Med, og uten flare
Faren min sa alltid - "ikke pek kamera rett mot solen, du brenner hull i belgen!" - typisk nok er dette > 60 år siden og han hadde en Zeiss Ikon med uttrekksbelg mellom objektivet og kamera.
Ikke noe problem lenger, jeg skyter rett inn i solen rett som det er og vrir litt på objektivet - og får forskjellige stemninger
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-12-04 11:21:12
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/210s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1080183} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Britt H.
Mektige steiner du formidler her. Liker best versjon 2.
Roar K.
Ingen grunn til å velge her da det er to sider av samme sak selv om nok V2 får mønsteret i steinene best fram - noe som jo er litt viktig for en steingal gubbe som meg.

Roar
Hans Rich. A.
Jeg velger meg også V2 der detaljene i forgrunnen ble veldig bra til tross for sola midt imot.
Mvh Hans Richard
Harald N.
V2 Flott med fargerikt lav på dei fine steinformasjonane.
Mvh Harald
Keshav N.
Jeg syns begge er vildig fine Walter.
mvh Keshav
Per L.
Det flotte, varme lyset fremhever de nydelige svabergformene og strukturene på en delikat måte! Liker begge versjoner! Mvh Per
Rune M.
Versjon 2 var best i mine øyne. Fine detaljer på steinene. Kansje hadde et gradert gråfilte gjort seg, for å få mer farge frem på himmelen.
Walter S.
Takk for alle kommentar - Britt, Roar, Hans, Harald, Keshav, Per og Rune!

@ Rune: Dessverre så eier jeg ingen gradert filter som jeg kunne brukt, og bildene ble til meget "ad hoc" da jeg tilfeldigvis kjørte forbi og så sola forsvinne i horisonten.

Min egen gradering gjelder fortsatt, selv om de fleste her velger V2 - og dette var noe av vitsen med disse to versjoner. personlig synes jeg at flaren i V1 gir en stemning som totalt mangler i V2. Enig i at V2 er "bedre" rent fotografisk / teknisk - men det mangler stemning. Slik ser jeg det i hvert fall.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu