Dvale
Tatt med stopper-filter
Har merket meg at høy lukkertid på rennende vann splitter folket her inne, men ble fornøyd med resultatet til tross for at det er et lite spennende motiv i utgangspunktet.
Utstyr
  • Nikon D810
  • 14-24mm F2.8
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1101621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
For meg fremstår dette som et meget tiltalende motiv, men det er etter min erfaring ikke så lett å utnytte og skape en fin komposisjon ut av. Det er oppnådd her, jeg synes dette fungerer alleles utmerket, og lys og farger bidrar til en litt spennende stemning. Det er sant som du skriver, Bjørn Erik, at lukkertid og rennende vann splitter folket (nesten som ulvesaken). Jeg deler ditt synspunkt slik jeg tolker det ut fra bildet og foretrekker absolutt lang lukkertid slik at man viser vannet og dynamikken slik vi egentlig selv ser den. Jeg har ingen sans for å fryse bevegelsen i vannet. Det blir bare kunstig etter min smak. Dette er et fint og inspirerende bilde. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Ja, det har, tradisjonelt sett, alltid 2 grupperinger som forfektet hver sin fløy, her inne.

Personlig har jeg et ganske avslappet forhold til dette. Jeg mener at selve motivet / bildet bør få avgjøre hvilken tilnærming man anvender.

Slik som her - hvor motivet kryr av små detaljer og skarpt avbildet mose, da ville et rennende vann som "fryses" være malplassert, fordi det vil forsvinne inn i mellom at det skarpe og detaljerte. Så, her gir et sløret vann mening og faktisk også en motpol / kontrast til resten.

Motivet her er vakkert fotografert, med allerede nevnte detaljer og god skarphet. Lyset er litt små-mystisk og fint temmet. Vannet er silkemykt og fint definert.

Jeg opplever dog, at jeg hele tiden scroller ned bildet, til de nederste 3cm forsvinner under skjermkanten.


Mvh,
Walter
karin s.
Nydeligt, er svak for vann som flyter og synes det gir bildet et løft, livets vann! Som gir liv til alt som eksisterer, derfor må vannet få gi et levende bilde.
Mvh Karin.
Bjørn Eirik B. H.
Tusen takk for fine tilbakemeldinger Kjell Øyvind, Walter og Karin! Det varmer å høre:)
Espen J.
Synes dette sitter utrolig godt. Liker godt at du har valgt å belyse enkelte punkt, noe som jeg mener er med og skaper dynamikk. Jeg skulle ønske det var flere slike punkt som leder mer inn i bildet.
30 sekkunder eksponering kunne kanskje vært halvert for å gi noe struktur, men jeg synes det ble veldig bra i dette bilde. Kunne også tonet høyre side noe ned for å få ledet blikket mer inn mot senter i bilde. synes steinen i høyre side tar noe ufortjent oppmerksomhet.

Men alt i alt et veldig flott foto i vakker naturomgivelser.

Mvh Espen.
Bjørn Eirik B. H.
Takk for god tilbakemelding og gode tips, Espen.

Jeg tror jeg forstår hva du mener, og tenker prøve ut tipset ditt ved neste anledning!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu