Aamodt Bru - 6 degrees of separation
Dette er bilde 3 i en serie på 6 bilder som jeg har tatt i høst hver søndag fra 23. september til 28. oktober. Hadde en tanke om å dokumentere høstens utvikling med tanke på farger og lys spesielt. Jeg legger ved de andre bildene som versjoner i kronologisk rekkefølge.
Fornøyd med serien. Forsøkt å få rimelig likt utsnitt på alle bildene (det ble noen forsøk). Oppdaget underveis at autofokus varierte i treffsikerhet og har tatt lærdom i at manuell fokus fungerte bedre for meg i slike situasjoner. som dette.

Har også her eksportert bilder fra LR med setting 2048 long edge og Limit FIle Size til 650k. Hva bruker folk på resolution?
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2018-11-01 21:31:26
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2018-11-01 21:31:56
  Versjon #3
 • Lagt inn: 2018-11-01 21:32:34
  Versjon #4
 • Lagt inn: 2018-11-01 21:33:00
  Versjon #5
 • Lagt inn: 2018-11-01 21:33:23
  Versjon #6
Utstyr
 • Nikon D7100
 • Tokina AT-X 11-20mm F2.8 PRO DX
 • Brennvidde13.0mm
 • Blenderf/4.5
 • Lukker1/25s
 • Nei
 • AnnetHåndholdt.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1097142} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Per L.
Flott, veleksponert serie hvor en tydelig ser hvordan vegetasjonen endrer seg utover høsten. Motivet er jo vakkert med gode diagonaler, bro, flott vannspeil og en liten foss - det hele omkranset av nydelig vegetasjon. Jeg liker best V4 hvor høstens fargeprakt kommer best fram Mvh Per
Asbjørn H.
Takker så meget Per. Jeg er nok enig med deg i at versjon 4 er flottest mtp fargeprakt. Når høsten er slik synes jeg det er den fineste årstiden.

Mvh Asbjørn
Roar K.
Bladde meg bakover i arkivet og fant at det er 9 år siden jeg turte å gå ut i den posisjonen du har eksponert fra her, men da mest konsentrert om selve fossen i nærbilde. Nå ville jeg nok på ustødige poliobein og med dårlig balanse ha havna i Øvre foss som den jo heter.
Men høstbilder fra området i år har det jo blitt eksponert fra rullestol. Bor jo bare et par tre lange steinkast fra kjedebroa som det visstnok bare skal være to igjen av i Norge og som i sin tid havnet akkurat her fordi den skulle knyttes til Teknisk museum som skulle ligge i Seilduksgata, men som istedenfor havnet på Etterstad der det lå i mange år før det til store protester fra lokalbefolkningen på Kjelsås ble flyttet dit hvor det nå kanskje mer er en berikelse for området.
Kamerainnstillinger er for meg mindre interessant da jeg etterhvert sluttet å skru på tidlig -80 tall da man jo måtte stille inn alt lenge før autofokus dukket opp som noe av det første. Når man endelig var ferdig med å skru hadde motivet gått sin vei.
Jeg knipser i RAW instilt på P og lar kamera gjøre resten før selve jobben starter i redigeringen som går i to omganger - først i full RAW størrelse som lagres før fase to starter med å øke oppløsning fra 300 til !000 og størrelsen settes ned til maks 850 i høyde eller hvis bredden da overstiger 1650 settes til 1650 i bredde. Noen ganger er bildet da allerede ferdigredigert eller det blir litt ekstra finpuss før jeg får det slik jeg vil ha det - IKKE for å tilfredstille slik andre vil ha det. Men andres kommentarer er likevel viktig under forutsetning av al de er begrunnet så man kan forstå hvorfor ting kritiseres og gjerne med til forslag til forbedringer.
Man blir jo aldri utlært.
Ikke alle - og da spesielt naturfotografr er ikke begeistret for kloneverktøyet. Hvor du befinner deg her vet jeg ikke, men nevner at jeg ville klonet litt oppunder bildekant i de tre siste versjonene.
Nevner også et par mm kutt til venstre i siste versjon for å fjerne en liten kvist paralelt med ramma nede mot hjørnet da diagonalkvisten som kommer ut bør komme rent ut fra ramma og kanskje også øke spenningen der?
Bare pirk, men det er jo alltid author som bestemmer så kommentator gir bare forslag til utprøving eller ignorering.

Roar
Asbjørn H.
Takker så meget Roar for konstruktive kommentarer.

Interessant historikk på den broen der. Enig i at det er en berikelse for området. Jeg skyter også RAW, men bruker Apperture modus for det meste. M brukes når det kommer til nattbilder og nordlys. Det er vel de modusene jeg tyr mest til.

Utlært blir man jo aldri - og det hadde jo egentlig vært litt kjedelig. Forsto det slik på en cinematograf en gang at man jo godt kan ta et standpunkt til hvordan man vil ta et bilde, men det er jo som regel flere måter å skape et bilde/tolke en situasjon på. Jeg sitter i alle fall ikke på fasiten.

Ser poenget ditt med kloneverktøy. Prøver nok å bruke det minst mulig selv, men er ikke kategorisk. På de bildene jeg har postet her kunne nok litt rydding gjort seg der du påpeker dette - gode forslag. Det jeg tenkte når jeg tok bildene var så enkelt som at de 5 siste skulle ligne det første. Således ble det utsnittet som var viktigst i denne serien. Jeg tok en god del bilder og har nok noen der kvistene i toppen bl.a. så bedre ut, men da ble utsnittet for forskjellig fra opprinnelsen til serien. Satt lenge for å finne 6 nogenlunde like bilder kan du tro.

Får ta turen når snøen legger seg også, men får passe på så jeg ikke havner i fossen.

Mvh Asbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu