Goggen i advent
Ruslet rundt i gatene og prøvde ut et nytt 50 mm objektiv. Da jeg gikk inn for å få varmen og en kaffekopp, tilbød denne herren seg å være motiv for et portrettbilde.
Synes det ble et uttrykksfullt bilde. Litt for lang lukkertid.
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • 50.0 mm
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1080263} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Britt H.
Likte stemningen i bildet. Kan tolkes på flere måter. Syns ikke det gjør noe at bildet er litt uskarpt - det forsterker bare stemningen i motivet.
Chris S.
Takk for tilbakemelding, Britt
Per L.
God stemning og komp, men jeg ville hatt noe mer skarphet og kontrast på ansiktet! Mvh Per
Chris S.
Takk for tilbakemelding, Per. Enig i at ansiktet skulle vært hakket skarpere. Dette er første gang jeg prøver meg på portrett. Tar med meg innspillet videre :)
Walter S.
Med blender f/1.8 på en 50 mmm vil du få meget smal DOF - noe du bør være ekstra OBS på - og spesielt på et slikt portrett hvor modellen er rett foran deg - da må man passe på at AF-punktet som er aktiv (kjenner jo ikke din 450D) faktisk ER på ansiktet til vedkommende - helst det nærmeste øye. Enklest å bruke enkelt-punkt og den midterste fokuspunkt som pleier å være av krysstypen (mest nøyaktig).

I dette tilfelle har du latt kamera bestemme fokuspunktet og kamera har bestemt seg for det som har høyest kontrast - lyskransen i vinduet ...


Men, stemningen og komposisjon er upåklagelig!
:o)

Mvh,
Walter
Chris S.
Takk for god tilbakemelding, Walter :)
Mulig at AF-fokus var i autovalg. Liker best å bruke de manuelle punktene med autofokus påslått. Da er det midterste punktet det som responderer best. 50mm f/1.8 er det første objektivet jeg har anskaffet etter kit-objektivet. Kanskje jeg med fordel kunne benyttet en annen blenderinnstilling..?
Setter veldig stor pris på å få lærerike tilbakemeldinger :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu