Oktober soloppgang.
Soloppgangen setter fyr på edelløv-allèene.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Olympus E-M1
  • OLYMPUS 12-60mm Lens
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1087729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Fint og fargerikt bilde med god utnyttelse av lyset som er viktig når fargene er som de er her. Den kvisten eller greinene på venstre side på toppen hadde jeg kanskje kuttet vekk. Man ser de hele tiden i øyekroken.
Walter S.
Oi-oi-oi!

Godt å seg deg igjen, Olav Bjarte!

- "long time no see"?

Fint at du stikker innom og ser hvordan vi har det her på Dotten. Har savnet dine bilder og kommentarer.

Ja, den som står opp tidlig får som regel noe godt med seg hjem - slik også her. Glødende høst-trær på rekke og rad - i diagonal. Med en annen diagonal foran, Værne Klosters hovedhus i bakgrunnen og umiskjennelig din spesielle blå-turkise himmel.

Flott dynamikk, glitrende høstfarger og bra skarphet!

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.
@Christer: Greinklasen valgte jeg å la bli, men den lille knuppen over den la jeg ikke merke til. Den hadde jeg fjernet. Takk for kritisk kommentar!

@Walter: Joda, prøver å kombinere foto med noen andre interesser, men har fulgt med på kritikken hele tiden under pausen min. Har smugfotografert under denne tiden, så noen filer kan kanskje brukes her, - til tross for at ikke alle er ferskvare.
Fint at du holder det gående, du er en av bærebjelkene på denne siden...
mvh, -bj.
Roar K.
Ja, kanskje like greit å glemme den lange vinteren og gå tilbake til høstens gyldne lys og farger.
Kjenner jeg deg rett er du sikkert ikke enig med meg når jeg foreslår en beskjæring nede så du får en diagonal mellom kortside og langside nede hvilket antagelig fordrer en halvering av himmelen også.
Muligheten for en beskjæring til venstre for å fjerne den øverste busken som stikker inn fra venstre er jo også mulig for mer å beholde det ekstisterende format.
Et bilde har som kjent mange utgaver i seg så det er ikke dermed sag at ekstisterende presentasjon er feil - bare en av flere muligheter.

Roar
Olav Bjarte K.
Hei Roar, lenge siden!
Jeg er ofte enig med deg når du kommenterer bildene mine. Jeg "sliter" ofte med et selvpålagt krav, - jeg skal alltid prøve å komponere bildet på hele sensoren for å beholde så mange piksler som mulig. Sjøl opplever jeg den lyse forgrunnen som støy i bildet, feltet tar for mye oppmerksomhet.
Takk til nok en bærebjelke for fyldig kommentar!
vh, -bj.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu