• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-11-05 20:53:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2017-11-05 20:54:34
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D3
  • 24-70mm f/2.8
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1078369} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .
Liker lyset og tonene.
Spenstig komposisjon, som fungerer i mine øyne.

Mvh Jon
Bjørn M.
Hud eller landskap? Fint fanget.
Geir F.
"Human scenery" komponert på en utmerket og spektakulær måte. Flott lys og utmerket DOF.
Geir
Tor Einar K.
Flott utført! Er det arbeidene til Bill Brandt som har inspirert deg?
Pål M. S.
Leter etter en passende beskrivelse av hva jeg føler, når jeg ser dette...
...Nærhet...
Jostein S.
Hei
Her har du fått frem hud og nærhrt på en fin måte
Tor Einar K.
Etter å ha sett på bildet en stund tror jeg at jeg hadde kuttet bort dramatikken i høyre kant. Om du presenterte bildet i kvadratisk format med vekt på harmonien på venstre side vil bildet ha samme utrykk og tekstur som serien 'Baie des Anges' av Brandt.
SveinM M.
Gåsehudfølelse, var det første jeg tenkte, når jeg så dette! Det enkle kan ofte være det beste, slik som her! Vinner seg etter gjentatte visninger. Liker! :)
Roar B.
Enig med T.E.
Kvadratisk utsnitt gir mer en nok spenning. Men forsterker samtidig også den 'melodiske' stemningen som er så viktig for uttrykket.
Trygve K.
Du verden, - hva kan en stakkars si ? Annet enn tusen tusen takk for inspirerende og varmende kommentarer. Dete var i overkant uvventet, men veldig hyggelig.

Dette er nok gjenomført helt på egenhånd uten tanke på Brandt og/eller andre. Jeg liker jo å leke med det som på godt norsk kalles for "bodyscapes".....

Om dette med formater: Har plundret en hel del med dette og testet ut mange forskjellige varianter. Legger ut to nye hvor "dramatikken" i høyre del av bildet er fjernet etter anvisning fra Tor Einar og Roar. Men jeg vet ikke helt jeg, - det funker liksom ikke helt dette for meg. Hva mener dere ?

mvh takknemlig Trygve
SveinM M.
V1, definitivt! :)
Tor Einar K.
Nei, slett ikke lett dette.
V3 er nok nærmest det jeg tenkte meg men mister noe av spensten fra orginalen. En fordel jeg kan se ved V3 er at betrakter vil bruke lenger tid på bildet fordi man ikke umiddelbart finner ut av hvor på kroppen utsnittet er hentet fra.

Jeg hadde nok gått tilbake til orginalen og sett hva jeg kunne gjøre for å myke opp overgangene i skyggepartiene på høyre side. Muligens også jobbet med korning og eksponering for å duse ned.
Avsluttet .
Menneskelig landskap, tankevekkende., godt komponert og fin utnyttelse av lys og skygger, vennlig hilsen Kjell Øyvind
Trygve K.
Tusen takk for hyggelig kommentarer SveinM, Tor Einar og Kjell Øyvind.

Nei lett er dette ikke, - og spesielt fordi jeg sitter ved en PC som ikke takler avanserte billedbehandlingsprogrammer. Er på Lanzarote, og innser at her må det nok ny PC til for å få sving på sakene.... ;-)
Geir F.
Ubetinget originalen, Trygve. Den har mye mer dynamikk og det er mer å la øynene falle på enn i versjon 2 og 3. En annen helhet i komposisjonen/ utsnittet. Som tidligere påpekt et glimrende bilde.
Geir
Kjartan N.
Kreativt og bra! :) Holder en knapp på V1.

Mvh,
Kjartan
Trygve K.
Takk til Geir og Kjartan for innspill. Jeg liker også best originalen, men det er alltid interessant å være lydhør for andres meninger og kanskje teste ut selv....

mvh Trygve
Bjørnar P.
Foretrekker nok utsnittet i V2 og 3. Skarphetsinntrykket er dog et problem for meg på begge versjoner, og i litt mindre grad på originalen.
Vet ikke helt hvorfor skarphetsinntrykket ikke er så bra. Lukkertida er jo mer enn kort nok, og f/8 burde gi tilstrekkelig dybdeskarphet. Er dette et kraftig utsnitt?
Spennende uttrykk i alle fall, og lyset er jo helt avgjørende her.
Trygve K.
Hei Bjørnar, - og takk for kommentar...!

Ja du har nok rett i at dette er et kraftig utsnitt på grensen av hva 16mbs billderfiler kan tåle. Men jeg har ingen problemer med utskrifter i A-2.

Lyssettingen som du er inne på, - er helt avgjørende for å få fram den "dunete" overflaten og gir samtidig muligheter for utnytelse av den mikrokontrast som kombinasjonen av sensor og objektiv kan tilby og som bidrar til inntrykket av skarphet. Men ja, - utsnittene er helt i grenseland for hva som kan ansees som akseptabelt......

mvh Trygve
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu