Utstyr
  • RICOH IMAGING COMPANY, LTD. PENTAX K-3
  • smc PENTAX-DA 18-135mm F3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR
  • Brennvidde100.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger69
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1093337} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Harald N.
Store kontrastar får fram det viktige i bildet. Må like dette Pål.
Mvh Harald
Avsluttet .
Oi, her var det lyst....Men det er jo nesten sånn det kan føles en sommerdag. Som vanlig har du plukket ut en spennende karakter som beveger seg over den brennhete asfalten. Joda, må like dette jeg også, samtidig som uttrykket utfordrer.
Avsluttet .
Her har vi en nesten ekstrem "high key" - variant av et bymiljø, hvor det skarpe sollyset er utnyttet så langt det er mulig. Jeg tenker at de naturlige variasjonene mellom skygge og skarpt lys fører til at fotografering av bymiljøer på lyse sommerdager er en stor utfordring, da kan det kanskje - som her - være en idé å spille på lag med solen og utnytte det skarpe lyset på denne måten. Bildet kommuniserer for så vidt også at her er det varm sommer, og hadde det ikke vært for butikkskiltet med benevnelsen "sko" kunne man lett følt seg hensatt til sydlige strøk. Jeg oppfatter bildet som kanskje litt dristig, men først og fremst spennende og illustrerende for en varm sommer. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Ser du fortsetter å eksperimentere.
Dette opplever jeg som en slags mellomting mellom vanlig svarthvit og high key.
De bastante svarte feltene ute til venstre trekker lett mye oppmerksomhet da jo svart er vår sterkeste farge.

Roar
Pål M. S.
Takker for kommentarer:-)
Må liksom prøve ut litt. Her var jeg ute etter gjentagelse av sort, som det er mye av på v. side og en tar igjen på hatten.
Ingvald Bright N.
Jeg tenker på den siste cowboy som entrer scenen. Bra dette her . Ingvald
Tor Einar K.
Jeg synes dette fungerer veldig bra i lite format. Skulle du derimot ønske å printe det stort ville du nok moderert deg ed spakene for å hente inn litt informasjon i de lyseste og mørkeste partiene,

Jeg antar du har sett bilder av Daido Morijama på skjerm. Man får et annet inntrykk når man ser dem med god trykkvalitet på papir og i særdeleshet om man ser analoge orginaler.
Der har både høylys og skygger noe stofflighet og tekstur.
Pål M. S.
Takker for kommentare og innspill, Ingvald og Tor Einar:-)
Er stadig på leting, og prøver ut litt forskjellig. Daido har noen fantastiske bilder, og virkelig noe å strekke seg etter. Kunne en bare få til et snev av det han gjør, da har en nådd et godt stykke på veien til å bli en bra fotofgraf.... Skal se litt mer på ham og lignende, og kanskje en kan få til et uttrykk i samme leia.
Men det blir jo å hoppe etter både Wirkola og Kasai....
Aksel N.
Ser hatt-tipp til striper og skygge i lange baner, likevel blir det litt tynt med tanke på innhold for meg. Nysgjerrig på om det hadde endret seg om jeg så det på print.
Pål M. S.
Takker for kommentar og innspill, Aksel:-) Veldig nyttig og få andres syn på bildene. Prøvde egentlig å få "cowboyen", og særlig hatten, isolert fra omgivelsene, men ser der er rom for forbedringer for og få det til å funke helt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu