Norgesromanse
Innerdalen viser seg fra en sjeldent vindstille side mellom nedbør, på sen høst like før temperaturen bringer snøen ned på de vakre høsttonene.
Jeg har prøvde flere ganger å få lys og skyer på en spesiell måte, og det har blitt en del blindturer. En vakker, søvnløs dag gikk det! Det finnes så uendelig alternativer for framing, et av de med treet på steinen mot himmelbakgrunn for bedre kontrast. Endte med å prøve pose og sekk. Innspirert av Hans og Gudes nasjonalromantiske malerier.
Utstyr
  • HASSELBLAD L1D-20C
  • 28.0 mm f/2.8
  • Brennvidde10.3mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetBildet ble tatt fra luften da det ikke finnes noe underlag. Alt i naturlig lys og raw. Måtte undereksponere ørlitegranne for å beholde skydetaljer. Lensflaren forringet kvaliteten noe på høyre side.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1095544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Arvid O.
Lekkert landskapsbilde med god komposisjon,fint lys og god skarphet.
Og ikke minst troverdige farger...
Arvid.
Gunnar F.
Slutter meg til Arvids gode kommentar.
Mvh Gunnar
Per L.
Ja, det er mye her som minner om de gamle mesternes måte å male landskapsbilder! Du har i grunnen fått med det hele - vann, vegetasjon, fjell, tåke, snø og ikke minst et fabelaktig lys! Eksponering, komposisjon og farger er meget bra. På min skjerm framstår bildet noe mørkt, så kanskje en anelse letting i skyggepartiene - smakssak! Mvh Per
Hans Rich. A.
Hiver meg på Per sin kommentar.
Mvh Hans Richard
Per-Arne L.
Jeg likte dette bilde godt, litt mørkt vill nok jeg si også, ikke så mye bare et par knep lysere hadde vært fint. Ellers et flott bilde
Sverre M.
Tusen takk til dere for tilbakemeldingene. Nivåjustering er særlig vanskelig da en sliter mellom teknisk og følelsesbaserte valg, og jeg ser at fotografiet kanskje ble noe mørkt. Av nysgjerrighet plasserte jeg et kjent avfotografert maleri av Hans Gude ved siden for å sammenlikne nå i etterkant, og ser at skyggenivå og generell luminans framstår svært likt. Et avfotografert maleri er dog ikke en målestokk, så jeg prøver en lysere versjon uansett.

Takker så mye! Sverre.
Jostein S.
Hei
Meget VAKKERT
Fin dramatikk i komposisjonen
Flott dybde i bildet
Vidar S.
Du verden Sverre!
Dette må være det mest fantastiske landskapsbilde noensinne, i alle fall så langt:-)

Fantastisk bra plassering og timing, dette er jo helt vilt! Ser utfordringene med flare og lys, men du har jo mesterlig fått dette bildet i land Sverre. Utrolig bra!

Bare det å se denne komposisjonen er godt gjort.

Det er dramatikk i bildet, når jeg ser og leser dette, starter jeg med himmel og skyene, det gjør jeg ikke ofte Sverre, for meg er dette hemmeligheten i et godt bilde ligger. Du har klart med "Veggene" fjellsiden til høyre, å lede oss innover. så leses bakgrunnen, skyene som klenger seg til fjelltoppene først.
Ergo - Mye bevegelse og dramatikk i bildet.

Den aller største prestasjonen din er å være der på tiden, timingen din er jo her fantastisk. Har ikke superlativer nok. Tusen takk for at du deler dette med oss.

Med aller beste hilsen
Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu