rune L.

Et rent månebilde kan vanskelig bli bedre. Detaljene på månens overflate er svært synlig. Helt perfekt månebilde, etter mitt syn. Skyen som strekker seg forbi på forsiden gjør stemningen veldig bra.

Mvh
Rune
Gaute B.

Virkelig flott, Frank. Rett inn i samme gate som resten av bildene dine. Detaljene kommer forbausende godt fram
Marius F.

Meget bra. Herlige detaljer på månen. Må si meg enig med at skyene ga det lille ekstra.
Hilde J.

Dette var et kjempeflott bilde av månen. Jeg har mye å lære, takk for kommentar på mitt bilde.
Avsluttet .

Hei,

satt å søkte litt rundt om for å finne ut hvordan jeg skal ta gode månebilder. Kom via en månetråd på diskusjonsforumet frem til bildet ditt. Det eneste jeg lurer på er om du virkelig kommer så nært månen med 300mm brennvidde(?) Venter bare på at det slutter å regne her i Ålesund, så jeg kan få kommet meg ut å prøve ut den nye fotokameraten min ;-)

Forresten så er dette et nydelig bilde! *Elsker* bilder hvor jeg helt klart kan se dybden i månen, med alle kraterene og toppene. Skyene gjør bildet bare bedre.
Frank K.

NBF: Joda det er bare 300mm. Men fila/bildet er ''zoomet'' til sine fulle 100% og deretter croppet. Mitt kamera produserer 3072X2048 pixler (6,3 Mp). Av dette er det brukt ca 800X800 pixler. Om jeg hadde bare resizet bildet (uten å croppe/ lage utsnitt av orginalen) så ville selvfølgelig månen blitt mye mindre enn den fremkommer her. Noe oppskarping og justering av levels er (selvfølgelig) også gjort.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu