Calm
Første gang i studio, og første gang jeg prøver meg på akt. Proffe modeller og god veiledning i studio var til svært god hjelp.
Bildet inngår i albumet Akt -
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2018-02-11 10:05:21
  Versjon #2
Utstyr
 • FUJIFILM X-T1
 • XF35mmF1.4 R
 • Brennvidde35.0mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/180s
 • Nei
 • AnnetTatt på frihånd, liggende på gulvet foran modellene. Belyst med en stor softbox med studioblitz hengene over modellene.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1084062} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Walter S.
Estetisk, vakkert og med litt sånn "klassisisme" som uttrykk. Herlige, bølgende "landskap" i sort-hvit.

Er gledelig overrasket over at du benytter FujiFilm sitt APS-C format til dette. Hadde nok ventet stort og tungt FF-utstyr her etter kategori å dømme. Er selv blitt FujiFilm-fan ...

Mvh,
Walter
Hans Christian H.
Tusen takk Walter!
Modellene som vi jobbet med gjorde en fantastisk jobb. :)

Når det gjelder kamera, så har jeg blitt veldig glad i Fujifilm sine speilløse kameraer jeg også.
FF-utstyret mitt (både kamerahus og objektiver) ble solgt i fjor, så nå er det kun Fuji'en jeg har å bruke. Den gir meg mye den samme følelsen som mitt aller føste speilreflekskamera (35mm film), Pentax P30-T.
Det eneste jeg har å utsette på Fuji, er at enkelte betjeningsorganer beveger seg litt for lett. F.eks blenderringen skulle jeg gjerne hatt litt mer motstand..
I tillegg så har jeg lagt "drive dial" litt for hat, da jeg har opplevd flere ganger å ha klart å komme borti denne slik at den havner i en annen modus enn "s", som i prinsippet er den eneste jeg bruker. En hel seanse med aktmodellene viste seg å ha blitt tatt i "advanced", som jo er en tulle-modus. Resultatet var at jeg ikke hadde RAW-filer fra denne seansen, men kun JPG, -som til alt hell var tatt i modusen "high key".
Hans Christian H.
(siden det ikke er redigeringsfunksjon her så blir det en liten post til)
..Og NÅ fant jeg ut hvordan jeg kan låse denne knappen (drive dial) slik at den settes helt ut av spill.
Vel, da har jeg egentlig ikke noe å klage på ved Fujifilm-kameraet likevel :-D
Ragnar S.
Besitter både Fuifilm X-T1 og X-T2. Sistnevnte kanskje endra enklere å betjene. Fullformat Nikon har jeg ikke benyttet på lang tid. Uten å være ekspert vil jeg si at dine aktbilde er svært lovende.

Mvh Ragnar S
Roar K.
Her tenker jeg 2-3 cm kutt oppe da den langstrakte formen som modellene utgjør kanskje ber om et format deretter.
Kanskje litt kraftig lys på modellene så jeg ville forsøkt med forsiktig økt kontrast og dempet lys hvilket muligens vil hente ut detaljene i modellene ytterligere.

Roar
Hans Christian H.
Tusen takk for tilbakemeldinger, Ragnar og Roar!
Jeg har fulgt Roars tips, og laget en ny versjon som er litt dempet i høylysene, i tillegg til at utsnittet er endret noe.
Walter S.
V2 ble, om mulig, enda bedre fordi dempede høylys gjør bildet mere harmonisk å se på. Også det nye formatet bygger opp under motivet.

Perfekt!

Mvh,
Walter
Roar K.
Endringen gir bedre skyggevirkninger.

Roar
Ståle Arild G.
Hei - veldig kunstneriske og "klassiske" akt-foto har ikke vært min kopp med te, men jeg syntes dette bildet ble svært vellykket. Liker originalen bedre enn versjon 2. Tenker at når den mannlige modellen "ser" oppover så passer det bra med luft under taket. I versjon 2 blir de mer i "bunnen av en kasse" - i originalen er de på den naturlige plassen i et rom. Tenker at hvitt mot sort er bedre en grått mot sort og synes derfor originalen og de lysere hudtonene der kler motivet og bildet best. Synes anatomien og formene hos både kvinnen og mannen er godt utnyttet gir et klassisk sensuelt/erotisk bilde.
Hans Christian H.
Tusen takk for ærlig og konstruktiv tilbakemelding, Ståle! :-)
Kanskje en mellomting når det gjelder høylys hadde vært bedre? -og så ser jeg hva du sikter til når det gjelder luft over ansiktet til den mannlige modellen.
Akkurat toneforløpet kanhende at ikke er helt optimalt, da jeg jobber på en gammel laptop uten kalibrert skjerm. Jeg er spent på hvordan det ser ut på den andre monitoren min hvis jeg får koblet den til maskinen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu