Nordlys over Þingvellir
Þingvellir var fra 930 til 1798 møtested for Alltinget på Island, og det området ble også brukt som domstol. I tillegg møtes den amerikanske og den europeiske kontinentalplaten her, og danner en dal.
Jeg er usikker, derfor legger jeg det ut her for tilbakemeldinger fra dere kyndige fotografer! Er det veldig åpenbart at det er manipulert?
Bildet inngår i albumet Island - Bilder fra oktober 2014
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-11-05 13:57:10
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Fujifilm XQ2
  • -
  • Brennvidde6mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHer er et nattbilde av nordlys satt sammen med et dagbilde av Þingvellir for å danne et mer interessant bilde. Har laget en form for refleksjon i elvene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1096980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Bjørn Eirik B. H.
Flott motiv og bra komponert synes jeg. Silfra i Þingvellir er til dags dato en av de fineste plassene jeg har dykket!

Jeg synes forgrunn og bakgrunn ikke matcher. Om du ser på fjellpartiet så er det en unaturlig overgang i til himmelen etter min mening.
Dette kunne vært forbedret ved å endre på curves, (Rød, Grønn og Blå kanal for seg), levels og hvitbalanse. Det finnes eksempelvis mange videoer på youtube om dette. Det er der jeg har det fra, og er ingen mester selv!:)
Bjørn Eirik B. H.
Mener altså de nevnte endringer på kun forgrunnen, og ikke hele bildet. For å få forgrunnen til å matche bakgrunnen blir vel riktigere å si
Rakel S.
Tusen takk for feedback Bjørn! Jeg var litt usikker på komposisjon og dimensjonering. Det originale nordlys-bildet er tatt over en flat slette fra bakkeplan, så jeg valgte å kun bruke den øverste delen av nordlys-bildet på denne komposisjonen.

Når det gjelder dårlig matching så er dette noe jeg har slitt med. Med det blotte øyet ville forgrunnen være bekmørk om bildene var tatt sammen, og jeg er derfor veldig usikker på nivået av lys og farge på forgrunnen, og ikke minst hvitbalansen. Spesielt snøen på fjelltoppene er jeg usikker på; skal den være lys eller mørk, kritthvit eller ha et hint av grønn? Jeg skal jobbe med RGB separat med curves, det var et godt forslag! Har i grunnen aldri gjort det før, og må lære mer om det :)

Håper på å få lagt ut en forbedret versjon før helgen :) Det tar litt tid fordi jeg har byttet til Affinity Photo og det er ganske ulikt Photoshop. Kan forøvrig anbefale Affinity fordi det er like funksjonelt og koster 550 kr til odel og eie!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu