Ro
Et arkivbilde fra i sommer. Har ikke vært ute å tatt nye bilder ettersom æ mangler kamera og holder på å lage webside. Mye av grunnen til at æ ikke har vært så aktiv på dotten i det siste også. Ser ut som høsten har gått fra mæ for nu e bakken dekket av snø. Uff da.... Bildet e tatt ca. en uke etter at vi så midnattsola for siste gang. Månen og fargene var absolutt tilstedeværende. Hær kosa æ mæ lenge før æ endelig dro hjem å la mæ. Hope you like...

MVH Kay:-)
Bildet inngår i albumet Varangerfjorden - Varangerfjorden kan være et fantastik syn når bare sikten er god nok. Når man da har kameraet med må det bare foreviges.
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon 70-200mm F/4 L
  • Brennvidde118 (188)mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annet- Håndholdt
    - ISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger770
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Marius F.
Behagelig stemning, fint lys og fargetoner. Hvis det i det hele tatt er noe så synes jeg kanskje det blir litt tomt på høyre halvdel av bildet. Prøvd å trylle månen over på høyre side så den danner en diagonal med fyret?

Mvh, MF
Roger K.
Hei hei Kay!
Ja du treffer meg mitt i blinken med slikt. Herlige farger og et flott motiv. deilig å sitte å meditere ved slikt. Litt synd at den løkta var ute av fokus.

Ha en fin søndagskveld.

Mvh RK
Tom R.
Hei Kay, takker for den fine kommentaren jeg nettop fikk fra deg.
Så til ditt bilde. Likte de fine fargene i dette rolige bilde. Plaseringen av månen i forhold til lykta er perfekt.Fin med det fjellet som stikker frem fra de lave skyene, syntes det gir en fin dybde i bilde.

Tom:)
Vegard L.
Hei Kay, du får det til du selv med sparsomt med lys. Likte bildet ditt.
Ha en fortsatt fin kveld.
Mvh Vegard
Steinulf L.
Fredfylt, og med vakre fargetoner. Komposisjonsmessig hadde bildet vært ewnda bedre om månen var litt lenger til høyre...
Frode A.
Flott og stemningsfullt igjen fra deg Kay.

Det Roger nevner ang. lykta kan jeg være enig i. Men jeg er ikke sikker på om det er manglende fokus som gjør at lykta ser litt rar ut (på min skjerm). Tror det er brytningen mellom det ellers så diffuse rolige bildet og til de flate veggene på lykta som kanskje blir litt for skarpe i kantene til resten.

Uansett er du en mester i å forevige stemningene rundt deg når røyksuget sliter som verst (og mens det blir tilfredsstilt for den del ;)

Mvh: Frode
Kay R.
Takker for fine raske kommentarer...

Slet en god del med dette bilde.. Lysforskjellene oppe og nede i bilde var veldig store og harde å jobbe med. Valgte å lage en halv silu av fyrlykta. Synes det gjorde seg med den lyse flaten i lykta så æ valgte å beholde den. Mulig den e litt ute av fokus..hmm kanskje.. Synes uansett at det betyr lite hær. Skulle kanskje brukt manuell fokus. Det e trøkka rikelig på med farger men det e ikke tilsatt farger som ikke hører hjemme. Slikt så det ''nesten'' ut.
Takker igjen for kommentarer.. Ha en flott kveld alle sammen..

MVH Kay:-)
Inger Lene H.
Mmmm....dette var virkelig behagelig for mine øyne! ;)

-il
Kurt S.
Hei Kay.
Det med lykta og månen er nevnt. Ellers ble dette et flott bilde med fine harmoniske fargetoner som gir bildet ro og det blir behagelig å se på.
mvh Kurt
Rune L.
Her er det mye ro. God komposisjon, med flotte farger og en godt eksponert måne. Både lykt og måne er fint plassert.

Mvh
Rune
Bjarne B.
Dette er jo berre lekkert, nydelig kveldstemning med fine fargetoner, du har gjort ein god jobb med dette motivet. Eg likte godt at det også er så fine detaljer i månen, den har jo så lett for å brenne ut.

Mvh Bjarne.
Inger-Lise S.
Hei Kay! Et fint bilde dette. Fine farger og god komposisjon. Helt greit at bildet begynner i venstre side og avsluttes i høyre side. (Det der lærte jeg av en proff idag;) Herlig høy himmel, klar og fin måne.

Takk for fin kommentar! Har svart jeg:)

Mvh Inger-Lise
John-Tore G.
Nydelig og stemningsfult dette Kay.
bra!
mvh John-Tore
Odd Arild E.
Flott, stemningsfullt. Venter med spenning på websiden.
Odd A
Lars Erik N.
Fint motiv og fine farger i bilde. Veldig god stemning i bilde, men fyrlykta så litt rar ut. Det derre med webside kjenner jeg til. Det tar tid å få det slik man vil ha det!!!

Stå på. Gleder med til å sjekke den ut.

Hilsen
Lars
Tone B.
Hei Kay,

Meget behagelig å hvile øynene på. En herlig ro (meget passende tittel) og fine fargetoner. Flott bilde,,, me like ;-)

Ha en fin søndagskveld!

mvh Tone
Kristian S.
Ikke helt topp teknisk, men så rolig at jeg nesten faller i koma. Bra!

mvh. KES
Odd Tore S.
Hei!
Kaster meg rett ut i det uten å lese hva andre mener, jeg var forresten passgjenger også i det militære.
Nydelige farger som alltid fra din hånd, og et rolig, men interessant motiv. Men du må øke din innflytelse over månen, etter min mening burde den flytte til høyre hjørne for å balansere fyrlykta.
Om du ikke har kontroll på månen, vet jeg at du har det på PS!
Odd Tore
Fred S.
Ville nok ha flyttet på måned for å få mer balanse i bildet, men jeg liker bildet i all sin enkelhet og med alle de fine blånyansene.

vh fred
Venche J.
Flott. Mer er det ikke å si. (Det ville bare blitt gjentagelse av de andre)

Wenche.
Kay R.
Hei folkens...

Takker nok en gang for kommentarer.
Har faktisk en versjon kor æ har posisjonert mæ så månen kommer oppe til høyre i bilde, men den tekniske kvaliteten på det bilde var rimelig dårlig. Gjorde bare en slik eksponering å missa... pokker..he,he...!
Æ vet jo selvsagt at æ kan trekke ut månen som et eget layer i photoshop (som noen har nevt..he..) men æ har egne regler for slikt. Gjør det av og til til eget bruk og av ren lek men alldri på bilder æ legger ut til kritikk hær på dotten. Vil at bilde skal holde sin orginalitet og ærlighet. Føler at æ må legge det under kategorien manipulasjon hvis æ skulle finne på å gjøre noe slikt.
Æ e fullt klar over at bilde ikke når helt opp teknisk, men synes uansett at det var en severdighet. Ser jo at mange av Dere deler mitt syn. Glad for det.
Uten at det e noen unskyldning vil æ si at lyset æ hadde å jobbe med under denne eksponeringen var veldig vanskelig. Tok veldig mange bilder uten å få det 100% til slik æ ønsket. Noen ganger e det bare slik. Mye av det som gjør fotografering så artig. Man vet alldri...
Ha en flott natt alle sammen og nok en gang: takk for kommentarer...

MVH Kay:-)
Jan-Eilert P.
Et typisk bilde fra deg Kay. Jeg ble ikke skuffa. Dette var lekkert.

Jan-Eilert
Janne L.
Behagelige nydelige farger. Fint med fyret på venstre side. Som vanlig har du nok et flott bilde. Jeg har ingenting å utsette på dette bildet.
Hva har du gjort med kamera da? Siden du er kameraløs?

Janne

Ps: Håper du har tid til å kikke innom siden min. Jeg har forsøkt meg på et kveldsbilde, og trenger virkelig råd fra en som mestrer det mørke element.
Avsluttet .
Fine farger og fin stemning! Likte det så som det er. Syns ikke du skulle endre posisjon av månen.

Hilsen Jørg
Odd Tore S.
Hei, Kay!
Jeg ser din bekymring om å flytte månen.
Vel, jeg er vel ikke akkurat den som oppfordrer meg selv eller andre til triksing med motiver i PS, men jeg har blitt litt mer liberal med tiden.
Jeg synes fortsatt det er no-no å klone inn ting fra andre bilder, men ser ikke at det er noe galt i å kombinere flere bilder av samme motiv for å rette opp begrensingene som kameraet har når det gjelder f.eks. belysning.
Jeg synes heller ikke at det ville vært galt å flytte månen her, spesielt om den ville kommet til den posisjonen om du hadde ventet, eller om den kunne kommet dit om du hadde flyttet standpunkt.
Etterhvert har jeg kommet til at bildet skal vise motivet slik som jeg ønsker det skal være, og ikke nødvendigvis kunne brukes som bevis i en eller annen kriminalsak. Men det beste er jo å treffe med originalen.
Odd Tore
Kjetil S.
Hei Kay.
En rolig,fin stemning og behagelige farger.
Ser du kjører håndholdt og der har du nok grunnen til til uklarheten på fyret,etc. Mens vi er på fyret så syns jeg landet i bakgrunnen krysser den på en uheldig måte og gjør den litt for anonym. En liten høydeforflytning av kameraet ville gjort dette bedre.
Det er fine tverrlinjer opp mot månen som jeg absolutt ikke syns bør flyttes,selv om det er i samme motiv. Da burde du heller velge en annen vinkel/plassering (som jeg leser du har gjort og).
En av farene med å jobbe digitalt er at muligheten er så lettvint til stede for å pynte opp og replassere objekter i motivet for å få til en bedre eksponering og oppbygging av bildet. Hvis en bare vil ha hurrastemning på foto.no så er det jo bare å kjøre på og bygge bilder i PS, men vil en utvikle seg som fotograf og etter min mening ha det bedre med seg selv som nevnte amatør så foretrekker iallefall jeg å gå den ''lange'' veien.
Å være tålmodig er en av naturfotografens største fortrinn for et vellykket bilde.. og en vellykket eksponering smaker vel bedre enn fake?

Ha en fin dag.


K:-)
Marit E.
Fint stemningsbilde, dette! Flotte fargenyanser.
Jeg skulle også ønske at månen hadde vært til høyre, men er den ikke, så er den ikke. Er litt ambivalent til flytting av måner og slikt.....

vh
Marit
Christian P.
Et flott bilde dette. Fine farger. Er glad for at du ikke trikser med bildene dine i ps!
Asbjørn M.
Hei !
Nok et nydelig bilde fra deg. Du er en mester i å skape spennende
Vertikale bilder.
Mvh Asbjørn
Marius F.
Meget bra komponert. Mye himmel, men det syntes jeg fungerer bra her. Flott med månen. Fine behaglige farger.
Kristoffer R.
Utrolig godt eksponert. Liker veldig godt hvordan det går en linje mellom fyrtårnet og månen. Veldig vakkert, dette!
Bjørn H.
Halloen Kai -

Nok en stemnig fra DÆÆÆ ..Må være litt av en romantiker du ....

Om månen skulle stått på den andrr siden ...tja.... har ikke så sterke meninger på det...

Bilder har sjelfred og stemning i seg ... Og ikke minst, nydelig tonevalører som glit pent i hverandre ...

MR.Rauajoki... dette funker ja ...

Bjørn ;¤
Rune S.
Nydelig bilde dette her!!

Rune
Odd Eirik S.
Har er det meste sagt.

Må bare si meg enig med de som mener dette er enestående flott.
Bildet falt så absolutt i smak. Nydelige tonevalører og en meget pen komposisjon. Disse enestående landskapsbildene er jo etterhvert blitt et varemerke fra deg.

mvh
OddES
Stig B.
Her er jeg sent inne og det er vanskelig å si noe som ikke er sagt. Sier derfor: Stemningsbilder kan du, dette oser fred og ro. Flotte farger. Kunne kanskje tenke meg månen litt til høyre, men er enig mht manipulasjon ( på grunn av at jeg ikke er flink til sånt :-) ).

Mvh Stig
Tore U.
Lekkert komponert og rolig fin stemning i dette bildet. Akkurat riktig komponert med mye negativt rom oppe som forsterker følelsen av ro. Teknisk har det limidlertid litt å gå på. Kan se ut som det er litt uskarpt. Kan være at dette skyldes etterbehandlingen eller litt hard kompresjon. Bildet er bare på 140k mot det tillatte på 250k.

mvh
Tore
Nils L.
Meget, meget pent. Fint formidlet stemning. Ved en litt mindre ''stram'' komposisjon ville du kanskje fått med speilingen av lykta i vannet.
Mvh Nils :-)
Jonny E.
Hei igjen Kay

La månen være der den e e mi klare meining, det gjør bildet særegent.

Fine fargetona.

Flere gode og interresante kommentara på bildet ditt, eg liker sånt...



Ha en god dag

. JonnyE
Torbjørn S.
Nok et flott landskapsbilde fra deg. En fin ro over bildet og fargene er ikke noe å si på. Liker spesielt det nederste skylaget. Månens plassering er nevnt, men en flyttig hører ikke hjemme.

TS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu