Svakt solstreif på gresstrå.
Her forleden hadde jeg et ærend i Gamlebyen, og oppdaget raskt at stedet var nesten folketomt. Det var heller ikke mange biler parkert i gatene. Akkurat det momentet hadde lite å si for bildet over, men etter å ha funnet fram kamera og ruslet en runde omkring i minibyen hadde jeg litt av hvert på kortet.
Bildet inngår i albumet " Rundtomkring i Østfold " - stort sett med landskapsbilder fra Ytre Østfold.
Utstyr
  • Olympus PEN-F
  • LEICA DG SUMMILUX 15/F1.7
  • Brennvidde15.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089883} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Nesten så man føler at noen ser på deg i vinduet der. Bilde som hadde litt mystikk og traus stemning over seg, likte det her.
Roar K.
Flott utsnitt og komp av gammel bebyggelse og ikke minst flotte detaljer på et tre som antagelig er mye eldre enn trehusbebyggelsen her.

Roar
Harald N.
Godt komponert med fint lys i blomsterenga som framgrunn. Her er det stor variasjon av ulike planter til glede foe menneske og insekt.
Mvh Harald
Olav Bjarte K.
Mange takk for hyggelige kommentarer!
vh, -bj.
Walter S.
Et velkjent motiv hvor jeg selv har prøvd mange ganger å avbilde både det grå huset til kunstneren Chris White, sammen med det stor, høye og flotte treet med de enorme røttene som klorer seg fast i bymuren.

Her har du konsentrert deg om stien oppå muren og gress-mangfoldet der, på en overskyet dag med litt solstreif. Fine ledende linjer og en diagonal som utfordrer betrakterens øyene til å følge stien. Bildet her, står i kontrast til dine andre bilder for tiden, hvor du utnytter sterke farger og kontraster.

Personlig ville jeg ha satset på en V2 hvor gressblomstene har blitt noe lysnet.

Mvh,
Walter

Olav Bjarte K.
Takk til Walter for fyldig kommentar! -Ei fil jeg synes det var artig å pusle med. Denne gangen var jeg ute etter noe som kunne minne om oljemaleriinntrykket, - det uten å bruke noen av trylleprogrammene som florerer. Jeg eksponerte med histogrammet helt mot venstre/bunn som ville bli metningen. Den lyse himmelen var et problem til tross for ikke utbrent, og utgangspunktet for kontrastene ligger i bygningsveggene som er uten direkte lys og i skygge under trekronen. Jeg var inne på tanken om å gjøre gresset lysere, men la det tilbake, jeg opplevde spranget som for stort.
vh, -bj.
Tom F.
Synes Christer sa det bra her. Litt spooky :)
Olav Bjarte K.
Også takk til deg, Tom!
-bj.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu