Bakgården
<center>Fete bakgårdskatter, rotter, sykdom, fattigdom, sosial nød, slum. Det er ikke over enda, men det har skjedd en klar bedring. Så vidt jeg husker, lå denne gården rett nedenfor Galgeberg.<br><br></center>
Bildet inngår i albumet Oslo 1977-1982 -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108764} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Erlend B.

Det må være spennende å grave i gamle arkiver. Jeg får ikke helt den nød- og elendighetsfølelsen som du beskriver av å se dette bildet. Men du har en flott serie, så det er sagt.

Erlend
Kristoffer L.

Takk for det, Erlend.

Mange av disse bydelene er mer eller mindre totalt forandret nå. Jeg bodde et par år på Vålerenga før området ble rehabilitert. Selv om det selvsagt var ''alle slag'' der som de fleste andre steder, må jeg si at jeg også så en god del elendighet, både i og utenom området.

Dette kan selvsagt ikke sammenlignes med tingene du ser i Nepal, betingelsene er totalt forskjellige. Men til å være norske forhold var det ille nok. Kontrastene til dagens forhold er store, heldigvis.

- Kristoffer
Lene H.

Finst vel nok av bygårdar som har dette preget endå desverre, sjølv om statsbudsjette ser ut til å ha glømt det...

Bilde viser heilt klart forfall. Den sosiale nøda kan vi ikkje vite noko om ut frå bilde, men ein skal ikkje så langt tilbake før Norge faktisk var definert som eit u-land, og den rikdomen vi leve i idag er ganske ny.

Dystert bilde. Fangar ei stemning som eg syns passar beskrivelsen du har gitt bilde.

-L

Christer B.

Digger denne miljøskildringen. En rotete bakgård med en fullstendig likegyldig katt som smyger seg over og utgjør et naturlig midtpunkt.
Lekkert.
Kristoffer L.

Takk, takk!

Det er faktisk en katt til like hitenfor den venstre inngangen. Dessverre er det litt vanskelig å få øye på den i dette lille formatet. Den er i løpetiden, har huket seg nesten nedpå bakken og ligger der og ''trykker'', og har en betydelig interesse for den svarte katten, som ikke er interessert i å gjengjelde kurtisen. ;-)

- Kristoffer
Eli L.

Tenkte umiddelbart på Oslo da jeg så dette. Liker stemningen, men skulle gjerne hatt den sorte figuren i midten mer fremtrendende. Nå kunne det like gjerne vært en plastpose, men jeg håper det er en hund, katt eller høne. Bra sorthvit toner, og gitre gjør seg godt.
Jon-Petter T.

Skikkelig feeling i dette bildet! Rett på og litt rufsete avbildning bare forsterker inntrykket av ''bakgård''. Flott at gjerdet er såpass uskarpt.
Høna er bra for bildet, men her er det nok av detaljer å feste blikket på.

MVH
J-P
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu