Uttakleiv, lang eksponering
Uttakleiv byr på mange muligheter, det er motiver i nær sagt alle retninger. Mest brukt er fjellene i bakgrunnen, med rullesteiner i forgrunnen.
Hadde ideellt sett villet flytte meg både sidelengs og i høydeled, men det var vanskelig å få til uten vadestøvler. Sto vaglet på en stein med stativet på en annen, klar til å evakuere i full fart. Bildet er likevel OK, synes jeg, med tydelig komposisjon, riktig eksponering, og fin skarphet i hele bildeflaten. Irix-en er forøvrig forbausende skarp ved f/22, har aldri opplevd det på andre objektiver. Objektivet er forøvrig til salgs nå hos fotoerik.no (pga byttet til fujifilm)
Utstyr
  • Nikon D750
  • Irix 15.0 mm f/2.4
  • Brennvidde15.0mm
  • Blenderf/22
  • Lukker2s
  • Nei
  • AnnetDSLR på stativ, mirror up og 2s delay. Tatt i portrettformat med 15mm vidvinkel, "warp" mot kantene gjør at fjellene perspektivmessig ser høyere ut enn de er.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1090985} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.
Dette var det futt og spenst i - det er sikkert!

Et herlig perspektiv med utrolig god, nesten 3-dimensjonalt dybde. Fokus først og fremst på den runde steinen i midten, den med lysebrun "flekk" mot oss.

Meget spennende forgrunn som er super skarpt og flott eksponert. Personlig ville jeg ha kuttet vekk nesten 50% av de underliggende 2 stener (de som tangerer rammen nede) og få vekk den lyse flekken ute i krysse nede til høyre. det tar mye oppmerksomhet fra bakgrunnen - min personlige mening, som ikke behøver å danne noe presedens.

Mvh,
Walter
Tom F.
I særklasse, Cato!
Bjørn H.
Meget bra dette,liker slike bilder
Oddvar S.
Vakkert bilde fra Utakleiv. Flott dybdevirkning og skarphet på topp..
Erik L.
Spennende motiv.
For meg kunne dette heller vært to separate bilder.
Ett av de nederste steinene og et annet av resten oppover. Det er selvsagt bare et forslag fra meg.
På min skjerm ser det litt overeksponert ut. Jeg synes at slike bilder skal ha fyldige dype toner.
mvh.
Erik
Gunnar L.
Veldig flott landskapsbilde. Fint motiv, god komposisjon, og flotte og kledelige farger som dog er litt i det varme laget? Uansett - et skikkelig godt bilde dette!
Med vennlig hilsen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu