Høst i Bayern
HDR i LR
Bildet inngår i albumet Alpene - Bilder av fjell og aktiviteter i Alpene, særlig Italia, Frankrike og Sveits.
Utstyr
  • Nikon D700
  • 35.0-70.0 mm f/2.8
  • Brennvidde48.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetNoen forstyrrende elementer nederst i bildet er fjernet og erstattet med vegetasjon.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Pål M. S.
Er da et storslått syn, dette her:-)
Er ikke spesielt glad i HDR til vanlig, men her har du fått full uttelling for effekten. Liker kontrasten og overgangen mellom de fargerike trærne og det snødekte landskapet i bakgrunnen. Synes det ble velkomponert, og teknisk er det et godt stykke arbeid.
Er det en egenskap jeg skulle ønske jeg hadde, så måtte det være at jeg var mer en naturens mann...for jeg går glipp av mye, ser jeg.
Keshav N.
Her må jeg bare si meg helt enig med Pål, liker spesielt godt kontrasten mellom trær og fjell.
Mvh Keshav
Harald N.
Skikkelig høstbilde dette; velkomponert med gode fargar og mektige fjell.
Mvh Harald
Geir B.
Hei Pål og Keshav,

Takk for kommentarer. Jeg føler meg beæret over slike kompliementer. Dette var opprinnelig tre bilder tatt med omtrent samme utsnitt og med tre forskjellige eksponeringer. Poenget er å blande disse tre bildene slik at det fortsatt ser naturlig ut. Lightroom gjør dette på en ganske god måte. Bare litt justeringer av kontrast etc i etterkant. Dette bildet ble tatt den 16. oktober 2012. Zugspitze er Tysklands høyeste fjell (mangler noen få meter på å nå 3000m).
Pål, du har ingen grunn til ønske noe mer, for du tar noen utrolig flotte bilder av mennesker fra "all walks of life". Du er en kunstner. Jeg er bare en håndverker.


MVH

Geir
Geir B.
Hei Harald, Din kommentar kom mens jeg skrev. Takk for kommentar.
MVH

Geir
Walter S.
Et herlig friskt bilde med flott fargepalett og spennende værforhold med nysnø over natten i et glødende høstlandskap.

Kjenner Zugspitze godt fra mine turer, men kjenner den best fra den Østerrikske siden (Leermos - Heiterwang og Fernpass), mens dette er vel tatt fra Garmisch-Partenkirchen siden ...?

Spennende motiv, Geir!

Mvh,
Walter
Geir B.
Hei Walter,

Takk for kommentar. Ja, dette er fra den tyske siden. Nærmere bestemt Grainau som er rett ved Garmisch-Partenkirchen.

MVH

Geir
Bjørnar P.
Fint landskap. Harmonisk komposisjon. Ville selv valgt en høyere fargemetning. Du har mye å gå på her før det vil oppleves som lite troverdig, men om dette er hva du faktisk så, er det ikke urimelig å ta dokumentariske hensyn også.
Litt justering av fargebalanse (auto color i Photoshop gjør nytten) fungerer også bedre her for meg.
Ville også økt oppskarpinga (etter nedskalering) et hakk. På min 27" iMac fungerer det best å gjøre dette ved 200% visning, da bildet da fremstår i den størrelsen de fleste ser det via foto.no. Dermed vet jeg at bildet gjengis slik jeg så det i Photoshop.
Huset nede til venstre ville jeg klonet bort, da det oppleves som forstyrrende. Alternativt ville jeg sett mer av det. Ville også klonet bort en bil (?), nede i venstre hjørne.
Kraftledningene og kraftstolpene er heller ikke vakre, men det var det med dokumentasjon, da...
Geir B.
Hei Bjørnar,

Takk for at du tar deg tid til å komme med gode forslag. Det slo meg også at høst-fargene kunne "sprites" litt opp. Jeg har allerede klonet bort i nedre kant av bildet, bla. en flaggstang. Det huset er litt sjenerende i og med at man bare aner det inni skauen. Det der helt nede i nedre venstre hjørne tror jeg er et slags gjerde eller en utendørs vegg. De røde og hvite mastene er ikke kraft-master, men master til gondolbanen fra Eibsee til Zugspitze. Det blir kanskje litt vel mye manipulasjon å fjerne dem. Folk som kjenner fjellet vil nok lure på om gondolbanen er nedlagt og fjernet. :-)
Jeg skal om jeg kan legge ut en ny versjon snart med litt mer sprut i fargene i hvert fall.

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu