Helt naturlig?
Forhåpentligvis både naturlig modell, posering og pyntelig setting. Bildet er cropet og lys og kontrast er justert .
Ikke noe tullball med PS og retursjering her
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-10-08 12:39:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-10-08 12:42:02
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1095820} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
SveinM M.
Her velger jeg meg nok V3, som er rent ut sagt vakkert! Fikk litt "gåsehud-følelse" for den! :)

De andre to versjoner er greie nok de , og bra fotoarbeid der også!
SveinM M.
Ps!
For enkelte er nok dette helt naturlig, men kanskje ikke for alle... ;)
Tor Einar K.
Tusen takk SveinM. Det kunne muligens vært med mer av hodet i V3 men da må det fikles litt med PS for å fjerne litt vinduskarm bak nakken og sette inn litt tujahekk istedenfor . Datteren min er den som innehar ekspertisen på slikt og hun er ikke tilgjengelig i dag.
Walter S.
Versjon #2 forekommer meg som "helt naturlig" (morgenstrekk?) i positur, lys og ikke minst nakenhet i ens egen private sfære - noe du har fanget på en solid måte her og du har utnyttet naturlig sollys meget godt. Både V1 og V2 har en suveren lyssetting, med høylys, reflekterende lys og strølys.

- Når jeg setter "helt naturlig" i hermetegn så mener jeg bare at armenes positur selvfølgelig er noe overdreven og aksentuert.

V3 har et kunstnerisk tilnærming til akt, og viser en interessant side av studie med lys.

V1 er i samme klasse som V2, men tredobbel linjer i kvinnens ansikt p.g.a. 3-lags isolerglass forstyrrer litt.

Mvh,
Walter

P.S.: Sånn ja. Det var vanskelig å skrive noe om. Dette er nok første gang jeg har turt å kommentere, og ha en mening om, en akt-serie ... mest fordi dette er totalt fremmed for meg - i fotosammenheng. Selve nakenhet har jeg et naturlig forhold til, fordi jeg har studert tegning og maling i mange år og Croquis-tegning har vært en naturlig del av det.
Tor Einar K.
Takk Walter for at du tok deg tid til å kommentere. Ekstra gledelig da jeg hadde glemt at du hadde bakgrunn fra tegning og maling og ikke hadde ventet særlig interesse for denne type bilder da du gjør mer bymiljøer.

Jeg mottar gjerne kommentarer som gir litt motstand da jeg forhåpentlig vis lærer mer av det.
Tore B.
Likte dette aktbildet godt, det har en god atmosfære og en naturlighet over seg som appellerer til meg. Likte best originalen, synes det var spennende og veldig fint med refleksjonen i vinduet som viser ansiktet. Dette bildet har mye av det aktbilder flest mangler etter min mening, nemlig personlighet og atmosfære og god bruk av naturlig lys.
Tor Einar K.
Takk for kommentar Tore.
Med atmosfære mener du kanskje velbrukt bygningsmasse. Jeg bor i et av Lillestrøms eldste hus og en bekjent kaller det byens mest sentrale rønne.
Jeg er lurer blant annet på om diverse sprekker og skavanker burde fjernes.
Øystein N.
Alle 3 er flotte, stilige, vakre og naturlige. Jeg liker denne stilen mye bedre enn den vanlige aktfotostilen, med en superstrigla modell i en unaturlig poserende stilling i en vinduskarm eller en annen unaturlig lokasjon, som vi ser i de fleste monokromkonkurranser.
Tore B.
Jeg la merke til at det var litt malingflass på døra, og et par gliper på veggen, men det synes jeg bare bidro til atmosfæren. Det trenger ikke være så perfekt, da blir det ofte tilgjort og kjedelig.
Tor Einar K.
Øystein
Takk for kommentar. Det du beskriver er typisk for konkurransebilder og gjerne det som inspirerer oss som prøver å knote sammen et bilde på et mye lavere nivå. Jeg har prøvd meg litt på fotografering av dansere og muligens derfor reagerer jeg ikke i særlig grad på ekstreme poseringer. Hva jeg derimot reagerer på er at det er utelukkende kvinner som gjerne står opp ned i kasser med bein og armer til alle kanter. Mens de få mannlige modellene fortsatt slipper unna med å stramme brystkassa og se ut som en gresk statue mens de nærmest panisk skjuler stasen.
Tor Einar K.
Tore
Fint å høre. Jeg har etterhvert merket meg at fotografer som Irving Penn lot bildene gå utenfor bakgrunnene han brukte på portretter og til tider har han småskrot liggende her og der. Det gjør at panikken for å rydde opp ikke er like fremtredende som før.
Avsluttet .
Morgenstund.
Synes nok at versjon 1 virker mest naturlig, i forhold til positur, og med et fint uttrykk.
Versjon 2 blir mer tilgjort, om du skjønner hva jeg mener.
Versjon 3 havner vel litt i kunstsjangeren, og absolutt severdig.
Når jeg sier mangfold/naturlig, har jeg flere tanker i hodet. Går både på utseende, alder og settinger.
Kanskje slike bilder av tante Olga på Toten....
Roar K.
Kanskje ditt beste i sjangeren du har presentert hittil. men det blir vel en subjektiv mening?
Holder en knapp eller tre på V1 hvis jeg MÅ velge.

Roar
Tor Einar K.
Martin
Takk for at du følger opp.
Når vi først diskuterer hva som er naturlig og posering vil jeg trekke frem følgende. De fleste som lager bilder vil gjerne få til noe som oppfattes som interessant eller vakkert. Til det har vi en del velkjente verktøy som dominerende masse, s-kurver, diagonaler, trekanter , negativt rom osv.
På bilder som blir tatt av flinke fotografer ser vi ofte at konfirmanter sitter eller står lent med albuene på toppen av et gjerde med det ene kneet bøyd med fotbladet opp på siden av gjerdet. Dette er gjort for å få spinkel ungdom til å fylle bildeflaten på en mer tiltalende måte. Hadde gutteslampene stått naturlig med jamsides nedslag og slappe armer ville man fått en blantstrek og mye tomrom i bilderammen.
Tor Einar K.
Hvorfor velge Roar? Mye kjekkere å si ja takk til alt sammen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu