Gateportrett (2 forskjellige versjoner)
... er en sjanger som er meget vanskelig (for meg i alle fall) som aldri tar portretter, uansett om det er på gata eller ellers. Pål Smørvik har perfeksjonert stilen sin til å fylle denne sjangeren med spennende sort-hvit-bilder, mens jeg ikke kan annet enn å holde meg til mine elskede farger. Dette paret traff jeg flere ganger under Månefestivalen (juli 2017) og fotografert de (med tillatelse) bland publikummet, og gjensynet ute på gata resulterte i dette raske portrett, tatt på sparket, da jeg oppdaget dem i folkemengden. http://foto.no/i/1091882
P.S.: De som er kjent i Gamlebyen, kan også se akkurat HVOR jeg fotograferte de, ut i fra hverandres speiling i solbrillene. Ikke vanskelig!
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-08-10 10:51:45
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4 G ED
  • Brennvidde200.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1092543} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
SveinM M.
Rett ut sagt, fargerikt og herlig! Liker! :)
Knut N.
Ser ikke ut til at de har noe imot det hvertfall, blide som de er :o) men apropo sv/hv..du er ikke i farger på profilen din! Jeg har gjort flere forsøk på å endre profilbildet mitt her, men får det ikke til!
Reiko I.
Jeg ser for meg at Pål blir stolt. Selv om dette er i farger så føler jeg at du har klart noe som Pål også er dyktig på - nemlig å fange personligheten til de avbildede.

(Du tar selvsagt bilder slik du ønsker, men jeg tør mene at det er lurt av deg å ta flere gateportretter - det vil gi den ellers ypperlige Fredrikstadserien din en dimensjon til. )

R
Per L.
Her lyser det spontanitet og livsglede lang vei! Ypperlig gatebilde hvor også stedsangivelsen i solbrillene høyner interessen! Farger eller ikke er og blir vel en smakssak. Jeg synes som deg at det er en grunn til at vi er utstyrt med fargesyn. Mvh Per
Avsluttet .
Herlig gladbilde! Ekte smil og glede, med friske fargeklatter. Speilingen i brillene et stort pluss, og fargene gjentas her i forhold til t-skjorte og hatt.En slags nesten-symmetri med ansiktene vendt innover, og hatter og briller. Må da kunne sies å være et vellykket gateportrett : )
Harald N.
Her formidlar du stemningen mellom eit par som ser ut til å ha det godt i livet. Ærleg og fint portrett på gata.
Mvh Harald
Keshav N.
Evellyn beskriver dette så fint og jeg er helt enig.
mvh Keshav
Roar K.
Ikkeno' dårligere en Smørvik'n dette, men altså i farger.
Solbrillespeilingene gir jo litt ekstra.

Roar
Pål M. S.
Først, takker for hyggelige ord:-)

Er da et glimrende dobbeltportrett dette, der humøret til objektene smitter. Kledelig friskt i fargene, tøffe speilinger. Her er ikke s/hv noe tema:-)

Når det gjelder portrettering gatelangs, så har en sjelden god tid, og det handler vel litt om og være forberedt. For meg er det viktigste og få fanget litt av personligheten/uttrykkene.
Noe vil nok påstå jeg f.eks burde bruke andre innstillinger enn jeg har gjort i en del tilfeller, men det får nå så være. Bruker endel P innstillingen, og den treffer ganske bra på K3´en.
Arild T.
Her oser det formelig av livsglede og samhold!
Blir glad av slike bilder!

Hilsen Arild
Hans Rich. A.
"Smil til verden og verden smiler tilbake". Flott gladbilde(r). Pluss for speilingene i solbrillene.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Hjertelig takk for alle bidrag her inne, SveinM, Knut, Reiko, Per, Evelyn, Harald, Keshav, Roar Kneppen, Pål, Arild og Hans!

@ Reiko: Med den nye GDPR-lovgivning som trådde i kraft fra i sommer (1. juli?) også her i Norge, og som gjelder i hele Europa, så blir det snart uholdbar å
offentliggjøre bilder av mennesker, så gatebilder er ikke noe å satse på - eller for å si det på en annen måte - man kan komme skikkelig i "heisen" hvis man tar bilde av "feil" person ... jeg går heller tilbake til kjedelige landskaper - de prøver ikke å saksøke fotografen etterpå!
;o)


Mvh,
Walter
Reiko I.
Ja, det der er dessverre litt kinkig egentlig. Jeg tror Fredrikstadbildene dine kunne blitt en fin bok som hadde havnet under mange juletrær i byen, men dessverre er det helt håpløst å skulle innhente tillatelse fra alle avbildede. Men stå på, tiden vil gå og gamle bilder blir nok lettere tilgitt enn dagsferske, så kanskje om noen år...

Rr
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu