Vår i nord..
Det er sjelden vi har skikkelig vår her nord. Ofte går vi direkte fra vinter til sommer, med noe ubestemmelig midt i. Det er i alle fall sjelden at trærne er så tidlig grønne som de er nå. For i år har vi hatt vår! Det er riktignok tilnærmet vintertemperaturer for tiden, men nu er det for sent for trærne å trekke bladene inn. Så denne plassen, som jeg egentlig hadde tenkt å besøke senere i sommer, når blomster og bregner har tatt mer over, ble plutselig ett veldig bra fotosted! Fordelen med å ta bildet tidlig er at elva nå er skikkelig stor pga snøsmeltinga. I sommer må jeg eventuelt passe på å ta bildet etter en periode med kraftig regn (burde jo egentlig ikke være være ett stort problem, med tanke på hvor man bor..)

Jeg var her i fjor sommer og planla komposisjon og tok ett prøvebilde, men da var elva for lita til at bildet totalt sett ble interessant. Pga at området domineres av ett enormt juv så kan man få spennende lyssetting her på forskjellige tider av døgnet.
Bildet inngår i albumet Tjeldøya -
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1088981} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Avsluttet .
Pent bilde med en litt malerisk effekt i en pen komposisjon med fin utnyttelse av lyset og farger. Personlig hadde jeg klippet vekk åpningen på toppen slik at bare elva syns gjennom bildet. Men uansett klipp eller ikke så er det et pent bilde som var godt planlagt og ga fint resultat.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu