Gammel Buick og nye barnevogner
... har stevnemøte på Fisketorget i Halden, hjemstedet for Østfolds største (og beste) Amcar klubb - med "Halden Cruise Night" hver onsdag ettermiddag i sommerhalvåret (juni til september). 1951 Buick Roadmaster svingte litt for rask inn på plassen, så fronten på bilen er ikke helt 100% skarpt - barnevognene gikk det bedre med ... mødrene bak "rattet" på barnevogner er også Amcar-medlemmer og hører til miljøet her, men har midlertidig byttet ut sin Chevrolet'er med "Simo Special Convertible".
Bildet inngår i albumet Biler / Cars - Bilder av kjøretøy som jeg liker å fotografere
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-10-16 18:45:03
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/240s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1096325} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per L.
Utvilsomt en stilig bil! Det blir jo en stor kontrast til barnevognene i originalen. Men alt til sitt bruk - en må jo sikre rekrutteringen også. Jeg tror det blir V2 som vinner denne gangen. Stilren i fin diagonal med god skarphet og naturlige farger! Mvh Per
Avsluttet .
Jeg ser en stor fare med dine bilder av storslagne amerikanske bilder, Walter, man kan som betrakter lett komme til å fokusere for mye på bilen og for lite på bildet, og det er ikke rettferdig. En ting her er selvsagt at bilen er praktfull ut fra sin tids målestokk, jeg som er opptatt av miljø, glemmer rent hvilke håpløse bensinslukere og forurensere disse digre bilene er. En annen ting, og det er viktigere, er at bildene er så bra, her er utmerket gjengivelse av bilene, med utmerkede komposisjoner og fin gjengivelse av lys, farver og detaljer. Jeg synes også sammenstillingen med barnevognene er artig. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takker begge to - Per og Kjell Øyvind - for kommentar til Buick Vs Simo Special.

@ Per: Ja, rekrutteringen er sikret, ser det ut som!
;o)

@ Kjell Øyvind: Akkurat miljø-aspektet taler jo ikke akkurat FOR disse bilene, men så er de heller ikke "bruksbiler" som er på veien hver dag. Alle disse bileiere har moderne biler (med katalysator, etc.) som de bruker til daglig - mens "øyenstenen" deres står i en garasje, bare for å bli kjørt frem til spesielle plasser hvor de møtes, én gang i uken. Men, som du sier, vi er en foto-side og skal ikke se så mye på objektene, men på bildet som sådan.

Takker igjen for fyldig og seriøs kommentar og tanker!

Mvh,
Walter

P.S.: Bare for å ha sagt det en gang til - jeg har ingen slik Amerikaner, men en liten Skoda Fabia 2013-modell - men, synes at "mine ungdommens årsmodeller" (1948 frem til 1959) fra USA er lekre å se på og har en viss eleganse - og det er derfor jeg fotograferer de!
Harald N.
Snakkar om dollarglis; originalen gliser iallefall.
Barnevognene på plass.
Mvh Harald
Robert L. S.
Stilige bilder av Buicken. Også jeg synes V2 er flottest her. Originalen er også fin med kontrasten til barnevognene. Enig om at disse årgangene tar kaka pga. linjene.
Mvh.
Robert
Walter S.
Takk, også til Harald og Robert, for tanker i kommentar!

Mvh,
Walter
Hans Rich. A.
Ja, det er i barnevogna det starter, før det, for noen, ender opp bak rattet i en lekker Buick. Her kan både bileier og fotograf være fornøyd.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk for dine tanker om bildet, Hans! Setter pris på det. Det er akkurat det som slår meg hver gang jeg er i Halden - de har et slik flott samhold på tvers av generasjonene, og virker inkluderende.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu