Småbylørdag
... og flanering i spennende gater på vei til festival, med solnedgang i ryggen.
Versjonene 2 - 3 og 4 skal ikke "bedømmes" / kritiseres separat - disse er kun lagt ut P.G.A. påstanden om "overdreven og kunstig" etterbehandling - i overgang mellom mennesker og bakgrunn
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-11-03 18:42:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2017-11-03 18:43:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2017-11-04 13:06:41
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4 G ED
  • Brennvidde95.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • AnnetLagt til noe vignettering for å konsentrere blikket til gruppen i midten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1078210} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Lasse S.
Det var et aldeles nydelig flaneringsbilde, Walter! Vakre gråvalører og et "fokusslipp" du bare får på fullformat. Dybdefølelsen er perfekt, likeså lyset.
Når i tillegg komposisjon og utførelse sitter, er det bare å nyte. :)

Lasse
Per L.
Herlig gjeng med livlig passiar og forventninger i blikket! Veleksponert bilde med gode gråtoner! Mvh Per
Geir F.
En noe overdreven etterbehandling ødelegger noe av inntrykket. Noe kunstig overgang mellom menneskene og bakgrunnen, spesielt på personen til venstre i bildet hvor det er en markert halo rundt hodet (mer en sollyset skulle tilsi). Dette ble litt for teatralsk.
Geir
Avsluttet .
Etter min vurdering som kanskje ikke er tilstrekkelig kritisk, jfr, kommentaren over, er dette et fint gatefoto som ganske presist gjengir noe av en stemning som sikkert var til stede der og da, med sommer og festivaler osv. Med vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takk for alle bidrag:

Her var det - ikke uventet - litt blandede tilbakemeldinger til et bilde som jeg anser som ren gatefoto / "snap shot", konvertert til sort-hvit fra en standard farge-JPEG (jeg bruker ikke RAW).

@ Lasse: Som en av de mest seriøse fotografer her med lang erfaring, forkjemper for solide RAW-bilder på FF, en som selv prioriterer perfeksjon i fotografi, er genuint opptatt av bildets "språk" og budskap - heller enn av det siste av utstyr - gleder det meg spesielt å lese tankene i din kommentar, og kommer da selv til den konklusjon at jeg har gjort "noe riktig", selv om utgangspunktet mitt var latskapens JPEG. Din siste setning gjør også at jeg ser "stort" på kommentarer med motsatt fortegn.

@ Per: Din korte, men presise kommentar setter jeg, som alltid, pris på!

@ Geir: Karakteristikken "teatralsk" har jeg ennå til gode å ha fått i kommentar på mine bilder. Fint! Jeg liker ordet - det er i hvert fall noe positivt i det ...

@ Kjell Øyvind: Som en av de flittigste kommentatorer her inne og med stor innsikt i nettopp bybilder og den ofte moralske konflikten som kan oppstå i slike gatebilder med mennesker, har jeg alltid respektert dine tanker og gledet meg over hva du mener om bildet og hvilke konklusjoner du trekker. Også her, under dette bildet, leser du min intensjon med bildet (hvorfor legge ut det?) og min motivasjon for å ta et slikt bildet (hva vil fotografen vis oss?) på en god måte..


Generelt: Tekniske løsninger som F. Eks. gradene av oppskarping eller påvirkning av høy / lav kontrast, kan man alltid diskutere - og IKKE komme til enighet om - fordi dette går på personlige preferanser og smak.



Med vennlig hilsen,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu