Ved Bjørnevågen
Må ha det, bare må ha! Et håndholdt bilde, tatt på f/22 (for å få stor nok blenderstjerne) og 1/10" eksponeringstid - stabiliseringen (OIS) på dette objektivet GJØR jobben sin godt!!!
"A picture a day, keeps the shrink away"
Bildet inngår i albumet Skogens eventyr: - Opplevelser av lys og stemning i skogen
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde34.3mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1100738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Per L.
Her er det vel helst fotografen som gjør en god jobb! Flott motlysbilde med strålende sol og gode skogsdetaljer! Mvh Per
karin s.
Dette var fint,sola og godt opplyst skog,skjønner deg walter, flott eksponert.
Mvh karin.
susanne j.
Lige et lille kik ind i skoven..hyggeligt ser det ud Mvh Susanne
Bjørn Ø.
Fint skogsbilde med bra farger. Fint og skarpt med flott gul sol.
Avsluttet .
Nydelig, flott lys
Roar K.
Ikke så mye skiføre her så da ble det vel fottur på deg.
... og det der med lyset det kan du hjo.

Roar
Harald N.
Walter i skogen. Knall dette.

Harald
Avsluttet .
Her er en imponerende fin bruk og tilpasning av lyset og de vare, myke fargene. Jeg synes det er så fascinerende å se solens stråler gjengitt slik som her. Dertil er her fint utsnitt og en utmerket komposisjon hvor et egentlig litt krevende motiv er meget godt utnyttet. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Knut N.
Fin stjerne med 4 "fyrstikker" stikkende ut :o)
Geir K.
Henger meg på rosen her jeg også.
Meget flott!
Skarpt og fint og med fin bevegelse i greinene.
Flott lys og blenderstjerne.

Geir
Viggo Strand K.
Har du også vært i skogen, Walter...langt utenfor dine vanlige omgivelser.

Dette ble da meget bra. Å fota solen uten å få hull i bildet er slettes ikke lett. Ellers er det en fin mykhet i bildet som passer naturen fint.

Viggo
Arild T.
Et bilde med en fin stemning i det lune skogsmiljøet.
Imponerende at dette er tatt håndholdt. Sier mye om stabiliseringen og fotografen, dette. Ser at du bruker dette objektivet mye for tiden. Det er et undervurdert objektiv. Uforståelig at det florerer så mange til salgs på Finn.no. Personlig er dette et objektiv som jeg vurderer høyt.

Hilsen Arild
Hans Rich. A.
Vakker skog i flott lys og farger. Solstjerna godt plassert. Godt verktøy uansett, stødig både på hånda og som fotograf.
Må si jeg er litt misunnelig på dere der sør som har så fine skoger.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Ja, her var det god oppmerksomhet mot et bilde som jeg, egentlig under stor tvil la ut, fordi scenen var så ordinær og lite "aktiv" annet enn at solen bryter gjennom trestammene. Det er slike bilde jeg har hundrevis av fordi på mine turer i skogen går jeg alltid mot lyset og ofte fornemmer en slik følelse av "eventyr"-aktig stemning som jeg forsøker å gjenskape i 2 dimensjoner

Ekstra moro at jeg fikk slik respons hos dere. Takker for din kommentar, Per, Karin, Susanne, Bjørn, Anette, Roar Kneppen, Harald, Kjell Øyvind, Knut, Geir, Viggo, Arild og Hans!

@ Kjell Øyvind: Det er mine Fuji-objektiver som tåler en god del når det gjelder å fotografer rett mot solen. Faktisk det beste objektivet til det bruket er det billigste av alle, XF27mm f/2.8 - men man trenger den minste blenderåpning og den gir alltid litt diffraksjon som igjen går ut over skarpheten / minikontrast.

@ Arild: Ang. ditt spørsmål om XF18-55mm. Jeg har 7 objektiver til mine 3 Fuji-kameraer, og ja, ganske riktig, at jeg bruker XF18-55mm mer og mer. Nettopp fordi jeg der har litt valgfrihet når det gjelder brennvidde og samtidig ikke må gå på kompromiss når det gjelder optisk kvalitet. Har som regel 2 kameraer med i samme bag'en for å slippe å skifte objektiv ute i naturen / i byen. Ett med denne 18-55mm zoomen og ett med XF16mm f/1.4 som til sammen gir meg det meste jeg trenger. Er det regnvær / snø / sludd, så bytter jeg ut 18-55 med XF18-135mm som jeg synes gjør en strålende jobb.

@ Viggo: Når du nevner "hull i bildet" så tenker jeg på min far som ga meg et godt råd når det gjelder solen. "Du må aldri peke kamera rett mot solen - da brenner du hull i belgen ..."!
Det var selvfølgelig på en tid da hans Zeiss kamera hadde ut fellbart objektiv som hadde en sort belg i mellom objektivet og kamerahus!

@ Hans: Ja, jeg er heldig med geografien min, har skogen rett bak huset og sjøen (Kjøkøysundet) foran huset. I tillegg har jeg Fredrikstad by bare 8 km unna og kan ta fergen gratis til og fra Gamlebyen! Eneste jeg ville kunne tenkt meg, var en tur til Lofoten eller Vesterålen!

Mvh,
Walter
Svein-Erik H.
Her måtte jeg innom, dette var fint. Har et par utsette steder oppi skogen her som jeg drømmer om å fange i rette øyeblikk. Kveldssolen fanget, slik som du har klart her, inspirerer.
Walter S.
Takk for at du stakk innom her også, Svein-Erik!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu