Sopp
Bildet inngår i albumet Tromsø og omegn - Bilder tatt i og rundt Tromsø.
Utstyr
  • Olympus E-M1 Mark II
  • Olympus 60mm makro
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Annet200 ISO. Frihånd. Focus stacking
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger111
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1094862} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Egon Ø.
Meget fint billede i en teknisk god kvalitet.
Hilsen Egon.
Hans Rich. A.
Flott detaljert soppbilde i fine farger og lys, og med god substans i bakgrunnen. Et lite kryp har du også fått med.
Mvh Hans Richard
Bjørnar P.
To kryp... :)
Arild T.
Her stemmer alt uten å måtte gå inn på detaljer! Imponerende!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Dette var et meget godt makrofoto, hvor soppen er sylskarp sammen med nærmeste vegetasjon, mens bakgrunnen er behagelig myk samtidig som det er meget fint å fornemme soppen i sitt naturlige element. Farvene er som vanlig også av ypperste klasse. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Avsluttet .
Vil bare påpeke at det er tre kryp i bildet. Utover det er det et meget bra bilde.
Ragnar S.
Ser etter kantarell når jeg går i skogen om dagen,. Ser lite av den, men desto mer av slaget du viser oss her. Ren og pen er den, men spiselig ?
Fint lys, og mengder med detaljer.

Mvh Ragnar S
Bjørnar P.
Ragnar: Jeg ville ikke spist den. Den fikk derfor stå etter at jeg hadde fotografert den.
Lasse S.
Flott artsportrett av denne krabaten. Sopp er fascinerende motiver. Bruken av skarphetsområde er perfekt. Jeg er litt usikker på avslutningen nede. Når du velger å ha med den grønne kvasten savner jeg et fundament for soppen. Uten den er et kutt helt greit, men da forsvinner det fine med stilkens "ring"...
Arvid O.
Så skarpt at det blir på grensen til kunstig for meg denne gangen,dessverre.
Arvid.
Roar B.
Et motiv som umiddelbart virker fascinerende, ikke minst pga av klarheten, skarpheten og den store detaljrikdommen. Men etter noen gjentagende studier avtar interessen raskt, oppdager liksom ikke noe mer enn en sopp, som står der alene, ute i skogen. Føler jeg mangler noe i "fortellingen", undringen, dette viktige som gjerne trigger underbevisstheten, gjør at bildet blir levende og slitesterkt. Og ikke som her, lett forvitrer i glansen av et perfekt ytre.
Dette ment også som en kommentar til forumet og den aktuelle diskusjonen om ulike tolkninger av bildets innhold. Som du sikkert skjønner, Bjørnar, trives jeg best i sistnevnte kategori, dvs foretrekker ånd fremfor form.
Roar K.
Med denne kameravinkeølen mistenkes fotografen for å ha vært nede i horisontalen med kamera på bakkenivå.
Bedre closeup av sopp skal man vel lete lenge etter.

Roar
Bjørnar P.
Mange interessante kommentar her, og jeg takker for alle.
Man kan diskutere om et bilde kan oppleves unaturlig ved at det er veldig bra rent teknisk (siden de fleste bilder av den typen ikke er det). For meg var troverdig gjengivelse målet for opptak og etterbehandling, og det mener jeg jeg har oppnådd. Kanskje det er teknikken bak som gjør noen skeptiske? Hadde det vært bedre dersom det samme bildet hadde blitt skapt uten focus stacking?

Angående å trigge undring, så trigger dette bildet undring hos meg. Neppe samme type undring som Roar etterlyser, men mer i form av undring over hvordan naturen har klart å skape noe så vakkert, og undring over at de fleste av oss bare går rett forbi slike motiv uten å kaste et blikk på dem, langt mindre fotografere dem.
Å fotografere soppens "ånd" anser jeg dessverre som utenfor min kompetanse. Jeg holder meg derfor til form, farge, lys og komposisjon. I tillegg er det viktig at jeg har kontroll på hva som er skarpt, og hva som ikke er det.
Jeg lå på bakken da bildet ble tatt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu