Det er sommer, det er sol ...
... og det er ferie!
Kan nesten ikke kalle det for "gatebilde" når det er "på sjøen-bilde" ...? Eneste måten å overleve varmen på - er på vannet!
Bildet inngår i albumet Glansbilder - Bilder som bare jeg liker ...sterke farger, kontrast og med høy "glansbilde"-faktor!
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4 G ED
  • Brennvidde170.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetTilsvarende 255mm på FF siden det er halvformat jeg har brukt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1091136} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Knut N.
Misunner de med båt i denna varmen...puh!
Roar B.
Så akkurat ny tråd på forumet, om 25 fotoklisjéer enn bør unngå.
Sol og sommer, fem personer i en båt, muligens knipsa fra en bro; vi er vel farlig nær sakens kjerne ..?
Vanligvis skriver jeg lange og grundige kommentarer, både om ros og ris, men her ble det kort gitt..



Avsluttet .
Hva skal man si om dette bildet? En godt gjengitt klisjé kanskje? Her er i alle fall en artig miljøskildring med fine farger og en grei komposisjon.

Jeg har nettopp kastet bort en del av min dyrebare tid på å se denne 25-klisjeer videoen og ble ikke spesielt imponert. Jeg tror heller ikke alle dyktige fotografer eller fotokunstnere mv. ville uten videre gå god for den. Det blir i det hel tatt vanskelig å finne motiver som ikke raskt blir klisjeer. De fleste som bruker et kamera, vet at dagslys med mye skarpt ensidig lys ikke er så greit, men i henhold til denne videoen er altså heller ikke solnedganger tillatelig. Personlig synes jeg vi bør ha en viss romslighet med hensyn til valg av motiver. Jeg synes også det er fint at de dyktigste fotografene her deler sine kunnskaper med oss andre ved å fremme konstruktiv kritikk i et saklig tonefall. Men jeg synes ikke det er greit at man kritiserer motivet på en lettvint måte.

Det slår meg at en meget stor andel av bildene som vises er på Foto.no, vil falle innenfor dette klisje-kriteriet. For min egen del må jeg innrømme at jeg sterkt i tvil om hva jeg tør å publisere her, og at den smule kreativitet jeg eventuelt har hatt, stort sett har gått tapt etter at jeg begynte å publisere noe her. Jeg har stor sans for Roars bilder og er ganske imponert og inspirert av mange av dem. Men jeg tillater meg å oppfordre til litt mer romslighet i holdningen til motivenes karakter.

Jeg synes Walter har bidratt til å gi en svært fin skildring av miljø, både arkitektonisk og sosialt i Fredrikstad og omland, og jeg synes det er et utmerket utgangspunkt for publisering av bilder her. Undertegnede har i alle fall opplevd på inspirasjon og glede ved å se disse bildene, særlig når man tenker dem i sammenheng.
vennlig hilsen
Kjell Øyvind
Knut N.
Enig i det meste du sier her Kjell Øyvind, hvis vi alle skal inn i én bestemt retning/kategori her, så vil foto.no dø ut av seg sjøl. De som ikke liker et bilde kan da vel bare hoppe til neste..jeg har stor glede av å se på bilder her inne og vil gjerne fortsette med det. Og tekst under har aldri plaga meg. Mvh Knut
Tom F.
Liker dette. Slår et slag for mangfoldet! Hvis ikke "dotten" har plass til samtlige som legger inn bilder her og behandler dem med den respekt de fortjener, har "dotten" ingen fremtid på min PC.
Kanskje du kunne ta ørlite i bunn for å få lagt båten litt ned på vannet? Eller kanskje ikke ;)
Walter S.
Det tok litt tid å takke for kommentaren til dette bildet, p.g.a. "elitens" skarpe meninger om hvordan et bilde bør være, eller rettere sagt IKKE bør være. Det er flott at vi har eksperter her som vet hvordan man fotograferer og som alltid har fasiten om alt, selv om man ikke akkurat kan kalle det for "konstruktiv" ...

- Selv er jeg bare en fattig amatør som søker meg frem i fotografienes store, kompliserte verden og sikkert av og til går meg vill i mangfoldighetens irrganger - og som ikke har noen andre ambisjoner enn å skildre den lille verden som omgir og hvis motiver inspirerer meg til å bringe den videre, slik den er - sett gjennom MINE øyne og objektiver. Alt dette UTEN å ha en "kunstner" i magen. Kall det gjerne for dokumentasjon, men jeg er ikke opphengt i å binde meg til det.

- Sneversyntheten er ikke mitt kall, jeg tar alle bilder som de er, og hvis det er noe jeg ikke liker, så blar jeg bare videre til neste som kaller på min oppmerksomhet.

- Det er nettopp slike "slag under beltestedet" som gjorde at jeg holdt på og avslutte mitt engasjement her på foto.no for 2 år siden - men kom til at ikke "Trollene" skulle få overhånd og bestemme over et fritt foto-forum, og bestemte meg for å fortsette. For ordens skyld, så har denne "elite-mobbingen" foregått i snart 5 år men jeg gir meg ikke (en gang til)!

- Takker spesielt for god støtte fra Kjell Øyvind - som selv godt vet hvordan det er å bli utsatt for utidig og nedlatende kritikk fra selvoppnevnt "politi" her på Dotten, samt støtte fra Knut og Tom som gir mot til å fortsette i samme ånd som før.

"Klisjéer er død - lenge leve klisjéer" !

Mvh,
Walter

Mitt svar til RB - er - og blir for all fremtid:
http://foto.no/i/1090776
- Siste ord er satt - jeg diskuterer ikke med "Troll".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu