Bygata ved Romsdalsmuseet.
På 1900-tallet ble småbyidyllen i Molde ødelagt av to store branner. Bybrannen i 1916 la området ved Moldeelva i ruiner. I aprildagene 1940 ble resten av det gamle Molde ødelagt av tyske bomber. Noen få hus overlevde imidlertid brann og bomber, og ble fra 1960-tallet flyttet til museet. For å skape et gatemiljø, ble også hus utenfra byen flyttet hit. Det var liten forskjell på byggeskikk i by og på land tidligere, når man ser bort fra selve Storgata, og et lite bolighus som for eksempel Haukebøhuset fra Bjørset kunne like gjerne ha ligget inne ved Moldeelva. Bak husene på nordsiden av bygata, står ei leikestue fra Molde. Den ble bygd 1920-åra og stod opprinnelig i Adjunkt Dørumsgate, senere flyttet til Margaretha Dahls gate. Bygata ble åpnet for publikum ved Moldes 250 års jubileum i 1992.
Bildet inngår i albumet Vinter - Mine vintermotiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-02-01 23:59:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • EF16-35mm f/4L IS USM
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1100827} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Roar K.
Egentlig ingen grunn til å velge her da versjonene viser to sider av samme sak.
Veleksponert i ekstisterende lys.

Roar
Avsluttet .
Behandlingen av lyset imponerer først og fremst. Det er så fint å se lysstrålene fra månen og lampene. Jeg er også imponert over klarheten og detaljene, også og ikke minst i sneen. Fargene er også meget godt gjengitt til tross for at bildet er tatt i mørke og bare med måneskinn og kunstig lys. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald N.
Vel komponert og veleksponert kveldsbilde.
Ja takk, begge to.
Mvh Harald
Per L.
Veleksponert kveldsbilde med god komp og flotte farger! Imponerende stråler fra måne og andre lyskilder! Mvh Per
Walter S.
Her er faktisk Versjon #2 i sort-hvit, like dynamisk som fargebildet i originalen, og å foretrekke V1 - dette p.g.a. at forskjellen i husenes fasadefarger ikke kommer så godt frem i V2, som det gjør i V1. Litt mere harmonisk, liksom, og man "glemmer" litt at husfasaden i enden av veien, ikke hører til, stilmessig.

- Selv om fargene i originalen er flotte og kontrasten tilpasset omgivelsen.

Godt eksponert, komponert og presentert her, Geir! Du er inne i en ekspansive og god periode med dine nattbilder, hvor lys og skygge spiller en større rolle, og hvor skarpheten er til å ta og føle på.
:o)

Mvh,
Walter

Keshav N.
Flotte farger, lys og komp og ekstra pluss for de fine stjernene. Vlger V1 uten tvil.
mvh Keshav
Hans Rich. A.
Godt eksponert og komponert kveldsbilde med gode detaljer. Velkomponert.
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei
Nok et nydelig bilde fra Romsdalsmuseet
Interessant byhistorie med bybrannene. Ikke lenge siden jeg leste om brannen i Molde i 1916 i Edvard Hoems krønike "Bror din på prærien" tror jeg det var

Spektakulært med det nye signalbygget i bakgrunnen
Bjørnar P.
Begge versjoner har sine kvaliteter, så dødt løp her for meg. Monokrom er vakkert på slike bilder når fotografen tilstreber en lang tonekurve og god skarphet. Noen liker monokrom-bilder med knallhard kontrast og et generelt røft utseende, men det gjør ikke jeg. V2 er slik de gamle mesterne laget sine svart/hvitt-bilder i eget mørkerom når de hadde mulighet til å sette kameraet på stativ og bruke lavfølsom film. Det er slike bilder som er referansen for meg, og kanskje for deg også?
For begge versjoner er det en flott blanding av kunstig og eksisterende lys. Flott komposisjon og dybde, og generelt en troverdig og vakker gjengivelse av et spennende by-landskap.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu