- Det var en gang..... -
Bildet er ikke arrangert. Se mot mørk bakgrunn. Klikk på bildet!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-02-06 18:34:02
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS
  • Brennvidde57.8mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 1250
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1083640} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Roar K.
Men det er lenge lenge siden det.
Tror det er en slåmaskin som er en de få maskiner - kanskje den eneste for slåttonna jeg aldri fikk kjøre.
Ikke har jeg bært mjælkespann heller.
Fint nostalgisk utsnitt og komp.

Roar
Keshav N.
Flott bilde med fine farger. Både melkespann og slåmaskin var I bruk I min ungdom. Har ikke kjørt slåmaskin men har brukt langorv. Artig å se dette bilde Arild bringer frem mange minner.
mvh Keshav
Avsluttet .
Fint motiv, godt observert. Jeg synes det er prisverdig at gamle gjenstander, ikke minst redskap og verktøy blir dokumentert, og her er det gjort på en meget fin måte. Jeg må også bemerke skarpheten og detaljene som er meget bra her. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Hans Rich. A.
Flott gammel motiv fra landbruket . Godt dokumentert.
Mvh Hans Richard
marit f.
Du får fram nostalgikeren i meg med disse bildene. Melkespannene er jeg godt kjent med, det var i bruk i mitt barndomshjem. Maskinen til høyre er ukjent for meg, men min mann også at det er en slåmaskin.
Et flott bilde som forteller en historie.
Mvh Marit
Harald N.
Godt komponert bilde av forfall. Vemodig og vakkert på same tid.
Mvh Harald
Walter S.
Nostalgisk tilbakeblikk til fortiden (min ungdom!) hvor slike ting fremdeles var i bruk. Husker at jeg, som guttunge, ble sendt i butikken med et 2 ltrs. blikkspann for å kjøpe melk ... som meieribetjenten øste opp av slike store spann! Det hører med til historien at melken måtte kokes hjemme før man satt det til oppbevaring i spiskammers. (før vi fikk kjøleskap!). Nå føler jeg meg gammel, altså ...!
:o/

Selve landbruksmaskinen var kanskje noe eldre enn det jeg er - håper jeg inderlig!

Takk for titten, Arild!



Mvh,
Walter
Per L.
Nostalgisk bilde med minner fra min barndom! Godt komponert med passende skarphet og tiltalende farger! Mvh Per
Ragnar S.
Minner fra "forna dar". Selv er jeg så gammel at jeg husker denne type slåmaskin (ser ut å være det) i bruk. Nesten verneverdig disse elementene.
God komposisjon.

Mvh Ragnar S
karin s.
Dette var artigt å se Arild, barndomsminner, jeg har faktisk sittet i en slik slåmaskin med to hester foran, nye vi måtte gjøre på en gård;) jenter som gutter, bært mjølkespann og mjølket for hånd;) ikke bare moro i ( gamle dager) ;) men god lærdom å ta med seg! Og selfølgelig prøvde vi å sluntre unna! Skulle bare mangle;)
Mvh Karin.
Hans Petter S.
Det var en gang.... Fint med slike bilder, man ser av kommentarene over at det vekker miner hos mange, og da har du allerede oppnådd mye med bildet ditt! Slåmaskina og spannene gjør seg godt Overrasker meg litt at spannene er blå, jeg er vant med at de er blanke, men slik er det vel.
Fototeknisk godt utført, hvis jeg skal småpirk, så er det mulighet med litt beskjæring i topp for å få det litt renere der, da tenker jeg like under den tykke greina som stikker ut mellom midten og høyre side. Da blir det litt renere, men du mister litt av lufta over slmaskina, så dette blir en smakssak! Liker bildet ditt meget godt!
Arild T.
Takk til Roar, Keshav, Kjell Øyvind, Hans Richard, Marit, Harald, Walter, Per, Ragnar, Karin, og Hans Petter for kommentarer og nostalgiske ytringer!

Hans Petter: Ser hva du mener. Legger ut en ny versjon når jeg kommer hjem.

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu