- Paradigme -
Prøver å eksperimentere med å ta bilder i sort-hvitt. Mer følelser og stemning for enkelte i slike bilder, kanskje?
Ikke så interessant for mange, men føler at jeg må utvikle meg med nye uttrykk.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • 50.0 mm
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1090628} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Dette falt i smak og har en stil som jeg liker og som jeg jobber litt med. Du har et pent motiv som er pent komponert og med fin utnyttelse av lyset. Riktig fremstilt får slike bilder en fin rolig og litt mystisk atmosfære over seg. Bra det er flere med sans for det gamle. Flott.
Ingrid Milly L.
Jeg liker bilder av gammel bebyggelse og treverk. Her spiller du også på lag med naturens former men ikke farger. Lyset viser vei inn i bildet og dette gir fin dybde i bildet.
Mvh. Ingrid Milly
Avsluttet .
Dette fremstår som en fin dokumentasjon av gammel bebyggelse i et fint, ruralt miljø. Kontrasten mellom de plastpakkede høyballene og det gamle, slitte uthuset er interessant. Bruken av sort-hvitt og behandlingen bidrar til at bildet formidler en nesten litt melankolsk stemning slik at slitasjen på bygningen, forfallet, trer enda tydeligere frem enn det antakelig ville gjort i farger. Jeg opplever det som et utmerket bilde, stemningsbringende og med et tydelig budskap. Skarphet og detaljer må også fremheves. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar F.
Jeg føler at s/hv-bilder kan gi mer fokus på handling eller hva man ser, om det er noe bakenforliggende. Det kan også gi en moll-stemning. Veldig positivt å prøve nye uttrykk, har jevnlig s/hv-perioder selv. Synes dette bildet forteller en historie, kanskje klarere enn om det hadde vært i farger. :-) Stå på!
Kjell H.
Det meste er sagt allerede, og et meget bra resultat dette. Sort hvitt fotografi krever mer av fotografen for å gi resultater mener jeg.
Tom F.
Henger meg på her. Synes bare du skal fortsette med dette ;)
Avsluttet .
Det gör Du rätt i och ska jag dömma av den här bilden så är Du på god väg. Bilden är ett fint landskap med en mycket bra gråskala och fin kontrast. Gratulerar
Hälsning
Lennart
Per L.
Jeg liker best at bildene mine er mest mulig lik slik jeg opplevde motivet i opptaksøyeblikket - og da blir det som oftest i farger! Men jeg har stor glede av å se andres S/H bilder - så også dette! Gammel utløe godt plassert i bildeflaten i kontrast til moderne rundballer gjør seg så absolutt! Mvh Per
Hans Petter S.
Dette med å skape nye uttrykk er viktig Arild! For alle som skal se på og først og fremst for en selv! For å ha inspirasjonen til å fotografere må man prøve seg på nytt!
Her synes jeg du lykkes godt! S/H fungerer utmerket her og er med på å forsterke uttrykket!! Lyset er vakkert og du har mange fine detaljer her: rundballene, skogen og den slitte bygningen!
Småpirket mitt blir to fremmedelementer som bryter litt med stemningen: bilene! Kanskje kunne du ringt og bedt om å få dem tauet bort før du tok bildet - he he! Ellers et utmerket bilde!
Robert L. S.
Her er jeg helt enig med det som allerede er sagt av de andre. Man får en helt annen effekt av svart/hvitt bilder. Særlig synes jeg det passer veldig bra til flere typer gatebilder, fraflyttede hus og nye hus og portretter.
Mvh.
Robert
Arild T.
Takk til Christer, Ingrid Milly, Kjell Øyvind, Roar F., Kjell, Tom, Lennart, Per, Hans Petter og Robert for inspirerende kommentarer!
Hans Petter: Bilene i bildet er med på å underbygge billedtittelen, Paradigme. Her bør bildet tolkes og vurderes utfra billedtittelen, men takk for at du studerte bildet så nøye. Setter pris på at du er observant!

Hilsen Arild
Roar K.
Den gamle bygningen kaller så absolutt på nostalgien som nok blir ødelagt av hypermoderne traktoregg.
Men det kan jo ikke fotografen lastes for.

Roar
Arild T.
Roar: Se på tittelen på bildet, så forstår du hvorfor traktoregga er et vesentlig element i bildet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu