I utgangspunktet et jpg-bilde, vanligvis bruker jeg alltid raw. Bildet er stort sett ok bortsett fra himmelen. Er ikke fornøyd med den. Hadde jeg eksponert i raw, ville jeg nok taklet himmelen bedre, tror jeg. Heretter blir det bare raw på meg.
En ting til: Grinda til venstre burde vært hel, men det er slike ting man ser i etterkant.
Utstyr
 • FUJIFILM X-T2
 • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
 • Brennvidde18.0mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/350s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriLandskap
 • Lastet opp
 • Visninger82
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1092003} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Bildet er fint, likte det her. Jeg ser at bildet er fra en jpg fil men det er ganske bra for og være det. Men raw filer gir best resultat og man kan tøye grensene ganske langt føre man ser banding og andre svakheter. Alt i alt er dette bra med fin komposisjon og ikke minst, bildet har stemning som er viktig.
Walter S.
Du har jo muligheten til å ta BÅDE - OG, Arild.

- Ta f. eks. RAW i slot 1 og JPEG i slot 2 - så kan du sammenligne - men ved slike kontraster som du har her, så vil nok RAW være enklere å håndtere - tenker jeg.

Eksponeringer i JPEG krever utrolig nøyaktig eksponering. Personlig så undereksponerer jeg alltid minst 0,7 EV i sterk sol 1.0 EV

Men, motivet var jo helt topp, og jeg er imponert over detaljgraden i steinmuren, taket og i løvskogen bak hytta!!

Knall.

Mvh,
Walter
Per L.
Fint gammelt seterhus du viser her! God eksponering som får fram flotte detaljer i mur og treverk. Fargene virker også naturlige. Ikke mye å utsette på himmelen heller! Kan nevne at jeg tar utelukkende jpg-bilder og er særs fornøyd med bildene rett fra kamera. De få som trenger justeringer får en omgang i Ps og blir slik jeg vil ha dem! Mvh Per
marit f.
Da fortsetter vi med litt arkitektur da. Spesiell bygning, med en byggestil som sikkert er vanlig i de traktene der det står. Jeg blir ikke helt fortrolig med fargene her, syns de er litt harde. Mulig lyset var slik, hvis bildet er tatt mitt på høylys dag.Litt samme opplevelsen som forrige bilde, der du fikk en kommentar på fargene i forgrunnen. Fargene bak huset er bedre syns jeg.
Mvh Marit
Arild T.
Takk for rask respons Christer, Walter, Per og Marit for tanker om bildet, bruk av jpg-filer og raw!
Walter: Vet at jeg kan ta både raw og Jpg i samme slot og i begge slotter. Blir nok uaktuelt for meg, uansett.
Jeg eksponerer etter histogrammet, og som regel går det bra. Her burde jeg brukt minst 1.0 EV minus pga sterk sol. Takk for dine råd og synspunkter!
Per: Interessant å høre hvordan du eksponerer i jpg!
Marit: Er enig at fargene er litt skarpe. Brukte jpg rett fra kamera med billedstilen Vivid; der er det kraftigt, mettede farger. Takk for ditt innspill!

Setter pris på konstruktiv respons!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Jeg liker bildet godt, her er en fin gjengivelse av fint fjellandskap og en gammel bygning som absolutt er verd å dokumentere. Skarphet og detaljer fremstår som meget bra i mine øyne. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald N.
Malerisk og flott dette Arild, ev. minus har du beskrive sjølv.
Mvh Harald
Agnar H.
Masse flotte detaljer og fin struktur i stein og veggpanel. Ser du skriver at du har innstilling Vivid. Det betyr bl.a. sterke farger og markert kontrast. Du hadde med RAW helt klart kunne behandlet både farger og lys i større grad enn med .jpg. Ser himmelen er noe utbrent. Om lysforholdene er greie vil en komme langt med jpg, men med krevende lys og skyggepartier er det mer å hente i etterbehandling med RAW. For egen del tar jeg nå det meste i RAW + jpg. Sikkert ikke nødvendig med begge deler, men det har nå blitt slik.
SveinM M.
Gode detaljer og fine farger. Himmelen er ikke alltid "enkel", nei. :)
Trygve B.
Jeg syntes nå dette var fint jeg. Motivet er glimrende gjengitt. Det har fått stort fokus og det er jeg enig i. Himmelen er nå så som så. Det er ikke alltid jeg er så nøye med den. For meg er det ofte motivet som er viktigst, og det har du mestret fint her. Grinda, jeg ser det, men hadde vel neppe oppdaget det hvis ikke du hadde sagt det. Godt arbeid dette. Og så har du XT2, og da må det bli bra.
Roar K.
Ja, fort gjort å overse ting som havner ute på vingene har jeg fått erfare.
Greit med huset på høy steinsetting om det kommer 50 mm nedbør som det jo fort kan komme nå for tia.
God dybdeskarphet og fine farger på dette som får meg til å tenke seter fortsatt i bruk?

Roar
Hans Petter S.
Ble fin denne Arild. Enig med deg angående himmelen, ellers synes jeg at bildet fungerer godt! Mange av bilde jeg selv tar er jpg og synes ofte jeg kommer langt nok med det, men bruker også RAW en del! Frisk, fin fargebruk i bildet!
Erik L.
Liker motivet og de sterke fargene passer godt. Himmelen kunne du kanskje reddet i RAW, ja. Huset er herlig gammelt, mens porten og plastbøtta kunne med fordel vært "tryllet" bort.
mvh. Erik
Tom F.
Jeg skyter bare RAW, men det hjelper meg ikke til å finne slike flotte motiver som her ;-D
Synes den utbrente himmelen ga uttrykket litt mystikk, selv om det ikke var en del av planen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu