Pus (2000 - 2018)
Vår gode, gamle pus døde nå i julen. Og det er sorg i heimen. Ja da, det var bare en katt, men den var en del av familien i snart 19 år. Slikt setter spor. Jeg og pus har hatt våre diskusjoner og uenigheter, men stort sett kommet frem til en slags gjensidig forståelse og tillit.

Dette var en stor og kraftig katt. Regjerte nærområdet rundt huset med pondus og var nok gatas skrekk for andre katter som våget seg inn på hans revir. Kom av og til stolt inn på stua med en kjøttmeis eller halvdød mus. Nå siste halvåret har den skrantet og blitt tynn og pjuskete. Mistet først hørselen og nå i jula ble den plutselig blind. Det var da ingen vei tilbake.

Den har aldri vist noe behov for nærhet med meg, men nå den senere tid har den hoppet opp på fanget. Det har ikke skjedd før. Og jeg tenker på noe Jakob Sande skrev i et dikt: «Det var som han helsing sende til vilmarka stor og still, at no var hans dag til ende, og no stunda natta til.»

Så takk for mange og i all hovedsak gode år pus. Vi vil savne deg.
Utstyr
  • NIKON D5300
  • Tamron 90.0 mm f/2.8
  • Brennvidde90.0mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099391} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Harald N.
Du har nå eit fint bilde som minne.
Mvh Harald
Walter S.
Du gir katta et fint ettermæle i dette bilde med henvisning til et dikt av Jakob Sande. 19 år er en lang tid å bli venn med et dyr i huset! Savnet blir stort av slikt.
Suverent bilde med en enestående fargeharmoni hvor kattens øyenfarge går igjen i bakgrunnen, samt det pålagte vignetteringen som konsentrerer blikkretningen.

Mvh,
Walter
Per L.
Framifrå bilete av ein gamal ven som det forståeleg nok var sårt å miste! Olav H Hauge har skrive eit treffande dikt som kan vere ei trøyst:
"Katten
sit i tunet når du kjem.
Snakk litt med katten.
Det er han som er varast i garden"
Mvh Per
Keshav N.
Flott bilde og trist at den er borte. Jeg har opplevt det samme da vår Mia døde i 2011 etter 13 år som vår venn og huskatt.
mvh Keshav
Sissel Kleivdal H.
Nært og vakkert - i ord og bilde.
Jeg tror alle som har opplevd den betingelsesløse kjærlighet og samvær med dyr vet hvor stort savnet er...

Sissel
Hans Rich. A.
Sikkert mange fine øyeblikk å kan minnes. Fine ord om en kjær venn, og et flott bilde.
Mvh Hans Richard
Agnar H.
Takk til hyggelige kommentarer til bildet og pus. Nå slipper den i alle fall å være redd for støvsugeren og fyrverkeri mer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu