Orions belte
Som om den var en midnattsol maler Orion natte-himmelen med sine kraftige landingslys mens himmelen farges av nordlyset. Bildet er tatt på Andøya.
Bildet inngår i albumet Nordlysbilder mandag 4 oktober - Nordlysbilder mandag 4 oktober
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/4
  • Lukker30s
  • FilmtypeDigitalt 400ISO
  • Nei
  • AnnetStativ og krysset fingrene på at det skulle bli bra. Det var flaks i dag også. Flaksograf det er det jeg er!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger885
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108703} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Lars Harald J.

Synes dette var et fint bilde. Litt annerledes fra de andre ''mainstream''-nordlys-bildene. Likte at lyset fra flyet kommer inn og bryter med de naturlige formene til nordlyset. BRA!

Lars Harald
Avsluttet .

Wow!

Det må jeg bare si. Her har du virkelig fått det til. Bildet er spennende, og man kan sitte å se på det en god stund, uten å bli særlig lei. Vanskelig å komme med noe konstruktiv kritikk her, men skulle det være noe, så synes jeg at gjenskinnet fra Orion nede til høyre ble litt for mye, men det kan jo man ikke gjøre noe særlig med.
marius sortland m.

veldig godt forsøk dette! fantastisk nordlys og bra snitt.nydelig bue med grønt lys over der.
men en ting savner jeg faktisk, at bildet er skarpt. lyset på strålen som går over er skarp, men ikke landskapet. vet at det ikke er verdens letteste ting å fokusere i pitch black, men tror du kunne kommet langt ved å bruke manuell fokus og sette denne til ''infinity'' merket. da blir ting langt unna stort sett skarpt. vet ikke hva du gjort med fokus her men, har prøvd noe sånt selv og da har det hjulpet bra. er en forutsetning at stativet er så tungt at det ikke blir påvirket av vind også...

lykke til med mer! dette er spennende!
Frank K.

Hei!

Det er vanskelig å få til ''de gode'' Nordlysbildene (om slikt kan sies) når det er stummende mørkt. Og det kan det fort bli ute på Andøya i disse tider, uten så alt for mye kunstig lys, eller snø. Om jeg først ser vekk i fra P-3B, så er det et voldsomt potensiale i det landskapet du har valgt som scenery for ditt Nordlys. Under og bakenfor de enorme landingslysene og strobene befinner det seg et flott landskap. Om dette hadde kunne blitt litt lysere og mer synlig så hadde dette bildet falt inn hos meg.. Kanskje du har en versjon uten landingslysene? :)

En litt morsom effekt med Orionen, men det ble litt mye av lysene. Jeg har forøvrig et forsøk med fly og nordlys som jeg ikke synes ble så aller verst: bilde nr. 93518 Forresten en god tittel! :)
Rune L.

Veldig flott motiv. Den opplyste delen av baken er såpass ut av fokus, at det forstyrrer en del. Lysene på bakken blir dermed mer utflytende enn nødvendig.

Mvh
Rune
Andreas G.

Hei!
Jepp det meste var ute av fokus på dette bildet men det ante jeg ikke før jeg kom hjem.
Jeg brukte standard EF-S 18-55mm og der er det ingen måte å se hvor langt borte linsa er fokusert. Brukte først autofokus på noen hus, så satte jeg linsa på Manuell Fokus for å beholde fokuspunktet. Dette fordi kameraet ikke finner noen kontraster i bildet å fokusere på ut mot havet der. Men jeg ser på bilder tatt av husene samtidig at de ikke ble helt i fokus de heller. Noen som skal ha en 18-55mm? ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu