Kvelden faller på (2 x 2 bilder)
Gatebilder på en ny måte - og som Frode H. her ved siden av skriver, er desember tid for eksperimentering og flere timer foran PC-skjermen enn bak kamera-søkeren. Har anskaffet årets Julegave til meg selv (ja, bare 349,- kr) en slik ROLLEI Lensball og prøver ut, sammen med XF16mm som har en nærgrense på 15,5 cm.
Spørsmålet er - skal bildet vises slik fotografen ser det i sin søker, eller snu bildet opp-ned, slik at motivet inne i kulen kommer på rett kjøl? Sender spørsmålet videre ... men, problemet er større enn så, fordi bildet ved å snu det, plutselig får en annen komposisjon og tyngden forskyver seg. Skal legge ut begge bildene i opp-ned versjon også, som V3 og V4.
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-12-14 12:15:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-12-14 12:44:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2018-12-14 12:45:07
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1098983} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørnar F.
Wow. Dette var rått! Særlig 1,2,4.
Per L.
Man blir aldri for gammel til å leke, så slik sett er det nok gøy å ta slike bilder! Men for meg som med mer eller mindre hell streber etter å gjengi virkeligheten slik jeg ser og opplever den blir dette bare en kuriositet! Mvh Per
Keshav N.
Dette var en ny vri på gatebilder Walter. Syns V3 og 4 var best her.
mvh Keshav
Avsluttet .
Følger spent med her, for jeg lurer på de samme tingene. Personlig foretrekker jeg å se disse bildene med motivet riktig vei i kulen, altså V3 og V4.Men det er ikke sikkert det er en regel som gjelder alltid.
Walter S.
Da var det ikke noen meninger om opp-ned eller ned-opp, nei ...

Men dere som har kommentert, Bjørnar, Per, Keshav og Evelyn, skal ha takk for det!

Mvh,
Walter
Lasse B.
Morsom sak det der Walter. Jeg synes originalen er er best. Håper det blir en ROLLEI Lensball på meg også til jul. Dette så morsomt ut :)
Walter S.
Takk for den, Lasse!
Ja, originalen er jo den jeg ser i søkeren, så det er mest naturlig, selv om selve bilde inni kulen er opp-ned.

Når det gjelder denne Lens Ball, så har JP den i 2 størrelser - 60mm og 90mm i diameter. Kjøpte først 60mm, men fant fort ut at den var for liten, den passer vel best for mobilkamera.

Man kommer jo ikke nærmere enn 16cm (av de objektivene jeg har, som fokuserer på så kort avstand) med min XF16mm (XF14mm = 18mm), og da blir det mye "død plass" rundt. Kjøpte så LB 90mm og den er passe stor, men den er tung å bære ...
Uansett, det er moro å finne på noe nytt!

Mvh,
Walter

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu