Rått parti: Lada Vs Buick
En 1958-modell BUICK Roadmaster svinger inn på Fisketorget under onsdagens "Halden Cruise Night" - og bak den kommer en Lada 1500 (tror jeg)? Rått parti egentlig, for her står 2 forskjellige tanker mot hverandre - Russer mot Amerikaner
Bildet inngår i albumet Biler / Cars - Bilder av kjøretøy som jeg liker å fotografere
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4 G ED
  • Brennvidde165.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1095311} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ole Arne S.
Hehe.. ingen tvil om hvilken bil jeg ville ha valgt her Walter.. Ikke minst med tanke på om man sammenligner verdien på disse to veteranene...

mvh
Ole Arne
Tor Einar K.
Denne Lada'n er nok en av de siste som kom med gammelt karosseri, pga grillen ble den solgt med dette slagordet: "Er det en Mercedes. Nei det er en Lada".
Min far eid en slik og hadde nok blitt litt fornærmet over at du har fokusert så ensidig på amerikaneren.-)
Per L.
Noen liker dattera og andre liker mora, heter det! Men her foretrekker jeg så absolutt amerikaneren! Godt, veleksponert bilde av veteranene! Mvh Per
Robert L. S.
Flott tatt bilde med fin skarphet på Buick` en. Fint at du også fikk med Ladaen. Ikke ofte du ser denne.
Mvh.
Robert
Roar K.
Hvorvidt Buicken anses som amerikanernes flaggskip på bilfronten skal jeg ikke ha uttalt meg om for til det strekker ikke mine kunnskaper til.
Men Lada var nok ikke russernes beste kort - en kopi av Fiat som den vel var.
Jeg kjørte selv Lada som trafikkbefal i Sporveien i Oslo noen ganger ropte bingo hver gang jeg greide å treffe 3. giret i grauten av ei girkasse.
Russernes flaggskip var vel Volga som i mange år også gikk som drosje i Oslo husker jeg. Nydelig fjæring der man satt og duvet opp og ned.
Men ville nok satt penga mine på amerikaner'n her selv om Lada'n ser svært så velholdt ut.

Roar
Avsluttet .
Ja, her var det ytterligheter som møtes, jeg tenker at de to kjøretøyene.på en måte, kan oppfattes som symboler på to, jeg hadde nær sagt like mislykkede, stormakter. Uansett hva slags tanker man gjør seg, er det en utmerket dokumentasjon av en spennende scene, godt observert og godt fanget i farten. Her er ellers utmerket skarphet og behandling av lys og farver. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Kjell S.
Flott «actionbilde» som er spekket med assosiasjoner. Kunne glidd rett inn i en spionfilm fra den forrige kalde krigen. Sikkert bra for både det politiske- og det miljømessige landskapet at begge disse doningene tilbringer mest tid i garasjen.
Walter S.
Takk for kommentar, Ole Arne, Tor Einar, Per, Robert, Roer Kneppen, Kjell Øyvind og Kjell!

@ Tor Einar: Ja, kjenne litt til Lada, jeg også. Svigerfaren min hadde en 1500 stasjonsvogn, på en tid da det var Lada-feber i Norge. Eieren av denne her kontaktet meg for å rette årstall til 1986 og motorstørrelsen til 1600cc

@ Roar Kneppen: Volga var nok "stjernebilen" i USSR, forbehold partivennlige pamper, mens Lada var folkebilen som "alle" kunne kjøpe, og var basert på Fiat 124. Hele inventaret til Fiat 124-fabrikken ble fraktet til Russland og så satte russerne (eller Sovjeterne) i gang produksjon.

@ Kjell Øyvind: Du har nok satt riktig navn på de to stormaktene som er representert i dette bilde - ingen av diss ble noe særlig vellykket!

Mvh,
Walter
Ragnar S.
USA, det moderne og det eventyrlige. Lada bare et nødvendig fremkomstmiddel. Slik så jeg på det på denne tiden. Her får du fram kontrasten/essensen på/i en slik tankegang.

Mvh Ragnar s
Walter S.
Ja, jeg også følger din tankegang når det gjelder biler, Ragnar - takk for din kommentar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu