Test på opplasting av stort bilde
- Oppdaget i dag at det er mange her inne som nå legger ut bilder i full oppløsning! ORIGINALEN min er på 5646 x 3764 er Ikke skalert og IKKE skjerpet opp. Originalen blir under opplasting automatisk nedskalert (på Foto.no sin server) til 1900 Pixels. Original-filen min var på over 11 MB (11 424 060 kB).
- Versjon #2 har jeg selv nedskalert manuelt til 1900 x 1269 med 80% av kvalitet, skjerpet opp etter skaleringen, og filen endte opp på = 367 kB
- Dette er bare en test, og jeg kommer fremdeles til å laste opp slik jeg gjorde før med ca 1280Pix som maks, fordi med min skjerm-oppløsning på 1920x 1080 må jeg nå scrolle opp og ned for å få med meg hele bildet i full oppløsning, og det gidder jeg ikke i lengden. Man blir lei av å scrolle, i hvert fall som jeg, som ser på omtrent alt som legges ut i løpet av en dag her i BK
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-06-28 15:48:29
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D7200
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1090398} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .
Ja jeg ser det er ganske stor forskjell på de to, jeg kommer til og gjøre det samme heretter. Skalere ned til 2048 på lengste side som originalfila ble skalert ned til etter opplasting, samt sjekke skarpheten på 100% zoom. Men jeg oppdaget også at tonene i bildet forandret seg litt når originalen ble brukt, ikke mye men noe. Jeg har lastet opp originalen før og har faktisk ikke hatt problemer med at bildet har forandret seg, det har vært likt. Men nå forandret det seg ganske mye. Jeg prøvde også laste ned bildet fra foto.no ferdig skalert og sammenligne det med et skalert bilde her på min iMac, og forskjellen var tydelig. Det skalerte bildet fra foto.no var tydelig dårligere i både toner og skarphet.
Walter S.
Ja, Christer - det er derfor jeg tok den testen her.

Jeg liker å ha selv kontroll over skaleringen og lager egne versjoner for opplasting her på foto.no - det er jo ikke så mye jobb heller. Det tar 5 minutter - bruker utmerkede IrfanView til dette - og som regel får jeg et bilde på ca. 1280x 9xx med en 80%-kvalitet på rundt 300 - 360 kB

Mvh,
Walter

Info:
http://www.irfanview.net/
Roar F.
V2 fremstår som skarpest på min skjerm (1920x1080), sikkert pga. oppskarping etter nedskalering.
Roar K.
Her ser jeg at din nedskalerte blir ørlite for høy på min skjerm som har samme oppløsning som din og jeg må scrolle selv på fullskjerm for å få hele.
Jeg bruker 900 pix i høyde og får litt luft over og under. Virker for meg som at hvis man tilpasser høyden så kommer bredden av seg selv selv om den i utgangspunktet er for stor hvilket ikke skjer med høyden.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu