Brugata
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger107
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099437} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hans Rich. A.
Jeg synes ikke noe om sånne bilder som dette. Folk er så sårbare og blir blottstilt.
Mvh Hans Richard
Bjørnar F.
Jeg kan tildels være enig, f.eks om folk ikke blir tatt bilde av i private eller sårbare situasjoner uten at de vet det selv, at man har sovnet full på gata, ikke har på klærne skikkelig etc.
Han her har stilt seg opp. Det er jobben hans. Han vet at alle ser.
Avsluttet .
Jeg er enig med Hans Rich. Uansett om han stilt seg opp "frivillig" og vet at han blir sett, er det etisk problematisk å publisere dette, selv om det ut fra et snevert fotosynspunkt kan være meget positivt å si om bildet. Jeg synes fotografen burde fjerne det. Hilsen Kjell Øyvind
Bjørnar F.
"er det etisk problematisk å publisere dette" og "Jeg synes fotografen burde fjerne det"
...tjaa, da er det mye gatefoto somblir problematisk.

"selv om det ut fra et snevert fotosynspunkt kan være meget positivt å si om bildet"
ja det er vel litt av meningen med at jeg la det ut. Hadde vært fint med synsponkter på selve bildet,
ikke bare personlig synnsing om motiv.

Om noen publisere et bilde av en geit, så skriver ikke jeg et innlegg hvor jeg deklamerer at jeg ikke liker geit.
Jeg skriver noe om bildet eller så lar jeg være.
Roar K.
Selv om jeg godt forstår og kan være enig i argumentene til Hans Rich. og Kjell Øyvind kan slike argumenter også oppfattes som at vi skal fjerne dem (bildene) fordi vi helst ikke vil se dem.
Personlig ser jeg bildet som en påminnelse om at vi som har nok og kanskje også mer enn nok kan stoppe opp og slippe noen mynter i koppen slik jeg gjør av og til når jeg triller forbi og har tid når jeg ikke som ofte på vei til en time av ett eller annet slag er seint ute som vanlig.
Men disse har jo blitt så mange så det er ikke alltid jeg stopper.

Roar
Hårek F.
Jeg synes bildet dokumenterer det som er en stor del av gatebildet i Oslo og ser ingen problemer her. Dette er hverdagen i bybildet. Så kan man jo lure på om denne mannen er ett offer for kyniske bakmenn som utnytter de svakeste for egen vinning......
Per Haavard L.
Flott bilde Bjønar skarpt og fine gråtoner og det svarte et flott motiv dette.
Per Haavard L.
Flott bilde Bjønar skarpt og fine gråtoner og det svarte et flott motiv dette.
Bjørnar F.
Takk for kommentarer Hårek, Per Haavard med fler.
Motiv som dette er dessverre lett å finne.
Selv ble jeg godt fornøyd med den linjen i brostenene og hvordan den leder blikket inn i bildet. Med den tverrgående linjen oppe med mannen med trillebagen blir dette nesten som et kors som tiggeren kneler ved.
Per Haavard L.
Dette er blitt en del av by bilde over hele verden desvere er det sån det er sårbare mensker dette og det er ikke all tiging som er ekte heller der det står bakmenn bak det har jeg eksepel på i Drammen livet er ikke alltidid så lett .
jon b.
Forstår godt det etiske dilemma som det er en viss dissens om her. Personlig synes jeg ikke bilde skal fjernes. selvom jeg kanskje ville valgt en annen tilnærming til motivet. ( f.eks. lagt mannen på knærne ute av fokus å fokusert på mannen med handlevognen når han kommer nærmere.)
Som foto synes jeg det er vellykket og bra. liker det skrå perspektivet og hvordan du fyller flaten. + bra toner som understreker det narrative i bildet.
Jon
Bjørnar F.
Takk for god kommentar Jon. Når det gjelder hovedpersonen, så har jeg ikke hatt noe regi på han. Dette er slik han presenterte seg selv for de som var i Brugata på tidspunktet.
Jeg var ikke egentlig ute etter å dokumentere akkurat han, og ville ikke tatt bilde av han bare for å vise frem han og hans vanskelige situasjon.
Men jeg syns bildet (komp, kontraster) ble bra og at det funket som en miljøskildring av Oslo 2018
Avsluttet .
Jeg liker bildet og synes det er et viktig bilde og minner oss på hvor vi er.Å fjerne bilder av fattigdom og utsultede barn og krig og elendighet blir å fjerne seg fra virkeligheten.
9 år gamle Kim Phuc var også sårbar og blottstilt da hun kom springende mot fotografen.
Bjørnar F.
Takk Enrayor Netsunk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu