Smørøyet
Tettstedet Skjervøy blir lite i sine omgivelser, nesten som et smørøye. Men det lyser opp, i alle fall nå når lyset er i ferd med å forsvinne!
Har litt utfordring med lyset i dette bildet, enkelte partier er veldig mørke, mens deler av himmelen er veldig lys! Kanskje hadde HDR vært en løsning, men artig å prøve det uten.
Utfordring nr. 2 er å rette opp bildet. Tror dette er nokså rett, men blir samtidig ikke helt klok på dette!
Kunne beskjære i topp for mer dybdefølelse, men ønsker her å ha med litt himmel for å fremheve mørketidsstemningen!
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde19.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger41
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1079404} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Knut Georg F.
Tror det vil hjelpe med selektiv justering av lys, lagmaske i PS funker bra.
Mvh knut
Arild T.
Fint motiv, godt utsnitt, men som du sier, noen mørke partier. Her kunne du ha foretatt en selektiv justering av enkelte partier, som Knut har har nevnt før. En alternativ måte er å eksponere etter himmelen, og så heve skyggepartiene ved å dra i shadows-spaken til det er lyst nok. Lightroom fikser det bra.
Bildet er etter min mening, rett; trenger ingen oppretting.
Liker bildet ditt, Hans Petter!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Utmerket gjengivelse av et vakkert kystlandskap, interessant å se et slikt oversiktsbilde som gir et meget godt inntrykk av landskapet på de kanter. Lys og mørke har andre kommentert over så jeg nøyer meg med å si at bildet totalt sett virker veldig fint i mine øyne. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Geir F.
Et flott motiv, Hans Petter. Som du påpeker ikke lett å eksponere dette motivet med det lyset du hadde til rådighet. Jeg synes imidlertid at du har kommet godt ut av det. Fin himmel. Jeg synes ikke du skal gjøre noen selektiv lysjustering av hverken himmel eller mørke partier. Jeg synes himmelen ble fin, og tinderekken mot horisonten kommer fint fram. Stemningsfullt bilde med god komposisjon og fint lys.Fin tittel. Skulle jeg forsøkt noe annerledes måtte det være å få litt skarpere lys/ kontrast i "smørøyet" slik at det ble fremhevet enda tydeligere.
Geir
Roar K.
Det er vel slik det er der nord på denne tiden - ikke akkurat perfekt fotolys.
Jeg synes du har fått det fint fram.
Skulle jeg foreslå noe så er det kanskje 1 cm eller så kutt nede for å få en diagonalutgang på nedre ramme ut mot høyre.
Scrollet forsiktig opp for å se om suget innover økte litt når noe forsvant.
Bare nevner det og overlater til deg å sjekke om det kan være en ide'?
NB!
Har du fått deg en lott i fiskebåt nå som havet koker av fæsk?
Skjervøy ble spesielt nevnt i Dagsrevyen igår.

Roar
Walter S.
Jeg synes egentlig at du har kommet godt ut av det, slik det er. man kan alltid ønske seg noe mer dynamikk og løfte de mørke partiene, men din versjon har dette udefinerbare spennende og litt mystisk i seg, som jeg liker så godt.

Ved siden av fjellene i bakgrunnen så er det tettstedet til venstre og fiskeoppdrettsanlegget på høyre siden som får min oppmerksomhet.

Vakkert i kveldslyset!

Mvh,
Walter
Ragnar S.
I mitt hode så tenker jeg meg at dette er svært likt det du opplevde når bildet ble tatt, så i forhold til dette så kan bilde være slik det er. Det hender at jeg i noenlunde tilsvarende bilder separat lysner mørke partier for fremkallelse av detaljer, men det er slett ikke alltid at dette gir bedre resultat.
Synes du har lykkes godt med bildet ditt.

Mvh Ragnar S
Hans Petter S.
Tusen takk for alle innspill her! Det var lærerikt og inspirerende, alltid godt med lærerike kommentarer!
@Knut: Er ikke noen mester i redigering, men skal sette meg ned når jeg får litt bedre tid og prøve ut ditt forslag. Takk!
Arild: Takk igjen for konstruktivt innspill, har eksponert etter himmelen ved flere tidligere bilder og gjort som du skriver, synes det er en fin måte å gjøre det på! Skal prøve shadow-spaken litt mer etterhvert på dette bildet også. Takk!
@Geir, Kjell Ø og Ragnar; dere har helt rett i at det er slik lyset er her oppe nå, så mener dette bildet skal være ganske realistisk med tanke på farger og lys!
@Jo det er mye fisk og hval her nå, så en hvalsafari hadde nok vært på sin plass! Får se hva det blir til...
@Walter: Artig at du nevner fiskeoppdrettsanlegget i tillegg til smørøyet, for det var viktige elementer for meg også å få med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu