Juletre opp-ned
blir det når man seg verden gjennom en krystallkule (Rollei Lens Ball 90mm). Tatt inne på Torvbyen kjøpesenter. Av hensyn til Harald og Evelyn sitt forslag legger jeg ut denne her (Versjon#5) etter deres ønsker - Men, jeg liker den ikke - det blir på en måte "feil" (for meg) ... dessuten krever nå komposisjon og forskyvningen av "tyngdepunktet" et annet format - dessuten mister den litt av sin sjarm fra V1
Bildet inngår i albumet Glansbilder - Bilder som bare jeg liker ...sterke farger, kontrast og med høy "glansbilde"-faktor!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-12-25 07:51:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-12-25 07:52:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2018-12-25 10:11:49
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2018-12-25 19:00:35
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2018-12-27 07:59:19
    Versjon #6
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/1700s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099326} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Keshav N.
De ser veldig veldig fine ut på bilder disse kulene, ser t de selges overalt, men jeg tror jeg har mer enn nok med å holde styr på kameraet en stund til selv om det er fristende å prøve.
mvh Keshav
Geir K.
Artige bilder med disse kulene. Får teste ut disse jeg også. Blir og bestille meg en de nærmeste dagene.
Usikker på om jeg er stødig nok på hånda til og få skarpe bilder, med og holde kula i ene hånda og kamera i den andre. :-)

Geir
Morten E.
Fotografi handler om å være kreativ, og det er du her. Hadde enda til gode å se et juletre eksponert på denne måten, før jeg så dette.

Godt tenkt og løst.
Walter S.
Det går greit, Geir - så lenge du har et kamera som er lett nok og som du kan betjene med én hånd, og objektivet ikke er for tungt. Så bør du bruke et objektiv (helst vidvinkel) som har en så kort nærgrense som mulig. Alternativet er å sette fra deg kula et sted (hvor det er plant underlag) og fokusere på den måten.

Mitt objektiv her (XF16mm f/1.4) har en nærgrense på litt under 16cm, så jeg kommer rimelig godt innpå kula. Bruk single-point fokus (midterste fokuspunkt) og stor blenderåpning (her har jeg brukt f/1.8) - for å få kontroll på DOF'en.

Lykke til!

Begge dere to, både Keshav og Geir, skal ha takk for at dere kommentere så tidlig på en helligdag!
;o)

Mvh,
Walter
Harald N.
God jul Walter!
Fin serie med opp ned juletre. Kan ønske meg ein snudd versjon med treet rett veg.
Mvh Harald
Avsluttet .
Her var det mye eleganse, i fire litt ulike varianter. Kreativt og utmerket gjennomført tenker jeg umiddelbart her. Dessuten gir det rom for litt tankespinn og fantasi på nær sagt surrealistiske prinsipper. hva er virkelighet? Hva er opp og hva er ned? Og er vi nær sagt villige til å "stå på hode" for å skape julestemning, eller som her, julesalg og stor omsetning? Skikkelig bra. vennlig hilsen Kjell Øyvinde
Avsluttet .
Her var mye flott! Jeg kunne godt tenkt meg å se en av dem andre veien. Men du har kanskje prøvd og funnet at den rette veien var best?
Harald N.
Takk for at du snudde treet, men eg endar med v3 som favoritt.
Harald
Roar K.
Holder nok en knapp på V1 her.
Skulle forslaget i V5 brukes så ville jeg ha kutta inne i det mørke på begge sider og fått et stående format som enda mer skilte seg fra originalen.

Roar
Walter S.
Takk også til Harald, Kjell Øyvind, Evelyn og Harald Kneppen - for tanker og innspill i kommentar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu