Denne "frøkna" kom på besøk på terassen min her en dag. Bildet er tatt gjennom vindusruta i en fart, så det ble ingen tid til å fininnstille kamera.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-02-15 19:52:55
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS
  • Brennvidde200.0mm
  • Blenderf/4.8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 1000.
    Med litt mer tid til rådighet, så hadde jeg nok bruk en mindre blender.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1084329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ragnar S.
Flaggspetten er nok den av spettene som oftest kommer på besøk ved forplasser til småfugl. Til å være tatt gjennom et vindu har du oppnådd imponerende skarphet synes jeg. Har 55-200mm objektivet, men etter at jeg anskaffet meg 100-400mm objektivet blir førstnevnte lite benyttet. Et meget godt objektiv er det imidlertid. Min erfaring er at når det benyttes maks brennvidde, i dette tilfellet 200mm tilsvarende 302mm i fullformat så blir det bare et smalt felt som blir skarpt. Dette er bra dersom du bare vil ha en liten del skarpt, f eks hode på fuglen, men for snevert dersom du vil ha det hele skarpt.Tror du godt kan øke til blender 7 - 9 og fortsatt oppnå ønsket uskarphet/bokeh. Prøv deg fram. Selv velger jeg ønsket blender- og lukkertid og lar kamera ordne med ISO-verdien. Benytter også om mulig stativ hvilket gir jevnest resultat.
Lykke til videre med Fuji X-T2 og 55-200mm objektivet ditt !

Mvh Ragnar S
Ragnar S.
Skal være "Min erfaring er at når det benyttes maks brennvidde, i dette tilfellet 200mm tilsvarende 302mm i fullformat så blir det bare et smalt felt som blir skarpt med stor blender" (lite blendertall)
Skj
Arild T.
Takk for rask respons og tips, Ragnar!

Hilsen Arild
Hans Rich. A.
Godt fanga i full fart. V2 ble bare helt topp synes jeg.
Mvh Hans Richard
Hans Petter S.
V2 for meg! Synes du kommer godt utav det her! Skjønner det er tatt i full fart gjennom vindu, men det klarte du bra! Fin gjest å få dette! Fin bakgrunn, som gjør seg godt i dette bildet! Godt jobba Arild!
Trygve B.
Knallfint, Arild. Du kan det, og det vet jeg. Motivet er skarpt og fint og sitter som et skudd mot den blå bakgrunnen. Jeg går for orginalen her.
Roar K.
Ingen grunn til ekstra innstillinger her.
Velger V1.
Å isolere alt det svarte for å lyse opp og se om tegning kommer blir vel for mye pirkearbeid?

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu