' '
''
Utstyr
  • ''
  • ''
  • Brennvidde''mm
  • Blender-
  • Lukker'1/'s
  • Filmtype''
  • Nei
  • Annet''
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108236} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .
Syns det var bra gjord. Interessant er hvordan du har lagt skarpheten. Virker bra med skarphet kun på steinen foran.

Hilsen Jørg
Jørn B.
syns ikke du har lyktes så godt med plasseringen av de tre elementene i bildet her. Antydningen til personen og korset hadde etter min mening vært nok, steinen foran syns jeg ikke tilfører noe, men heller distraherer området hvor spenningen i bildet ligger, mellom kors og person.
Lars-Anders M.
Litt enig med Jørn. Men visst er dette bra i sin enkelhet. Ok.
Avsluttet .
Steinen i forgrunn lager dybde i bildet, og det er det som faktisk gjør hele bildet synes jeg...blir mye mer interessant enn med kun korset og personen..
Antar at ''steinen'' er en gravstøtte? Glimrende fokusert..

T
Roy S.
Jeg tror bildet ville tjene på en grafisk rendyrking og da blir steinen foran et ''uromoment'' selv om det tilfører aldri så mye dybdefølelse.
Christer B.
Sludder. Dette fungerer utmerket. Sitter og lurer på om damen er gravid og ser det filosofiske liv/død dilemmaet. Mens steinen varer ''evig'' i forhold.
Fint.
Carsten S.
Ku Klux Klan er steindø.

Steinen gjør noe rart med bilde. Det er den som skaper en slags interesse/gåte...for meg da.

mvh, Carsten S.
Janne L.
Steinen må være med. Den gir dybde. Tror bildet hadde blitt flatt uten. Jeg ser helt tydelig at damen er gravid. Og leser liv og død i bildet.
Janne
Avsluttet .
Jeg tror ikke hun er gravid, men at hun har en veske hengende på siden, og at hun holder i stroppen...
Magen kan da ikke henge utenfor knærne...

T
André M.
Ung kvinne foran et gravsted. Værbitt sten i forgrunnen. For meg symboliserer ikke dette liv og død, men død, glemsel og evighet. I DEN rekkefølgen. Liker det, i all sin mørkhet. Anvendelsen av uskarpe element i silhuett opp i mot stenen med tydelig tekstur, funker helt utmerket. Bildet appelerer godt til MIN ringe fantasi.
Tom A. T.
Spennende bilde som sikkert hadde stått bra uten steinen, men som også er et element som tilfører bildet et uromomentet som gir ekstra rom for meninger. Jeg er helt sikker på at uten steinen ville de aller fleste vært enige her. Også med seg selv ;o)..
mvh Tom T
Tarjei Ekenes K.
mange mulige tolkninger

liker ideèn her

:-D ! son tarjeiav !
Jon-Petter T.
Klart det er tolkningspotensiale i bildet. Man kan tolke det som kvinne med barn i magen - ''nytt liv av daue gror''. Sorg, mann død, hun tilbake med eneomsorg for barnet osv, osv. Jeg synes likevel at bildet tjener mere som en illustrasjon enn som et selvstendig bilde. Og som illustrasjon blir det for vagt, for difust og lite intuitivt.
Jeg synes kvinnen blir alt for uskarp til at du umiddelbart ser hva det er. Jeg oppfatter henne mere som en form, og ikke som en kvinne. Dermed faller også symbolikken og tolkningsgrunnlaget bort.
Ideen derimot er god.

MVH
J-P
Avsluttet .
Steinen balanserer elementene i motivet både innholdsmessig og komposisjonsmessig. Den bør absolutt være der, synser jeg. Liker det ubestemmelige litt småmelankolske uttrykket.
Tarjei Ekenes K.
mange mulige tolkninger

liker ideèn her

:-D ! son tarjeiav !
Bjørn H.
Genialt på mange måter Thorfinn -

Om hun er gravid eller ikke, stor eller liten sorg, eller hva, er ikke lett å si ... man kan jo gruble på det, selvfølgelig rom for mange tolkninger her -

Igjen et bilde jeg tror hadde stått meget sterkt som en illustrasjon med en underbyggende tekst ...

Jeg syns det blir noe vagt alene -

Bjørn ;¤
Rune T.
Slettes ikke verst! Symbolikk og tolkningsgrunnlag...mange mener mangt om mye så også jeg!
Liker svært godt måten du leder oss inn i bildet, fra steinen via mennesket og til korset. Mye symbolikk og faktisk også en svært tydelig symolbruk. Bilde kan etter min mening absolutt stå alene?`Hvorfor ikke? På mange måter synes jeg at det nesten er overtydelig, men det er nå meg. Liker tonene og kontrastene i bildet.

Mvh
Rune
Georg K.
There isn't any question for me if - or if not incl. the stone in the foreground - this image is so perfectly composed - I'm absolutely convinced - and everyone can try it in an easy way - download - and just crop the right side away - it changes completely, and not really for the better.
Independent from everyone’s personal view, interpretation or opinion about possible content, message or meaning - there is a clear relation between the three elements- a relation which does not force the viewer perception into a one way street - there is plenty of room, to use, think and - in way even feel it.
Thinking, dreaming, longing, missing, wishing, hoping, reminding - or simply let loose - the three elements are each of powerful strength - stone, cross and woman - I see stone also as a kind of symbol, replacement for eternity.
Not a sweet, eye-candy image - but very well done, since open, interesting and not dominating.

Jørn B.
flatebruken er meget god og tiolkningsmulighetene mange og mangslungne, så slik sett er dette veldig bra. jeg kan likevel ikke fri meg fra tanken om å beswkjære bildet i toppen for å få formene enda mer tydeliggjort og den interne sprengkraften øket.
Frank W. G.
Hei!
Liker bildets innhold rett og slett fordi det utfordrer meg. Dette kan tolkes i mange retninger. Ser ikke ''ille mye gæærn`t'' i elementenes plassering. Greit nok for meg!

Frank
Rune Edvin H.
Veldig enkelt, rent og grafisk stilig. Forteller også en historie.
Kan likes. Mulig litt for opplagt plassering av elementene, men det er på en måte med på å forsterke bildet.
Rune
Thomas R.
Flott bilde. Fin bruk av kontrast, symboler og uskarphet. Er enig med Jørn om beskjæring i toppen, bare bittelitt. Synes det er litt irriterende at steinen ikke går helt opp. Godt sett, bra utført.
Eirik H.
Eg synest dette biletet er strålande som det er. Dei tre elementa står fint saman, og ein kan tolke biletet på ulike måtar.
Dag J.
Helt enig med EH, dette er strålene som det er.
Thorfinn B.
Denne versjonen og en versjon uten fremre gravstøtte (samt annet fokuspunkt) kan betraktes her: http://arkiv.samfoto.no/thumbnails2.fwx?folderid='5000'&a...1000187442

Personlig liker jeg versjonen med fremre gravstøtte og defokus på kvinne/kors best (dvs versjonen jeg har lagt ut her på dotten).

Forøvrig er ikke kvinnen gravid :-) Hun er faktisk svært så slank, men har her på seg en frakk som stikker ut fra kroppen pga at hendene er i frakkelommene.

Alltid aritg med ulike betrakninger :-)

Bjørn H: Tekst eller ei. Joda jeg forstår utmerket godt hva du mener. Dog er ikke min hensikt at flest mulig betraktere skal oppfatte mine bilder slik jeg selv ser dem. Dette innebærer selvsagt at flere ikke forstår eller ikke liker bildene og dette synes jeg er en forutsetning for å vise bildene her. Jeg ønsker at bildene (særskilt her på Dotten) skal betraktes som et bilde, der betrakteren selv står fritt til å tolke det de ser. Underbyggende tekster er greit for de som vil bruke dette, men personlig ønsker jeg at bildene må tale sitt eget språk (som oftest...jeg har gjort unntak). Bruksanvisninger til mine bilder for at de skal oppfattes ''riktig'' er for meg helt utenkelig her på FotoDotNo.

:-)
Thorfinn B.
...helt utenkelig og helt utenkelig fru blom. Som kjent, ingen regel uten unntak. Det gjelder også her...!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu