Et upolert bilde av en herlig naturlig amerikansk dame tatt hjemme på stuegulvet mitt.

Bildet er lagt ut i forbindelse med en diskusjon på forumet. Jeg ønsker både kommentar på bildet som sådan og at folk beveger seg mer aktivt mellom både forum og bildekritikk.

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=8065...amp;kat=42
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger459
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1095783} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Pål M. S.
Nå er jeg på syltynn is...
Kunne gitt en flåsete bemerkning om å la gresset gro, men skal prøve en tolkning på det jeg ser med bildet.

På en måte ser det ut som ut beskytter seg mot noe, og kanskje vrir seg vekk. Hva det skulle være, for være opp til fantasien.
På den annen side, kan det se ut som hun hviler i sin egen sensuelle velvære.
Med andre ord, fritt frem for tolkninger.

Teknisk legger jeg merke til et virkningsfullt lys, i en bra komp, med kledelig s/hv. Liker det enkle naturlige uttrykket.

Modellen er naturlig på den måten at hun lar naturen gå sin gang, og ganske så modig å vise seg slik, særlig med tanke på idealer.

Et forsøk på bildekritikk, etter en "fattig" manns evner...eller mangel på slike i forhold til denne type bilder.
Henrik L.
Interessant er hva Du Tor Einar viser til og kommentrer i forumet og her er det 107 som har klikket på bildet. De har smugtittet uten å legge igjen spor av kommentarer. Bildet bryter med konvensjonene ved at modellen er med naturlig hårvekst i skritt og ben. Normalen nå er "nypolert". Da kommer du inn til det som kan provosere, samtidig med at modellen forøvrig delvis dekker sin egen nakenhet. Da blir det lite spekulativt i bildet.
Bra innspill forumet.
mvh
Henrik L'orange
Tor Einar K.
Tusen takk for tilbakemelding Pål.
Som forventet er det hittil blitt mange visninger men få tilbakemeldinger på dette bildet. Selv om diskusjonen på forumet etterlyser upolerte aktbilder virker det som usikkerheten råder når det presenteres som her. Da blir det taust som graven. Vanlige klisjeer som 'estetisk nytelse' og så videre uteblir.

Hadde bildet blitt lagt ut av andre enn meg kunne jeg fort gjort avgitt en drepende kritikk:
"Lyssettingen er svært uheldig da den fremhever damens private kroppsdeler istedenfor hennes nydelige ansikt. Poseringen er heller ikke særlig flatterende da den gir henne store hender og føtter. Enda bra vi ble spart for halvåpen munn og soveromsøyne"

Bildet er lagt inn som et debattinnlegg og jeg hører gjerne flere meninger:_)
Tor Einar K.
Takk Henrik, du kommenterte mens jeg skrev svar til Pål. Flott å høre meningene dine.
Terje K.
Jeg hører så tydelig hun sier "- jeg vil bare være meg, jeg".

Og det var iallfall mer enn nok for å være med på å lage et flott fotografi :)
Børre M.
Jeg finer det vanskelig å bli provosert av dette ref. Henrik sin kommentar. Det er uvant fordi slike fremstillinger så å si ikke forekommer, fordi det strider imot et ideal som har vokst seg frem. Skjønnhetsidealer har forekommet til alle tider og i alle kulturer og har slett ikke vært til kvinners beste. Snørte føtter i Kina, stramme korsetter i Europa…i stammekulturer forekommer, sett med våre øyne, de underligste ting som fysisk deformerer kroppen - for skjønnhetens skyld. Hårfjerning har man holdt på med siden antikken. Vi lever imidlertid i en tid som er visuelt seksualisert og som har fremelsket den nakne rene kvinnekroppen. Hårfjerning i vår kulturtradisjon dukket opp med nylonstrømpene med eksponering av elegante ben og markedsføring rundt disse. Ettersom kvinner har blitt mer og mer avkledd har fjerning av kjønnshår fulgt etter, så kan man lese at menn også etter hvert har tatt etter med fjerning av både kropps- og kjønnshår. Det er en gjengs oppfatning at det feminine utrykk har sterkere tilknytning til skjønnhet, renhet og uskyldighet, mens det maskuline representerer kraft, besluttsomhet og makt, sånn sett er det er vel ikke å undres over hvem som driver frem disse idealene. Så er det noen som protesterer, som ønsker å være naturlig og ikke føye seg etter konstruerte idealer, flott! Fjerning av hår blir uansett bagateller når man vender blikket mot plastikkirurgien, men kreftene bak er de samme.
Om jeg liker bildet er jeg mer usikker på. Nakenheten rett mot parketten blir røff på en billig måte. Modellen dekker seg, men det er veldig illusorisk gitt den totale eksponeringen, sånn sett blir bildet for meg en illustrasjon til et debattinnlegg, som du selv sier Tor Einar. Skulle gjerne sett denne modellen fotografert og presentert på samme sobre måte som i dine øvrige aktfotos.
Børre
Tor Einar K.
Terje
Tusen takk for en kommentar som står godt til damens vesen. Jeg er spesielt glad for at du tok deg tid til bildet mitt da du har vært her like lenge som meg og sjelden har blitt trigget til å kommentere.

Børre
Takk for dine betraktninger. Jeg deler nok dine meninger og som fotograf ser jeg gjerne at det er flere naturlig behårede modeller da de er anstendig tildekket uten å måtte knippe sammen lårene som om de skulle være forferdelig tissetrengt.

Både denne damen og de andre jeg har møtt i samme krets promoterer naturlig utseende og en frigjort livsstil. Herlige bohemer alle sammen. Det har derfor blitt både tradisjonelle 'pene' bilder og noen som er ment å provosere litt. Jeg legger nok ut flere litt spredt senere da jeg helst vil ha mest mulig spontane tilbakemeldinger.
Avsluttet .
Var vel ikke helt dette jeg så for meg med tanke på naturlige modeller, men det er da et element her som faller innunder det.
Du nevner i tråden at der er noen som gjerne vil vise seg frem, av en eller annen grunn. Kan ikke fri meg for tanken at det kan være et snev av dette med denne modellen også. Godt mulig det er en slags protest også, mot det barberte idealet.
Selve bildet er nok tatt slik at det fremhever det hun og du som fotograf vil vise, nemlig fritt voksende hår, et stykke unna idealet nå om dagen. Lyset er satt, kompen likeså, nettopp for at vi som betraktere skal legge merke til dette.
SveinM M.
Et annerledes og upolert uttrykk! Skiller seg fort ut i mengden av "perfekte/velpolerte" kropper som oftest sees i slike bilder. Har ikke noe i mot slike "ekte" framvisninger, men må vel innrømme at rent estetisk så fenges jeg vel mer av portrettbilder "innenfor den ordinære rammen".
Grei framvisning, og egentlig litt befriende, også! :)
Tor Einar K.
Martin
De aller fleste som jobber foran kamera enten det er foto, tv eller film vil gjerne vise seg frem. Damen er komfortabel med den hun er og viste på alle måter at hun prøvde å få frem best mulige bilder av seg selv. Denne ettermiddagen brukte vi flere settinger med lys fra forskjellige vinduer i stuen min. Jeg har dog på noen av bildene sett muligheten for å fremheve særegenheter slik jeg gjør med alle jeg fotograferer, enten det er bestemor på Toten eller Playmate fra Roma.

Damen er ikke redd for å protestere mot etablerte normer, noe hun gjør gjennom både blogg og bilder.
Derfor ble noen studiobilder på et senere tidspunkt gjort nettopp med dette for øye.

Jeg legger nå ut et par mer moderate bilder som jeg tror vil passe inn under både naturlig kropp og naturlig posering. Jeg skal innrømme at dette bildet ble lagt ut i håp om at folk skulle engasjere seg i tråden din
Tor Einar K.
Svein
Takk for kommentar. Glad for at du setter ekte i hermetegn. Et bilde kan aldri bli ekte eller objektivt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu